SQL Server da­ta­ba­se­ad­mi­ni­stra­tor søges til Koncern It i Ud­læn­din­ge- og In­te­gra­tions­mi­ni­ste­ri­et


Koncern It søger en stærk SQL Server databaseadministrator med gode kompetencer inden for drift og vedligehold af MS SQL databaser til at understøtte Udlændinge- og Integrationsministeriets digitaliseringsstrategier.   

Lidt om alt det vi tilbyder

Udlændinge- og Integrationsministeriet er godt på vej til at have implementeret Digitaliseringsstrategi 2021, og foran os venter Digitaliseringsstrategi 2024. Yderligere og forbedret digital understøttelse af forretningen er generelt højt prioriteret.

Til at understøtte dette arbejder søger vi en SQL Server databaseadministrator der, ud over at være velfunderet it-teknisk viden og i serveradministration i almindelighed, er stærk i Microsoft Server og Linux teknologi og har et kendskab til databaseteknologier over en bredere vifte.

Du kommer til at indgå i et team i Koncern It’s Drift- og Supportenhed, hvor du får indflydelse på optimering og applikationsdrift i samarbejde med eksterne leverandører, Statens It og vores forvaltningsteam og udviklingsenhed.

Dine primære vil være arbejdsopgaver at:

 • overvåge systemdriften og fungere som 2. og 3. line support
 • administrere forretningsapplikationer, komponenter og databaser samt backup
 • bidrage til implementering af nye funktionaliteter eller tilpasninger
 • sikre en optimering af performance og kapacitet
 • fejlsøge på systemer, integrationer og databaser

Ud over den daglig drift kommer du til at indgå i en række nye spændende projekter, bl.a. implementering af en såkaldt BMS (Biometric Matching System). BMS’en er et system til sammenligning af fingeraftryk og ansigtsfoto ved hjælp af algoritmer og bliver en væsentlig komponent i ministeriets identitetslandskab. Derudover består ministeriets identitetslandskab af vores udlændingeregister og en række overliggende komponenter, som sikrer løbende sammenhæng mellem udlændingeregisteret og BMS. BMSén bliver udviklet og implementeret i en projektorganisation i Koncern It.

Du vil også fra tid til anden være bidragsyder til analyser, projektoplæg og kravspecifikationer i tæt samarbejde med projektledere.

Koncern It har ansvaret for drift, vedligeholdelse og videreudvikling af den systemportefølje, der anvendes i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Vi skal i samarbejde med forretningen sikre, at fagsystemerne udvikles sådan, at myndighedernes krav kan efterleves og implementeres. Koncernen anvender Statens It som driftsleverandør, som har ansvaret for basisinfrastruktur, dvs. levering af netværk, datacenter, servere, standard arbejdspladser osv., mens Koncern It varetager leverandørstyringen af Statens It og andre leverandører. Koncern It er organiseret i 6 enheder: Enheden for Strategi og Styring, Program- og Projektenheden, Udviklingsenheden, Systemforvaltning for ESDH-systemer mv., Systemforvaltning for øvrige systemer og Driftsenheden.

Vi er placeret centralt i København tæt ved Kgs. Nytorv i nye og rummelige lokaler. Vi tilbyder en stilling på 37 timer ugentligt med fleksible arbejdstider og attraktiv løn med udgangspunkt i dine kvalifikationer. Du får gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv. Derudover vil du blive tilbudt eventuel relevant efteruddannelse og certificeringer.

Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads, som prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi lægger vægt på videndeling og en åben og konstruktiv dialog – meget gerne præget af humor. Du får 80 engagerede kolleger med forskellige erfaringer, uddannelser, perspektiver og opgaver.

Vores forventninger til dig

Du har en relevant baggrund, f.eks. ingeniør, elektroniktekniker, datatekniker, datamatiker eller lignende, og gerne 2-3 års relevant erhvervserfaring fra et lignende job, hvor du har arbejdet med databaseadministration.

Vi forestiller os også, at du har erfaring med serveradministration i et virtuelt miljø (VMware) – og måske endda også med fejlsøgning og performance optimering på tværs af miljøer. Du er stærk i administration, vedligeholdelse og drift af Microsoft Server, og du har viden og gerne erfaring med Linux/UNIX samt container-teknologi.

Du er desuden videbegærlig, og det falder dig naturligt at videndele. Du har gode kommunikative egenskaber og kan tale med både driftsteknikere, leverandører, system- og projektledere, samt faglige personer fra organisationen på alle niveauer, og du har nemt ved at skabe og indgå i relationer.

Du kan arbejde selvstændigt såvel som i teams og hjælper gerne dine kolleger. Du er initiativrig og formår at have mange bolde i luften uden at miste humør og overblik.

Derudover forventer vi, at du er SQL server-administrator og har måske matchende MS-certificering(er) og har erfaring med:

 • drift og vedligehold af SQL-server
 • databaseadministration
 • fejlfinding
 • high availability (AlwaysOn AG)
 • har forståelse for it-sikkerhed og kendskab til ITIL-processerne.
 • kendskab til eller har arbejdet med Audit af SQL-databaser
 • bredt kendskab til andre databaseteknologier

Du har samtidig:

 • grundlæggende kendskab T-SQL og PowerShell
 • grundlæggende kendskab og forståelse for netværk, herunder firewall, routing og switching
 • forståelse for vigtigheden i at dokumentere de løsninger du arbejder med
 • en proaktiv tilgang til opgaver i almindelighed
 • gode analytiske evner og en struktureret tilgang til opgaver

Yderligere information

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern enten efter OAO-S-Fællesoverenskomsten og HK-overenskomsten eller mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

På flere af koncernens it-systemer er der et højt krav om tilgængelighed. Det kan betyde, at du vil skulle indgå i en vagtordning. Endvidere vil afvikling af servicevinduer på nogle systemer skulle foregå uden for normal arbejdstid.

Det er en forudsætning for stillingen, at du kan opnå sikkerhedsgodkendelsen ”HEMMELIGT”, og at du kan opretholde godkendelsen under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte it-driftschef Kenneth Rasmussen på telefonnummer 22 18 23 18 eller på e-mail kr@uim.dk

Søg stillingen

Klik på knappen "Søg jobbet her" nederst på siden og upload din ansøgning, eksamensbevis m.v. senest onsdag den 2. februar 2022, kl. 12.00.  

Vi forventer at holde samtaler i uge 6.   

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang – Uddannelse, job og fællesskaber for alle.


Gem job

Udlændinge- og Integrationsministeriet
Publiceret: 19. januar 2022

Arbejdssted

Location København