Pro­ces­ar­ki­tekt med erfaring i ITIL og agil udvikling


Brænder du for ITIL og DevOps-processer – og vil du have et job der giver mening i forhold til at være en del af den grønne omstilling, og kunne sikre driften af IT-systemer der er kritiske for Danmarks energiforsyning her og nu. Så har vi et job, hvor du kan udfolde dette sammen med vores IT Operation Management team, hor vi skaber sammenhæng mellem drift og agil udvikling.

Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet og arbejdsliv i balance står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores hovedkontor i Fredericia og hjemme.

Du skaber sammenhæng mellem DevOps og ITIL-rammeværket

Du bliver en del af vores IT Operation Management-team, som har ansvaret for både design og drift af Energinets service management-processer.

I jobbet får du erfaring med DevOps, agil udvikling, Service Management og ITIL – og kommer til sammen med teamet at skabe sammenhæng mellem disse metoder/paradigmer.

Konkret kommer du til at arbejde med at:

  • Etablere tværgående processer i IT, der sikrer stabil drift
  • Facilitere implementering af processer
  • Coache teams i forhold til at bruge processer – og sikre tilpasning af processerne i forhold til behovene fra vores produkt teams.
  • Dokumentere processer
  • Koordinere anvendelsen af Energinets processtyringssystem i IT – ”Primær redaktør på Energinets processtyringssystem i IT”

Du bliver også en fast del af vores Situation Management funktion. Her er du sammen med Major Incident Manager, eksterne leverandører og interne kolleger ansvarlig for at bringe it-services tilbage til normal drift i tilfælde af alvorlige nedbrud, og sikre den løbende kommunikation til både brugere og ledelse. Vores Situation Managers har på skift rådighedsvagt 24/7 en uge ad gangen, forventeligt hver 4.-5. uge.

Erfaring med forandringsledelse og evne til at se nye muligheder

Som person har du fokus på relationer og formår at se problemer og løsninger fra flere perspektiver. Du arbejder struktureret og nyder at nørde i at skabe sammenhæng og værdiskabende processer.

I IT har vi for nylig introduceret en agil organisering, og derfor skal vi nu forandre vores processer, så der bliver den bedste sammenhæng mellem drift og udvikling. Derfor skal du kunne hacke vores processer, og se nye muligheder – samtidig med at du fastholder fokus på den stabile drift. Derfor forventer vi, at du har erfaring med forandringsledelse og kommunikation. Dertil har du med erfaring med ITIL, Service Management processer og agile arbejdsmetoder og formår at sammenkoble disse og omsætte dem til praktik – og ikke mindst kommunikere om dem.

Dine sprogkompetencer er flydende i dansk, og du kan kommunikere på engelsk skriftligt og mundtligt.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”søg jobbet her”. Vi holder samtaler løbende, så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Product Owner Kenneth Risum på tlf. 26708302 eller Agile People Leader Henrik Lauridsen på tlf. 61 24 43 99. Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset baggrund til at søge jobbet. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

Ansøgningsfrist: 12.december 2021.

Særlige forhold

Det er en forudsætning for ansættelsen, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde den i din ansættelse. På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.


Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job