Senior Cloud Solution Architect


Har du stor erfaring med on-prem infrastruktur, hybrid cloud arkitektur, og har du et bredt kendskab til IT-teknologi, IT-sikkerhed og IT-arkitektur? Kan du levere arkitekturen, der fører KMD’s kunder sikkert ind i fremtiden og giver KMD’s kunder nye innovative forretningsmuligheder? Så skal du læse videre. 

Hos KMD Technology Services & Projects (TSP) har vi travlt med at understøtte vores kunders forretning, og derfor søger vi en dygtig og passioneret Senior Cloud Solution Arkitekt, som ønsker at arbejde med transformation af komplekse on-prem IT-systemer til hybride cloud løsninger, og som konstant ønsker at forbedre kundernes løsninger og egne kompetencer. 

KMD gennemgår en meget spændende transformation, hvor vi arbejder målrettet og kontinuerligt med at forbedre os i et tiltagende konkurrencepræget marked. Vi arbejder målrettet på at skabe nye digitale genveje og ser det som vores ansvar at bidrage med innovative løsninger, som understøtter og udvikler Danmarks velfærd og det private erhvervsliv. Vi har strategisk fokus på rejsen mod både public og private cloud, samt hybride cloud-løsninger. 

Om jobbet 

I KMD TSP leverer vi IT-arkitekturløsninger i samarbejde med underleverandører til KMD´s strategiske business units, som både omhandler kommunale, regionale, statslige og private virksomheder i Danmark og udland. Vi leverer nogle af Danmarks mest innovative IT-løsninger og sætter en ære i at være frontløber i markedet.  

KMD TSP leverer løsninger i en SIAM.organisation, hvor processer, værktøjer og kompetente kolleger er i højsædet. Vores leverancemodel gør, at vi leverer stærke løsninger og har direkte adgang til nye teknologier. Vi er i en spændende udvikling og går forrest i markedet med både standardiserede og specialdesignede IT-løsninger. Kan du se dig selv i denne sammenhæng, er du måske vores nye kollega i Service Solution, hvor du sammen med 40 arkitekt-kolleger vil understøtte KMD og kundernes forretning på bedste vis.  

KMD har et stort internt arkitekturforum, hvor vi deler information omkring innovative arkitekturløsninger og sparrer om løsninger. Derudover afholder KMD årligt en stor teknologi konference for vores kunder og medarbejdere, hvor vi gerne vil have dig til at deltage og bidrage med viden. 

For at styrke vores arkitektgruppe på én af vores spændende kunder i Finance-segmentet, søger vi en Senior Cloud Solution Arkitekt med bred infrastrukturerfaring. Du vil blive tilknyttet account teamet på Ballerup-lokationen i KMD. Der vil være møder og aktiviteter på kundens adresse i Storkøbenhavn samt hos KMD. Herudover vil det være muligt at arbejde hjemmefra i det omfang, som arbejdet tillader det. 

Arbejdsopgaver og ansvarsområder

  • Dyb forståelse af kundens forretning, så vi løbende kan bistå med rådgivning omkring ny teknologi samt optimering af det nuværende IT-landskab. 
  • Udarbejdelse af hybride løsningsdesign, beskrivelse og transformation af løsninger med udgangspunkt i KMD’s standard services fra vores SIAM-organisation, alt sammen i samarbejde med den ledende arkitekt på kunden.  
  • Udarbejdelse af kravspecifikation, estimering og vurdering af nye løsninger baseret på kundens behov 
  • Assistere og supplere med arkitektonisk viden ved udarbejdelse af arkitektur-roadmaps 
  • Sikre løbende opdatering af arkitektur-dokumentation  
  • Sparring med kundeteam og projektledere omkring projektleverancer og nye løsninger med henblik på arkitekturmæssige valg og konsekvenser 
  • Bindeled mellem vores kunder og leverandører 
  • Sikre at principper, retningslinjer og standarder efterleves 

Om dig 

Som person skal du være analytisk stærk og evne at bevare roen i situationer, hvor flere kritiske opgaver skal løses samtidigt. Du er nysgerrig, stiller undersøgende spørgsmål og har en pragmatisk tilgang til opgaverne. Herudover er det vigtigt, at du formår at formidle din tekniske viden både mundtligt og skriftligt til kollegaer og kunder, der ikke nødvendigvis har samme IT-kendskab som dig. Endelig er du holistisk, metodisk, struktureret og i stand til selv at organisere din tid. 

Du er forretningsorienteret og har en relevant videregående IT-faglig baggrund/uddannelse eller har oparbejdet tilsvarende viden. Du arbejder sikkert som Cloud Solutions Arkitekt i en større virksomhed i dag.  

Du har fokus på IT-sikkerhed i de løsninger, du skaber. Du skal selvfølgelig være teamplayer og kunne lide at have direkte kontakt med kunder og samarbejdspartnere. Du skal have et kendskab til Enterprise miljøer, operationelle discipliner og flere teknologier såsom Hybrid Cloud IaaS, PaaS. Kan du også supplere med CaaS og FaaS vil det være en fordel.  

Vi forventer, du har en certificering som Microsoft Azure Arkitekt, kendskab til ITIL og ser gerne, at du er ITIL-certificeret, ligesom det vil være en fordel, hvis du er EA arkitekt-certificeret, eks. TOGAF.  

KMD som arbejdsplads 

KMD er blandt Danmarks største it- og softwarevirksomheder med afdelinger i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Hovedparten af KMD's forretning udspringer af egen softwareudvikling, og virksomheden udvikler og leverer it-løsninger til kommuner, regioner, stat og private virksomheder. 

KMD A/S har en årlig omsætning på ca. 6 mia. Kr. og 3200 ansatte i hele Danmark, Sverige, Norge og Polen. Blandt KMD’s datterselskaber er BanqSoft, Edlund og Charlie Tango.  

KMD har i 40 år spillet en afgørende rolle i digitaliseringen af det danske velfærdssamfund, og virksomheden har sin andel i, at den offentlige sektor i Danmark i dag fremstår som en af de bedst drevne, mest effektive og digitale offentlige sektorer i verden. 

Siden 2018 har KMD været ejet af den japanske NEC Corporatio 

Vil du vide mere? 

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Thomas Møller Knudsen på +45 41930216. Vi opfordrer dig til at sende din ansøgning hurtigst muligt, da vi indkalder til samtaler løbende.

Vi glæder os til at høre fra dig. 

Gem job