Systemad­mi­ni­stra­tor til ambitiøs IT-Drift- og ud­vik­lings­af­de­ling


Moderne it-infrastruktur – Spændende opgaver - Forandringer du kan være med til at præge - Højt ambitionsniveau, - Kompetente kolleger – Lyder det spændende? Så hop ombord – for så er du måske vores kommende kollega.

Søfartsstyrelsen er i gang med en stor omlægning af vores IT-systemer, så vi i højere grad arbejder digitaliseret og datadrevet. Det stiller også nye krav til afviklingen af vores IT-drift.

Vi leder derfor efter en ny kollega, der kan indgå i vores afdeling og sikre stabil og velfungerende IT-drift i nært samarbejde med vores brugere såvel som vores eksterne leverandører.

Om stillingen

Dit primære ansvarsområde bliver at sikre en velfungerende og stabil drift af Søfartsstyrelsens systemer. Det vil ske i meget tæt samarbejde med Statens IT, som er vores IT-driftsleverandør og vores øvrige applikationsleverandører.  

Dine hovedopgaver bliver at:

  • styre, koordinere og følge op på hændelser af driftsmæssig karakter så vi til hver en tid har en velfungerende IT-drift.
  • planlægge, gennemføre og følge op på bestillinger fra vores forretningsområder, hvilket indebærer koordinering med vores forretning og eksterne leverandører.
  • varetage systemadministrationen og vedligeholdelsen af vores IT-systemer.
  • varetage 1. level support og 2. level support for udvalgte områder til vores forretningsområder.
  • deltage i vores udviklingsprojekter.

Søfartsstyrelsens systemlandskab er komplekst og består dels af administrative systemer, hvor brugerne er interne i organisationen såvel som eksterne rederier, private borger og offentlige myndigheder. Vi har også systemer af mere operativ karakter, der understøtter det maritime segment, altså de skibe der sejler rundt i de danske farvande. Du vil blive involveret i drift af både de administrative- såvel som de operative systemer.

Vores systemlandskab består af systemer der er Windows, såvel som Linuxbaseret og de driftes dels on-premise hos vores IT-driftsleverandør Staten IT, men vi benytter os i høj grad også af cloudløsninger, så du kommer her til at spille en vigtig rolle med at sikre drift af vores Azure cloudmiljøer.

Vi er i gang med en række forandringsinitiativer, så du kommer også til at deltage aktivt i arbejdet med at udvikle, implementere og vedligeholde ITIL-baserede processer m.m., da det er et prioriteret fokusområde. Vi forventer således, at du er nysgerrig og kan bidrage aktivt, når der skal tænkes nyt og ikke er bange for forandringer.

Du kan forvente en alsidig arbejdsdag på en ambitiøs arbejdsplads med dygtige og gode kollegaer.

Om dig

Vi forestiller os at du:

  • har en relevant it-mæssig uddannelse
  • har erfaring med drift og administration af systemer
  • gerne har erfaring med MS Dynamics-platformen og Azure cloud
  • gerne driftserfaring af miljøer med microservices.
  • erfaringer med outsourcet it-drift

Hvis du ikke lige har erfaring med alle ovenstående punkter, fordi du måske er relativ ny-uddannet eller har få år i branchen, så tøv ikke med at søge stilingen. Hvis du er den rette og har motivationen og engagementet på plads, så investerer vi i kompetenceudviklingen af dig.

Du er struktureret og systematisk og kan arbejde selvstændigt med at skabe fremdrift i dine egne opgaver. Du har et personligt drive og kan udarbejde en plan som du sikrer bliver fulgt helt i mål.

Du kan kommunikere i øjenhøjde med dine samarbejdspartnere og er god til at formulere dig. Vi lægger desuden vægt på at du er udadvendt, samarbejdsvillig og har let ved at opbygge relationer, har gå-på-mod, udholdenhed og er fleksibel.

Om os

Søfartsstyrelsen er en central aktør for vækst og udvikling af de maritime erhverv i Danmark og for et højt niveau af sikkerhed til søs.

Afdelingen for IT drift og –udvikling (IDU) består af 10 engagerede IT-medarbejdere, der sammen arbejder med at udvikle og drifte IT-systemer i tæt samarbejde med vores eksterne leverandører. Vi er i fuld gang med at implementere Søfartsstyrelsens digitale strategi, hvilket også betyder øgede krav til IT-driften. Der er ligeledes sat initiativer i gang mhp. restrukturering og professionalisering af vores IT-drift.

Vores IT-systemer skal understøtte vores digitale forretningsudvikling, så vi kan servicere Det Blå Danmark, herunder rederier, maritime udstyrsproducenter, søfarende, fritidssejlere og andre brugere af vores maritime data og digitale services. Vi har et globalt udsyn, da styrelsen arbejder med maritim erhvervspolitik, regler, love og for at fremme Danmarks stærke position på det internationale maritime marked.

Vi har fokus på IT-sikkerhed, en gennemtænkt IT-arkitektur, genbrug af data, standardisering og samarbejde på tværs af myndigheder og landegrænser. Vi arbejder sammen med erhvervet om modige og nytænkende løsninger og tænker i deling af viden, løsninger og åbne data, som både skal spille sammen med en globalt orienteret branche og det offentlige Danmark.

Du bliver en del af en arbejdsplads, hvor vi har en travl hverdag, men hvor vi støtter hinanden i at udvikle os til at møde stadigt større og mere spændende udfordringer. Du vil referere til kontorchefen for It-drift og Udvikling og arbejde tæt sammen med dygtige projektledere, arkitekter, leverandører og eksperter i forretningen. Vi har fleksibel arbejdstilrettelæggelse og lægger vægt på balance mellem arbejdsliv og privatliv. Du vil få gode kollegaer i et engageret arbejdsmiljø både fagligt og socialt.

Du kan læse mere om os på www.sfs.dk og www.jobisoefartsstyrelsen.dk      

Ansættelsen

Du ansættes som konsulent i henhold til overenskomsten mellem Finansministeriet og HK. Der er tale om en fast stilling med tiltrædelse snarest mulig.  

Søg stillingen via nedenstående knap eller via vores hjemmeside http://jobisoefartsstyrelsen.dk/ 

Din ansøgning, cv samt eksamensbeviser skal være modtaget senest mandag den 13. december 2021 kl. 12.00. Vi forventer at afholde 1. samtaler onsdag eller torsdag i uge 50, og 2. samtale i starten af uge 51. Der vil indgå test i ansættelsesforløbet.

Arbejdsstedet vil være i Korsør, men der er også gode muligheder for at arbejde fra distancen.

Kontakt

Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte IT-driftsansvarlig Michael Kvistholm på telefon 91 37 62 45, alternativt kontorchef Anne Dorte Jørgensen på telefon 91 37 63 06. For information om ansættelsesvilkår og rekrutteringsprocessen kan du kontakte rekrutteringspartner Pernille Sloth på tlf. 91 33 70 95.

Gem job

Søfartsstyrelsen
Publiceret: 29. november 2021

Arbejdssted

Location Korsør