IT Business Analyst


Er du drevet af nysgerrighed, og vil du være med til at implementere EWII’s strategi lige der, hvor digitaliseringen i virkeligheden sker? Motiveres du samtidig af at bygge bro mellem forretningsmæssige udfordringer og digitale muligheder? Så er det helt sikkert dig, vi står og mangler.

EWII har gang i flere, store og spændende strategiske projekter, hvor man fundamentalt ændrer på den måde, der arbejdes med IT. Samtidig er EWII ved at bygge fremtidens digitale økosystem, som bliver det fundament, digitaliseringen skal stå på. Dette bl.a. for at understøtte EWII’s strategiske ambitioner om at være førende indenfor brugen af energidata i den grønne og bæredygtige omstilling.

Forretningsanalytiker og Change Agent

TIL EWII søger vi derfor en stærk forretningsanalytiker, med både et kommercielt og et digitalt mindset, der kan tage styring og projektledelse af IT’s involvering i forretningsprojekter, når det er nødvendigt. Du skal derfor kunne kommunikere godt og arbejde tæt sammen med forretningen og omsætte deres behov til IT-løsninger.

”EWII tilbyder dig at komme med på vores digitaliseringsrejse, og vi mener at fremtidens strøm er grøn og digitalisering er en del af svaret. Hos os vil du møde en uformel kultur, hvor vi hjælper hinanden og arbejder sammen på kryds og tværs – samtidig med, at vi ha korte beslutningsveje”, fortæller IT-chef, Kristian Iversen.

Opgaver

Overordnet vil du have dit fokus på den kommercielle forretning i EWII, hvor du vil fungere som bro mellem forretning og IT og på den måde bidrage til at skabe resultater.

Det betyder, at du:

  • Omsætter forretningens behov og smertepunkter til nye brugbare og værdifulde funktioner, herunder kvalificerer idéer og behov
  • Oversætter behov og funktioner til tydelige krav og solide løsninger og oversætter forretningsbehov til IT-kapabiliteter
  • Faciliterer og afklarer, særligt i forhold til ’arkitektur’
  • Tænker visionært og iværksætterorienteret
  • Projektleder og agerer Change Agent af IT-sporet i forretningsprojekter
  • Sikrer kvalitet og dokumentation

En væsentlig del af jobbet er at mulig- og synliggøre værdiskabelse. Dette vil bl.a. ske gennem udvikling og præsentation af business cases. Derudover skal du aktivt bidrage til yderligere professionalisering og evt. kommercialisering af IT og samtidig sikre overlevering til drift.

Strategisk tænkende med et agilt mindset

Du har erfaring som IT Business Analyst eller lignende og har en relevant uddannelse på bachelor eller kandidatniveau, eller tilsvarende erfaring. Du har også erfaring med agile praksisser, værktøjer og er fortrolig med DevOps. Du motiveres af at inspirere andre og dele din viden. Du demonstrerer ekspertise i at anlægge et strategisk perspektiv og driver specifikke opgaver, som understøtter forretningens behov. Du har et godt overblik og kan facilitere processen med at indsamle krav. Derudover har du et agilt mindset, der guider dig og teamet til at yde det bedste. Som person er du engageret i dine opgaver og leverer resultater gennem en dedikeret og samarbejdsorienteret tilgang. Du opbygger stærke relationer med dine interessenter ved at forstå deres forretning og levere brancheførende løsninger.

Hvem er EWII?

EWII Koncernens IT-afdeling er fremsynede og i rivende udvikling. Man er dybt involveret i koncernens strategiske projekter og har store ambitioner i forhold til digitalisering.

I dag er der omkring 25 dygtige kollegaer, som tæller alt fra IT-supportere, cloud- og integrationsspecialister til arkitekter, IT-projektledere og meget mere. Man interesserer sig for hinanden, og behandler hinanden og andre ordentligt. Samtidig insisterer afdelingen på at have det sjovt sammen, i og udenfor arbejdstid.


Om EWII, IT og GIS

EWII Koncernen er en national energikoncern. Virksomheden tager aktivt del i udviklingen af fremtidens klimavenlige energiteknologier – herunder vindstrømproduktion. EWII sælger energi og tilbyder energirådgivning. Derudover leverer EWII el, fjernvarme, fiberbredbånd og drikkevand. EWII er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med mere end 450 medarbejdere og omsætter for ca. 1,5 mia. kr. om året.

Gem job

Recruit IT ApS søger for EWII
Publiceret: 21. januar 2022

Arbejdssted

Location Kolding