Site Re­li­a­bi­li­ty Engineer til Ener­giop­rin­del­se-platform


Vær med til at skabe en open source-platform til sporing, deklarering og handel med grøn energi. I 2020 udviklede og gennemførte vi et proof-of-concept, som lagde grundstenen for en ambitiøs rejse mod et markant større fokus på den grønne energi, på tværs af energiformer både i Danmark så vel som EU.

Vi søger en site reliability engineer med forkærlighed for mikroservices og orkestrering af distribuerede systemer. Du indgår i et DevOps-team og får det primære ansvar for platformens helbred og robusthed, herunder applikationers evne til at gendanne sig selv efter nedbrud, angreb m.m.

Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet og arbejdsliv i balance står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores kontor i Fredericia og hjemme.

Ansvar for udvikling og drift af platform

Din hverdag foregår sammen med teamet, men du bliver samtidig tilknyttet et fagligt netværk af Site Reliability Engineers, som i fællesskab designer og udvikler processer og udviklerværktøjer til at skabe automatiserede flows vedrørende alt fra udvikling til drift og overvågning, alarmer, incidenthåndtering m.v.

Vi er i gang med at udvikle og implementere platformens kernekomponenter som produktionssystem i et open source-projekt og med minimering af transaktionsomkostninger som primært designparameter. P.t. er vi et team på en product owner, en scrum master, en arkitekt og fire softwareudviklere. I løbet af 2022 udvider vi til to teams. Se konceptvideoen for vores platform her.

Energisektoren er på vej ind i et it-teknisk paradigmeskifte med større decentral styring og autonomi. Det sker, fordi energisystemet nu og i fremtiden baseres på fluktuerende grøn energi, integreres på tværs af energiformer/sektorer og udbygges med energiintensive forbrugsenheder i stor skala, fx elbiler, datacentre og varmepumper. Det skaber et hidtil uset behov for at orkestrere og integrere energisystemets enheder. Vi tror på, at decentrale og autonome løsninger orkestreret af clearing house funktioner er den rigtige vej. Sammen med teamet får du derfor udviklings- og driftsansvar for en række vigtige produkter, hvor designkriterier og løsningsdesign kalder på anvendelse af såkaldte distribuerede teknologier (blockchain, DLT, IOT, Edge), dataintensive systemer og automation af decentral software og hardware.

Nysgerrig softwareudvikler med interesse for systemrobusthed og automation

Vi forestiller os at du som person:

  • Motiveres af at skabe og orkestrere rammer, som får systemer og processer til at fungere i sammenhæng
  • Er en dygtig softwareudvikler, med forståelse for helheder, design af distribuerede platforme og sikkerhed
  • Kan drive en teknisk dagsorden, også i modvind, og møde folk i øjenhøjde.

Du bør kunne krydse minimum to af disse af:

  • Erfaring som DevOps Engineer, Site Reliability Engineer eller systemadministrator
  • Interesse og erfaring med distribuerede filsystemer og distribueret ledger-teknologi
  • Erfaring med container-teknologi og -orkestrering fx Kubernetes
  • Erfaring med monitorering, tracing og alerting fx Prometheus og Jaeger
  • Erfaring og interesse for open source-teknologi og open source-samarbejde i praksis

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket "Søg jobbet her" nederst på siden. Vi tager kandidater til samtale løbende og med ansættelse snarest muligt, så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder André Bryde Alnor på telefon 23 46 04 45. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.

Ansøgningsfrist: 8. december 2021.

Energinet Datahub A/S ejer og driver DataHub – et centralt og uafhængigt it-system, der samler alle oplysninger om danskernes elforbrug og produktion. Vi sikrer afregning, standardiserede processer og ensartet kommunikation mellem aktørerne i elmarkedet. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job