For­ret­nings­spe­ci­a­li­ster til Data & Analytics


Kan du analysere forretningens behov og specificere krav? Vil du udvikle datadrevne løsninger, der skal fungere ude i virkeligheden? Så er du en af de forretningsspecialister, vi søger i Data & Analytics.

Vil du sikre datakvaliteten i en koncern, hvor vi arbejder med et af landets største datagrundlag?

Data & Analytics er et område med mere end 100 dataspecialister i ATP, hvor vi er ansvarlige for nogle af landets vigtigste digitale systemer og administrerer to ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark. 

Data Governance er en afdeling i Data & Analytics. Her sætter vi dagsordenen for arbejdet med data og kvalitet i ATP og omsætter tværgående forretningsviden til ensartede, nøjagtige og sammenhængende data, der sikrer korrekte udbetalinger til tiden.

I øjeblikket er vi på udkig efter nye kolleger til rollen som forretningsspecialist. Og her kommer du ind i billedet. Dig, der kan analysere forretningens behov og kravspecificere IT-løsninger.

Du ansættes i Data Governance. Vi er samlet hver fredag, men til daglig arbejder 2/3 af os på en ordning ude i forretningen i tæt samarbejde med kolleger fra bl.a. IT og Kundeservice. Det kommer du også til.  

I jobbet som forretningsspecialist er det centralt, at du kan:

  • forstå og anvende komplekse datamodeller 
  • forstå processer og omsætte lovgivning til forretningsregler
  • udarbejde konsekvensanalyser og kommunikere ændringer og driftsfejl
  • optimere udnyttelse af den forretningsmæssige brug af data på tværs af organisationen.

Konkret bliver det dig, der:

  • udarbejder kravspecifikationer til leverandører med afsæt i udviklingen i lovgivningen og analyser af nuværende og fremtidige forretnings- og kundebehov
  • agerer vidensbank, når du som specialisten leverer input til en bred palette af interessenter 
  • indgår i driftsarbejdet (fx ifm. analyse af fejl).

Kan du finde løsninger på komplekse problemstillinger?

Du har:

  • en relevant akademisk uddannelsesbaggrund
  • styr på programmering i SQL, R eller Python
  • erfaring fra en lignende stilling.  

Du ser sammenhænge trods stor kompleksitet og har indgående kendskab til datamodeller, regelmodellering og/eller kravspecifikationer.

Som person er du selvkørende og god til at samarbejde. Du er nysgerrig, kan lide at arbejde med detaljen og evner samtidig at se tingene i en større sammenhæng.

Vil du arbejde for den økonomiske grundtryghed i Danmark?

Vi tilbyder et spændende job i en afdeling, hvor vi er ca. 40 dataspecialister, der skærper datakvaliteten og fx også er ansvarlige for kontroller og afstemninger af pengestrømmene i ATP – så vi til enhver tid kan forklare, hvor pengene er i systemet.

Vi ser fleksibilitet som en gensidig interesse, hvor vi sammen har fokus på trivsel, opgaveløsning og kundernes behov. Hjemmearbejde og anden fleksibilitet kan aftales med din leder.

=dig? Så send en ansøgning

Send os dit CV og en ansøgning hurtigst muligt.

Vi screener og indkalder til samtaler løbende og lukker opslaget, når vi har fundet de rette kandidater.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sektionschef Bettina Bruun på tlf. nr. 2499 8489.

Gem job