Cloud Solution Architect

Vil du være en del af Danmarks største IT-udviklingshus? Vil du være en del af en virksomhed, hvor der er højt til loftet, og hvor du får mulighed for at udvikle dig både fagligt og personligt? Vil du arbejde agilt og være med til at sætte nye standarder for fremtidens IT-løsninger?

Hvad skal du arbejde med?

Som Solution Architect på KMD Elements, er du med til at designe og udvikle en kompleks og moderne cloudbaseret softwareløsning til energi- og forsyningssektoren. Du får brug for din erfaring med moderne cloudteknologier.

Løsningen udvikles til at understøtte forretningsprocesser til multiple markedsroller indenfor energi- og forsyningssektoren. Det stiller store krav til løsningens fleksibilitet, skalerbarhed og integrerbarhed, og det forudsætter, at applikationen hele tiden kan tilpasses nye krav og behov, som følge af hastig teknologiudvikling i energiforsyningssektoren samt branchens afgørende rolle i den grønne omstilling.

Som arkitekt på KMD Elements kommer du derfor bl.a. til at arbejde med:

 • Grænseflader baseret på åbne API’er
 • Microservicearkitektur
 • Angular og .NET Core kode
 • Infrastrukturteknologier som Application og NAT Gateway, Azure VNET
 • MS SQL og NoSQL DB
 • Azure Kubernetes Service og Azure Functions
 • Kafka, Camunda og en række andre stærke værktøjer i en teknologistak, som fokuserer på effektivt at understøtte forretningsmål, kundekrav og produktvision på KMD Elements 

Hvem skal du arbejde med?

Hos KMD Elements indgår du i et team af samarbejdende, engagerede og nysgerrige kolleger. Vi er en uformel organisation med stærke relationer, humor, humør og fokus på at bringe talenter og kompetencer i spil for, at indfri forretningsmæssige og individuelle potentialer. Er du vores nye Cloud Solution Architect til arkitektteamet, så glæder vi os rigtig meget til at byde velkommen hos KMD Elements.

Som arkitekt på KMD Elements, er det vigtigt du trives med et mix af selvstændige opgaver og teamwork. Du kan arbejde selvstændigt med eksempelvis dokumentation eller beskrivelse af opgaver til vores udviklingsteams, du kan sætte et møde op med repræsentanter fra en leverandør, hvis vi skal bruge noget sparring til et SCRUM-team omkring anvendelsen af en ny teknologi. Du deltager aktivt i workshops med arkitektteamet, med tekniske deltagere og mellemledere fra kunders organisationer og med vores udviklingsteams, når der er behov for din sparring. Du kan bidrage til analyse og design relateret til kravs opfyldelse af non-funktionelle krav fra kunder, og du kan tage ansvar for at afdække muligheder og risici i samarbejde med relevante kolleger.

Hvad vil vi opnå?

KMD Elements er den nye moderne cloudløsning til energisektoren og indgår i forretningsenheden KMD Energy Solutions. KMD Energy Solutions er et strategisk vækstområde hos KMD. Vores mål er at levere Danmarks bedste softwareprodukter og konsulentydelser inden for energi- og forsyningsområdet, hvor vi automatiserer og effektiviserer forretningsprocesser med henblik på energioptimering, digital transformation af branchen og understøttelse af morgendagens energisystemer og den grønne omstilling. KMD Elements udveksler og håndterer store mængder data, tidsseriedata samt beregninger med høje krav til præcision, performance, skalerbarhed og fleksibilitet i løsningsdesignet.

Om jobbet

Med reference til Delivery Director for området, vil du som Cloud Solution Architect i tæt samarbejde med resten af arkitektteamet samt kolleger på tværs af udviklingsteams og forretningen være med til at forme og designe den ambitiøse videreudvikling af KMD Elements.

Du skal samarbejde med kolleger i flere roller i både Danmark og Polen, og som Arkitekt hos KMD bliver man derudover en del af et Capability Center bestående af ca. 60 andre arkitekter, hvorigennem du får et bredt fagligt netværk.

