Category Manager til For­sva­rets IT-Ka­te­go­ri­er


Kunne du tænke dig, at være Category Manager inden for landets mest interessante IT-kategorier? Vil du være med til at styrke det danske Forsvar gennem gode aftaler på både civilt og militært IT til vores soldater?

Så er du måske vores nye kollega, i Danmarks største og nok mest spændende offentlige indkøbsorganisation!

Om os:

I Forsvarsforlig 2018-2023, og senest med Arktis-kapacitetspakke 2021, er det besluttet at styrke Forsvaret gennem investeringer i nyt materiel og IT. Det betyder, at vi har fået flere spændende opgaver, og derfor søger vi en ny kollega til Acquisition and Contracts.

Vi er 11 Category Managers inden for en række forskellige kategorier, som f.eks. IT, panserede køretøjer, våben, fragt og udrustning for enkeltmand.

Vores opgave er, at anskaffe materiel og IT til soldater og civilt ansatte i Forsvaret. Vi har det kommercielle ansvar for alle typer aftaler og udbud, jævnfør udbuds- og forsvarsdirektiverne.

Vi tilbyder dig en spændende stilling i en faglig stærk og velfungerende afdeling, hvor der er en god kultur, og hvor vi hjælper og sparrer med hinanden. Vi er både socialt og fagligt engagerede, og har en uformel omgangstone med plads til det gode humør.

”Som Category Manager inden for Kommunikation og Sensorer, får du stor faglig og kommerciel indsigt i meget spændende kategorier, hvor du bliver en del af meget udfordrende konsoliderings opgaver.” Shin Bennick, Category Manager - IT.

Om stillingen

Som Category Manager er du ansvarlig for din egen kategori. I samarbejde med militærtekniske eksperter, gennemfører du dybtgående analyser, markedsundersøgelser, udarbejder indkøbs- og udbudsstrategier, gennemfører udbudsprojekter inden for din IT-kategori, leder og/eller deltager i forhandlinger og yder kommerciel, udbuds- og kontraktjuridisk rådgivning.

Vi tager kompetenceudvikling alvorligt og understøtter faglig udvikling, via interne og eksterne kurser og uddannelsesforløb.

”Du får mulighed for at dygtiggøre dig og komme tæt på brugerne og leverandørerne inden for din kategori. Vi støtter op med relevant uddannelse for at løse opgaverne.” Morten Bjerregaard Hansen, Konstitueret Sektionschef.

Vi søger en Category Manager inden for IT-kategorierne, Kommunikation og Sensorer. Inden for din kategori samt underkategorier, kommer du til at gennemføre og lægge udbudsstrategier, inden for alt kommunikationsudstyr.

Det omhandler blandt andet:

 • Dataradioer
 • Radar udstyr
 • Datatransmissions udstyr
 • Satellit systemer til militær formål.

Ovenstående vil alt sammen ske, i tæt samarbejde med dit Buying Center.

Om dig

Vi forventer, at du:

 • Har erfaring med indkøb, udbud, Bid Management.
 • Er ingeniør på data eller tele kommunikations området eller Category Management - gerne fra en offentlig organisation.
 • Har minimum et par års erfaring fra en tilsvarende stilling.
 • Har en solid forretningsforståelse fra en teknologidrevet organisation.
 • Har dokumenteret erfaring med komplekse IT-udbud.
 • Kan arbejde struktureret i en travl hverdag.
 • Har kendskab til de offentlige udbudsregler, herunder SKI og har lyst at tilegne dig ny viden på området.

Som person forestiller vi os, at din erfaring kommer fra en stilling som Category Manager inden for IT-området, eller fra en kommerciel teknisk funderet baggrund, og har stor lyst til at arbejde med indkøb og kategoristyring.

Det er vigtigt for succes i jobbet, at du har et kommercielt tankesæt og indgående viden, om din kategori og konkurrencen på markedet. En viden du har opnået gennem flere års arbejde inden for kategorien og dermed kender produkter og leverandører på markedet.

Du trives godt med en omskiftelig hverdag, hvor du fordyber dig i, at løse dine opgaver selvstændigt og samtidigt har en bred kontaktflade ud i organisationen.

Derudover forestiller vi os, at du har:

 • Humor og trives i et uhøjtideligt miljø.
 • Personligt drive og er tillidsskabende.
 • Interesse for at forene udbudsregler med det gode købmandskab.

Det er en fordel, men ikke et krav at du har:

 • Kendskab til udbudsret
 • Strategisk indkøb
 • SKI eller kategoriarbejde
 • Kan arbejde med juridiske kontraktparadigmer på dansk og engelsk.

Vi sørger selvfølgelig for den nødvendige oplæring og løbende støtte i stillingen.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes og aflønnes efter gældende relevant overenskomst. Derudover vil der, afhængig af dine kvalifikationer, være mulighed for at forhandle et tillæg. Der er til stillingen knyttet en fuldt arbejdsgiverfinansieret pensionsordning.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforholdet.

Kontakt og ansøgning

Har du fået lyst til at høre mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte konstitueret Sektionschef Morten Bjerregaard Hansen, på telefon +45 7281 4099.

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesforhold, kan du kontakte HR-konsulent Betina Koch-Søfeldt, på telefon +45 7281 9128.

Ansøgningsfristen er den 6. februar 2022 med tiltrædelsesdato snarest muligt.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket "Søg jobbet her". For at komme i betragtning til stillingen skal du vedhæfte CV, ansøgning og uddannelsesbevis, samt andre relevante dokumenter.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Om Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) er en styrelse under Forsvarsministeriet, og vi administrerer op mod 10 milliarder kroner årligt af det samlede forsvarsbudget. Vi har ansvaret for det samlede forsvar og beredskabs materiel- og IT-systemer, så det er os, der anskaffer, driver og bortskaffer alt materiel og IT lige fra kampvogne, krigsskibe og kampfly til computere, kabler og knapper.

Vi er ca. 2.500 civile og militære medarbejdere fordelt over hele Danmark, og vores hovedkvarter ligger i Ballerup.

Læs mere om Forsvaret som arbejdsplads på www.Forsvaret.dk.

Gem job