Ambitiøs in­for­ma­tions­ar­ki­tekt


Kunne du tænke dig at arbejde i Jyllands største finansielle virksomhed? Motiveres du af at arbejde datadrevet – i et spændingsfelt mellem forretning og IT? Så er du måske vores nye informationsarkitekt.

Jobbet

Vi søger en informationsarkitekt, der kan bidrage til et solidt fundament for datadrevne beslutninger, digitalisering og regulatoriske indsatser i koncernen.

Du får høj grad af ansvar, og mulighed for at påvirke måden vi arbejder struktureret med data i forbindelse med eksempelvis datamodellering, datakvalitet og datasporbarhed. Du vil være tæt på Jyske Banks strategier på området.

Opgaverne i jobbet

Stillingen er forankret i Arkitektur, der skaber rammer og principper for en sund udvikling af IT-løsninger, produkter og koncepter på tværs af Jyske Banks mange fagområder. Arkitektur består på nuværende tidspunkt af 14 arkitekter, der arbejder med alt fra strategi og information til infrastruktur, forretningsarkitektur og applikationer. Vi arbejder både selvstændigt og er tilknyttet forskellige strategiske initiativer.

Du vil primært arbejde inden for informationsarkitektur, hvor du vil være med til at skabe rammer og metode, der skal sikre et solidt fundament, for at andre kan arbejde effektivt. Så løsninger hænger sammen på tværs i koncernen, og at komponenter, data og services i så høj grad som muligt genbruges.

Som informationsarkitekt vil dine opgaver spænde bredt inden for arkitektur, forretning og IT. Vi arbejder tæt sammen med datacentralen Bankdata og andre eksterne leverandører.

Opgaverne vil blandt andet inkludere:

 • Begrebs- og informationsmodellering, bl.a. via modellering i UML.
 • Implementering af data governance og forpligtelser for dataejere.
 • Løbende optimering af standarder på dataområdet.
 • Udarbejdelse af politikker og forretningsgange.
 • Masser af dialoger med kolleger om at finde de bedste veje til løsninger.

Din profil

Vi søger en kollega, der arbejder struktureret og detaljeorienteret, men samtidig evner at operere på det strategiske niveau. Du har solide kommunikative evner både skriftligt og mundtligt, og kan samarbejde med såvel tekniske som forretningsvendte profiler.

Vi forestiller os, at du har erfaring inden for forretning og IT. Din uddannelsesmæssige baggrund kan fx være cand.it., cand.merc. i Information Management eller Business Intelligence. Men vi er åbne over for din baggrund, så længe du har motivation og vilje til at lære.

Det er desuden en fordel, hvis du har erfaring med et eller flere af nedenstående punkter:

 • Data management.
 • Enterprisearkitektur, Forretningsarkitektur eller Informationsarkitektur.
 • Begrebs- og informationsmodellering.
 • Udarbejdelse af forretningsgange, forretningsregler eller arbejdsgange.
 • Implementering, kommunikation og projektledelse.

Som person forventer vi, at du:

 • er stærk på relationer og samarbejde, og formår at støtte andre til at skabe resultater,
 • ikke ser det som en barriere, hvis du møder usikkerhed eller modvilje,
 • er entusiastisk om dine produkter og har masser af gåpåmod.

Som en del af jobbet vil du løbende udvikle og højne dine kompetencer, herunder gennemføre aftalte certificeringer.

Om organisationen

Jyske Bank-koncernen er en arbejdsplads for dig, der ikke er som alle andre. Vi tør vende tingene på hovedet for at finde simple løsninger på komplekse problemstillinger. Vi har høj kvalitet i fokus, men har samtidig forenkling for øje. Vi vil lykkes med at have styr på vores processer uden at bruge uendelige ressourcer herpå. Vi har et fagligt højt niveau, men stadig en uformel kultur og fladt hierarki.

Jyske Bank-koncernen er Jyllands største finansielle arbejdsplads, og koncernen rummer Jyske Bank, Jyske Realkredit, Jyske Finans og Jyske Invest. Derfor kan en karriere i Jyske Bank-koncernen udvikle sig i mange retninger.

Jobbet har hjemme i Forretningskoncepter, som udgør koncernens udviklingsenhed, og tæller mere end 500 kolleger med meget forskellige baggrunde.

Ansøgning

Ansøgningsfristen er d. 10.11.2021 men send gerne din ansøgning hurtigst muligt, da vi løbende afholder samtaler.

Senior HR Partner Maia Siune vil tage sig af din ansøgning.

 • Arbejdssted: Silkeborg
 • Selskab: Jyske Bank
 • Afdeling: Arkitekter, Silkeborg
 • Ansøgningsfrist: 10.11.2021
Gem job