Dine primære arbejdsopgaver, som Senior Solution Architect vil være:

 • Design af softwarearkitektur og medvirke i teknologivalg 
 • Medvirke til forretningsanalyser i et softwareperspektiv og medvirke til optimering og videreudvikling af KMD Elements, som en fleksibel og skalerbar løsning
 • Intern sparringspartner for udviklere, Product Owners, Projektledere og teknologiledelse
 • Tæt samarbejde med Lead Architect, Enterprice Architect applikationsarkitekter om en fortsat proaktiv udvikling af KMD Elements

Teamet sidder i Odense og vi forventer tilstedeværelse på Odense lokationen 1-2 gange om ugen. 

Om dig

Vi forventer, at du:

 • Er samarbejdende, involverende og god til at skabe relationer
 • Har evne til klart at formidle komplekse løsninger til udviklere såvel som forretningsrepræsentanter
 • Har erfaring med MS Azure Cloud, K8S og Microservices
 • Har en uddannelse som datalog, ingeniør eller lignende
 • Har opbygget relevant erfaring, som arkitekt i softwarevirksomhed, og har mindst 5 års samlet erfaring med softwareudvikling
 • Meget gerne har praktisk erfaring med agile udviklingsprincipper i et skaleret set-up
 • Formulerer dig ubesværet på dansk og engelsk i både skrift og tale

Din erfaring er ikke nødvendigvis opnået inden for energi- og forsyningssektoren. Den kan være oparbejdet i en anden branche, hvor du har arbejdet med forretningskritisk arkitektur og løsningsdesigns til præcis håndtering af store datamængder og komplekst samspil mellem avancerede applikationer.

KMD som arbejdsplads

I KMD har vi fokus på god kommunikation og samarbejde er nøglen til succes. Vi ved, at det vi gør en forskel i samfundet, og vi holder vores kunder i fokus, da vi stræber efter at levere meningsfuldt og effektivt arbejde.

Da KMD er en stor og forskelligartet organisation, kan vi udnytte et stort udvalg af vækstmuligheder og teknologier og som medarbejder i KMD får man et stort netværk af dygtige kollegaer.

Siden 2018 har KMD været ejet af den japanske NEC Corporation. KMD A/S har en årlig omsætning på ca. 5 mia. Kr. og 3500 ansatte i Danmark, Sverige, Norge og Polen. Blandt KMD’s datterselskaber er BanqSoft, Edlund og Charlie Tango.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Head of Delivery Majken Albrechtsen på fmh@kmd.dk.

Vi holder løbende samtaler med kvalificerede kandidater, og tager opslaget ned, når vi har fundet den rigtige kandidat. Send derfor din ansøgning hurtigst muligt og tag gerne kontakt hvis du har opklarende spørgsmål. Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed som udvikler og leverer software, løsninger og IT-tjenester primært til Danmarks offentlige og finansielle sektor og med et voksende fodaftryk i den private sektor og i Norden.
Vores unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede leverandører i den danske it-branche.

KMD’s løsninger er med til at effektivisere processer og skabe bedre service for kunder hver dag hele året rundt. Vores systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kroner om året, hvilket svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP.

KMD-koncernen har en årlig omsætning på mere end fire milliarder danske kroner og har omkring 3.500 ansatte. KMD's hovedkontor er i Ballerup, men har også kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg. Derudover har KMD også medarbejdere i Polen, og hos samarbejdspartner i Indien.

KMD er ejet af NEC - en global leder inden for integration af banebrydende IT og netværksteknologier, der gavner virksomheder og mennesker over hele verden. NEC beskæftiger mere end 100.000 mennesker globalt. KMD's størrelse betyder, at vi tilbyder en stor variation af faglige udfordringer og et unikt fagligt miljø. Med stor knowhow indenfor komplekse arbejdsområder og kompetente, ambitiøse og ikke mindst innovative medarbejdere står KMD over for en international rejse med NEC. I KMD forsøger vi ikke kun at leve op til vores kunders forventninger, men stræber mod at overstige dem.

I KMD forventningsafstemmer vi med vores medarbejdere gennem målaftaler og løbende dialog. Det bidrager til den gensidige tillid, det kræver for at give vores medarbejdere frihed under ansvar, fleksibilitet og plads til at være dem, de er. KMD er en virksomhed i forandring, hvor tempo, agilitet og ukendte parametre er hverdag.

Gem job