Solution Architect

Har du erfaring med infrastruktur arkitektur, og har du et bredt kendskab til IT-teknologi og IT-drift? Trives du i at agere bindeled mellem kunde og leverandør, og brænder du for at understøtte KMD og kundernes forretning på bedste vis? Så skal du læse videre!

Hos KMD Technology Services & Projects (TSP) har vi travlt med at understøtte vores kunders forretning, og derfor søger vi en dygtig Solution Architect, som ønsker at arbejde med komplekse IT-systemer, og som konstant ønsker at forbedre kundernes løsninger og egne kompetencer.

KMD gennemgår i disse år en spændende transformation, hvor vi arbejder målrettet og kontinuerligt med at forbedre os i et tiltagende konkurrencepræget marked. Vi arbejder derfor løbende på at skabe nye digitale genveje, og ser det som vores ansvar at bidrage med innovative løsninger, som understøtter og udvikler Danmarks velfærd og det private erhvervsliv.

Om jobbet

I KMD TSP leverer vi IT-infrastruktur og løsninger i samarbejde med underleverandører til KMD´s strategiske business units, som både omhandler kommunale, regionale, statslige og private virksomheder i Danmark og udland.

KMD TSP leverer løsninger i en SIAM organisation, hvor processer, værktøjer og kompetente kolleger er i højsædet. Vores leverancemodel gør, at vi kan levere stærke løsninger og har direkte adgang til nye teknologier. Vi er i en spændende udvikling og går forrest i markedet med hybride cloud løsninger. Kan du se dig selv i denne sammenhæng, er du måske vores nye kollega i TSP hvor du vil indgå i vores Architecture Capability, hvor du sammen med 40 kolleger, vil understøtte KMD og kundernes forretning på bedste vis.

For at styrke vores arkitektgruppe på én af vores store kunder, søger vi en Solution Architect med bred infrastruktur-erfaring. Man vil blive tilknyttet Ballerup eller Aalborg lokationen i KMD. 

Arbejdsopgaver og ansvarsområder:

  • Udarbejdelse af ændringsanmodninger og implementering af disse med udgangspunkt i KMD’s standard services fra vores SIAM organisation – alt dette i samarbejde med det øvrige team, der er tilknyttet denne kunde. 
  • Forståelse af kundens forretning, så vi løbende kan bistå med både rådgivning omkring ny teknologi samt optimere eksisterende driftsplatforme
  • Assistere og supplere med teknisk viden ved udarbejdelse af teknologiske roadmaps
  • Sikre løbende opdatering af arkitektur dokumentation 
  • Sparring/review med kundeteam og projektledere omkring daglige leverancer og nye løsninger i forbindelse med teknologi/infrastruktur med henblik på arkitekturmæssige valg og konsekvenser
  • At være bindeled mellem vores kunder og leverandører
  • Sikre at principper, retningslinjer og standarder efterleves

Om dig

Som person skal du være analytisk stærk og evne at holde overblik i en travl hverdag. Du er nysgerrig, stiller undersøgende spørgsmål og har en pragmatisk tilgang til dine arbejdsopgaver. Herudover er det vigtigt, at du formår at formidle din tekniske viden, både mundtligt og skriftligt, til kollegaer og kunder, der ikke nødvendigvis har samme IT-kendskab som dig. Endelig er du detaljeorienteret, metodisk og i stand til selv at organisere din tid.

Du er forretningsorienteret og har en relevant videregående IT-faglig baggrund/uddannelse. Du arbejder sikkert som Infrastructure- eller Solutions Architect i en større IT/driftsvirksomhed i dag. Du er en naturlig teamplayer og kan lide at have direkte kontakt med kunder og samarbejdspartnere. 

Endeligt skal du have et kendskab til Enterprise miljøer, operationelle discipliner og flere teknologier såsom Cloud, Windows, VMware, Unix/Linux, database, storage, backup og netværk. Vi forventer, at du har kendskab til ITIL og ser gerne, at du er ITIL certificeret, ligesom det vil være en fordel hvis du er arkitekt certificeret. Erfaring med eller kendskab til SIAM vil også være en fordel.

KMD som en arbejdsplads

I KMD mener vi, at god kommunikation og samarbejde er nøglen til succes. Vi ved, at det vi gør, gør en forskel i samfundet, og vi holder vores kunder i fokus, da vi stræber efter at levere meningsfuldt og effektivt arbejde.

Da KMD er en stor og forskelligartet organisation, kan vi udnytte et stort udvalg af vækstmuligheder og teknologier, og som medarbejder i KMD får man et stort netværk af dygtige kollegaer. 
Siden 2018 har KMD været ejet af den japanske NEC Corporation. KMD A/S har en årlig omsætning på ca. 5 mia. Kr. og 3500 ansatte i Danmark, Sverige, Norge og Polen. Blandt KMD’s datterselskaber er BanqSoft, Edlund og Charlie Tango. 

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Per Filtenborg Jakobsen på +45 25 10 41 70. Vi opfordrer dig til at sende din ansøgning hurtigst muligt, da vi indkalder til samtaler løbende.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed som udvikler og leverer software, løsninger og IT-tjenester primært til Danmarks offentlige og finansielle sektor og med et voksende fodaftryk i den private sektor og i Norden.
Vores unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede leverandører i den danske it-branche.

KMD’s løsninger er med til at effektivisere processer og skabe bedre service for kunder hver dag hele året rundt. Vores systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kroner om året, hvilket svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP.

KMD-koncernen har en årlig omsætning på mere end fire milliarder danske kroner og har omkring 3.500 ansatte. KMD's hovedkontor er i Ballerup, men har også kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg. Derudover har KMD også medarbejdere i Polen, og hos samarbejdspartner i Indien.

KMD er ejet af NEC - en global leder inden for integration af banebrydende IT og netværksteknologier, der gavner virksomheder og mennesker over hele verden. NEC beskæftiger mere end 100.000 mennesker globalt. KMD's størrelse betyder, at vi tilbyder en stor variation af faglige udfordringer og et unikt fagligt miljø. Med stor knowhow indenfor komplekse arbejdsområder og kompetente, ambitiøse og ikke mindst innovative medarbejdere står KMD over for en international rejse med NEC. I KMD forsøger vi ikke kun at leve op til vores kunders forventninger, men stræber mod at overstige dem.

I KMD forventningsafstemmer vi med vores medarbejdere gennem målaftaler og løbende dialog. Det bidrager til den gensidige tillid, det kræver for at give vores medarbejdere frihed under ansvar, fleksibilitet og plads til at være dem, de er. KMD er en virksomhed i forandring, hvor tempo, agilitet og ukendte parametre er hverdag.

Gem job