En­ter­pri­se-arkitekt med for­stå­el­se for koblingen mellem teknologi og for­ret­ning


Energinet IT er i gang med en større forandringsproces, der vil ruste os til fremtiden - en transformation med stort fokus på at udvikle it-organisationen og arbejde mere agilt. Som enterprise-arkitekt får du indflydelse på Energinets it-landskab og understøtte koncernens arbejde for at nå vores ambitiøse 2030-mål for den grønne omstilling.

Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet og arbejdsliv i balance står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores hovedkontor i Fredericia og hjemme.

Du skaber Energinets it-landskab i et tæt tværgående samarbejde

Som en del af Strategy & Transformation i IT bidrager du i høj grad til det at sikre det tværgående samarbejde med forretningen. Gennem dialog og sparring er du med til at bygge bro mellem eksisterende og fremtidig arkitektur, hvor du formidler behov mellem forretning og IT.

Du indgår i et fagligt center, som udover Enterprise Architecture også indeholder et Lean-Agile Center of Excellence, et strategi- og udviklingsteam samt vores Agile People Leaders. Vores Enterprise Architecture-team består pt af 4 enterprise-arkitekter, og du bliver det femte teammedlem. Du får generelt en bred kontaktflade, ikke blot i IT men i hele koncernen.

Som enterprise-arkitekt er du med til at sikre en sammenhængende arkitektur-retning for it-landskabet i Energinet. Du operationaliserer visioner og strategi gennem formulering af rammer og road-maps til brug i forbindelse med projektgennemførelse og produktudvikling. På enkelte emner er du også med til at udarbejde og løbende opdatere deciderede strategier fx på Cloud-anvendelse og open source.

Nysgerrig og inddragende it-profil med fokus på at skabe fremdrift

Indgangsvinklen til dette job kan være baseret på flere baggrunde og erfaringsniveauer. Du har måske en it-relateret baggrund, alternativt en forretningsmæssig baggrund kombineret med erfaring i at arbejde i feltet mellem forretning og IT. Det vigtigste er, at du gennem minimum 3-5 års erfaring har opnået stor forståelse for koblingen mellem teknologi og forretning samt et fokus på det økonomiske aspekt. Du er i stand til at formidle komplekse it-problemstillinger og de forretningsmæssige behov til både arkitekter og beslutningstagere.

Med dit høje personlige engagement og din store nysgerrighed trives du med at arbejde både selvstændigt og i teams. Du har en god forretningsforståelse og gode relationelle evner, så du nemt kan skabe gode samarbejdsrelationer på tværs af IT og hele Energinet. Udvikling og innovation er nøgleord i din tilgang, og du har samtidig evnerne til at bringe opgaverne helt i mål. Desuden trives du med at arbejde i et travlt miljø med varierende arbejdsdage og -opgaver, og du formår at bevare overblikket på trods af høj fart og krav om hurtige og professionelle leverancer.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”søg jobbet her”. Vi tager løbende kandidater ind til samtale og lukker rekrutteringen, når vi har fundet den rette kandidat – så vent ikke for længe med at sende din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte Head of Strategy & Transformation Anette Falk Bøgebjerg på telefon 20 30 87 06. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.energinet.dk.


Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job

Energinet
Publiceret: 25. januar 2022

Arbejdssted

Location Fredericia