Vi søger en sulten IT-Arkitekt med fokus på en­ter­prisearkitek­tur til Ve­j­direk­t­or­at­et


Når vi skriver ”sulten”, så tænker vi ikke på smørrebrødsmadder fra kantinen, men derimod faglige udfordringer. Hos os skal du nemlig være med til at sætte dagsordenen for Vejdirektoratets IT og drive udviklingen af vores fremtidige IT-arkitektur.

Trives du i en stilling, hvor du veltilfreds kan læne dig tilbage i kontorstolen og selvtilfreds folde hænderne over maven i tryg og let kedelig forvisning om, at rammearkitekturen er på plads?

Ønsker du, at dit største dilemma skal være, om du skal bestille en kop latte eller cappuccino fra kaffemaskinen?

Har du det bedst med, at kollegaer og samarbejdspartnere ofte giver dig ret uden at stille kritiske spørgsmål i benovelse over din status og faglige indsigt?

SÅ SKAL DU IKKE SØGE DENNE STILLING!

Med 254 IT-systemer fordelt over hele Vejdirektoratet, har vi behov for en IT-arkitekt, der kan samle handsken op, og hjælpe os med at forbedre og mindske antallet af systemer samt skabe en mere sammenhængende enterprisearkitektur.

Du skal derfor søge stillingen, hvis du vil:

  • arbejde i en stor styrelse, hvor der både skal samarbejdes og findes løsninger på tværs internt i organisationen og eksternt med de mange konsulenthuse, når arkitekturen skal opdateres eller udskiftes.
  • arbejde sammen med tre dygtige arkitekter og sammen stævne ud på en moderniseringsrejse, hvor vi skal bevæge os fra et fragmenteret systemlandskab On-Premis til et mere sammenhængende systemlandskab med et cloud first-princip baseret på microservices og eventbaseret arkitektur.
  • have din gang på en arbejdsplads, hvor vi er fleksible og får hverdag og privatliv til at hænge sammen, f.eks. med mulighed for ugentlige hjemmearbejdsdage.

Mellem forretningsprocesser, tekniske muligheder og data

”Hos os kommer du godt rundt i organisationen - faktisk når jeg ofte at gå 10.000 skridt i arbejdstiden! Det handler om at få arkitekturen ud at leve og ikke bare være nogle UML-diagrammer godt gemt væk i nederste skuffe,” fortæller din kommende arkitektkollega Jonas Bennekou.

Du kommer til at indgå som en naturlig del af vores projekter og skal sikre, at vores applikationer, platforme, integrationer og infrastrukturer er skalerbare, robuste, dokumenterede og fremtidssikrede.

Herudover skal du arbejde i feltet mellem forretningsprocesser og de tekniske muligheder i samarbejde med forskellige faggrupper, egne fagkollegaer og eksterne konsulenter, så det er vigtigt, at du både er dygtig til at lytte, formidle, samt at opbygge gode relationer og viden om opgaverne i kerneforretningen. 

Du vil i tråd med dette også skulle fungere som sparringspartner for vores projektledere i forbindelse med systemmæssige valg, behovsopgørelse og vurdering af løsninger. 

Som en del af din opgaveportefølje vil du indgå som en naturlig del af udbudsprocessen og være med til at formulere og skrive de ikke-funktionelle krav og arkitekturprincipper.

Det er selvfølgelig centralt, at du også vil sparre med vores løsningsarkitekter omkring design af tekniske løsninger ud fra brugernes behov og de fastsatte rammer 

Kort fortalt vil du altså skulle udforme og fastlægge vores IT-arkitektur i tæt samarbejde med kunde, leverandør og projektleder.  

Du kan samarbejde, udfordre og se sammenhænge uden at miste fokus på detaljen

Vi forventer ikke, at du selv kan alt, men at du kan bidrage til, at vi sammen kan (næsten) alt. Derfor kan du tage imod og give feedback, indgå i sparringsseancer og aktivt opsøge den fælles erfaring og viden. 

Vi forventer, at du har:  

  • Relevant videregående uddannelse 
  • Praktisk erfaring med it-arkitektur
  • Solide kommunikative evner, så du kan formulere dig præcist både mundtligt og skriftligt på dansk og engelsk

Som person kan du: 

  • Samarbejde projektorienteret med vidt forskellige parter som bindeled mellem kerneforretning og IT-leverandører og indgå naturligt i teamarbejde 
  • Gøre det komplekse enkelt og finde løsninger, der bidrager til forretningens udvikling og digitalisering 
  • Formulere og formidle dit arbejde til forskellige interessenter  
  • Se sammenhænge og helheder uden at miste fokus på detaljen  

Velkommen til Vejdirektoratet

”Vi er et stærkt team, som også går meget op i at hjælpe hinanden og gøre hinanden klogere på vores fagområde. Jeg tror på, at vi kan lære hinanden en masse, og jeg ser frem til at nørde arkitektur med dig,” afslutter Jonas Bennekou.

Stillingen er organisatorisk placeret i området for Digitalisering og IT (DIT) i afdelingen for Data, Arkitektur og informationssikkerhed.

I DIT er vi samlet ca. 60 medarbejdere, og vi består af tre afdelinger, der ud over Data, Arkitektur og informationssikkerhed er: Strategi og forretningsapplikationer og Drift og Service Management. 

Du kommer til at få nogle skarpe og hyggelige kolleger, der værdsætter høj faglighed, samarbejde og humor. Vi har gode rammer for kollegaskab, sparring og individuel faglig udvikling.

Dine løn- og ansættelsesvilkår

Du vil blive ansat og aflønnet efter gældende statslig overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg alt efter dine kvalifikationer. Afhængig af kvalifikationer og erfaringer er der mulighed for at blive ansat som specialkonsulent.

Vi tilbyder arbejdsvilkår med fokus på faglig udvikling, fleksible arbejdstider og mulighed for hjemmearbejdsdage.

Vejdirektoratet er en styrelse under Transportministeriet. Dit ansættelsesområde vil være Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner. Du vil blive ansat på adressen Guldalderen 12, 2640 Hedehusene.

Læs mere om os

Vil du vide mere om Vejdirektoratet, og hvad det vil sige at arbejde hos os, kan du læse mere om vores opgaver og medarbejdere på www.vejdirektoratet.dk

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Afdelingsleder Flemming Bang på flba@vd.dk på 5161 3381. Hvis du vil møde en kollega på teams eller telefon, så er du velkommen til at kontakte It-arkitekt Jonas Bennekou på 4011 6574.

Er du interesseret?

Vi forventer at afholde samtaler umiddelbart efter deadline.

Søg stillingen ved at trykke på linket ”Søg jobbet her” eller via vores hjemmeside www.vejdirektoratet.dk.

Vejdirektoratet ønsker at afspejle det omgivende samfund i medarbejdersammensætningen og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Gem job

Vejdirektoratet
Publiceret: 31 December 2021

Arbejdssted

Location Hedehusene