Pro­jekt­o­ri­en­te­ret business analyst til Forskud og Bolig


Vil du booste din karriere som business analyst med at spille en central rolle i nogle af Danmarks største it-projekter?? Har du en end-to-end procestankegang og evnen til at koble forretningen med IT?  Så er du måske vores nye kollega i Forskud og Bolig

Vi er i gang med at realisere ny lovgivning på bolig og personskatteområdet og vi søger derfor nogle ekstra kolleger til at indgå i et team af engagerede og erfarne medarbejdere, der er ansvarlige for udvikling af Forskudsopgørelsen og de nye tiltag omkring Boligbeskatning, som hvert år skal sikre borgerne korrekt skatteberegning af over 500 mia. kr.

Du bliver en del af kontoret Forskud og Bolig, som har it-ansvaret for en helt central samfundsopgave - at levere Forskudsopgørelsen og ejendomsværdiberegningen til 5 mio. skatteydere i Danmark.

Transformation til agile principper

Du kan se frem til at arbejde i et it-fagligt stærkt kontor, der gennemgår en transformation fra traditionelle udviklingsmetoder til agile principper. Vores opgave er i samarbejde med forretningen at implementere lovkrav, digitalisering af arbejdsprocesser og automatiseret dataudveksling med vigtige interessenter i samfundet. Vi arbejder tæt sammen med vores søsterkontor, der har ansvaret for Årsopgørelsen, da vores arbejde ifm. lovkrav ofte rammer begge områder.

I samarbejde med forretningen og it-leverandører er du med til at analysere, specificere, og teste komplekse it-løsninger på nogle af Skatteforvaltningens største og mest vigtige it-systemer Forskuds- og Årsopgørelsen. Du deltager også i udviklingen af automatiserede test. Hos os indgår du i et fagligt stærkt fællesskab med andre Business Analysts, projektledere, systemarkitekter, informationsarkitekter, testspecialister, agile ledere, økonomer og jurister, som kan være med til at løfte din faglighed.

Grundig on-boarding

Som en del af en højt specialiseret it-organisation med over 1.000 kolleger, er det vigtigt for os, at vores medarbejdere har den seneste og mest relevante viden, så vi kan løse vores opgaver optimalt. Du gennemgår derfor et uddannelsesprogram inden for en række fagområder ligesom vi løbende aftaler, hvordan vi kan understøtte din faglige og personlige udvikling. Du vil hos os møde en uformel og imødekommende omgangstone. Vi har høj grad af fleksibilitet, hvor der er mulighed for at balancere arbejds- og familieliv.

Spændende opgaver med bred kontaktflade

Som Business Analyst har du stor lyst til at deltage i større udviklings- og videreudviklingsprojekter. Du har kontakt til mange interessenter, herunder især Vurderingsstyrelsen og Skattestyrelsen og vores it-leverandører.

Dine primære opgaver er:

  • Udarbejde detaljerede analyser ud fra et forretningsbehov, lovgivning eller andre forretningsbehov, hvor du skitserer problemer, muligheder og løsninger
  • Analysere og evaluere processer og udarbejde oplæg til effektiviseringer og forbedringer
  • Præsentere konklusioner (idéer og findings) på møder og workshops samt evt. facilitere dem
  • Udarbejde kravspecifikationer og feature beskrivelser til vores leverandører
  • Samarbejde med interessenter og bygge bro imellem tekniske IT-specialister, leverandører og Skatteforvaltningens styrelser
  • Forstå forretningsbehov og den overordnede funktion og arkitektur i relevante IT-systemer.

Samarbejde og it-forståelse

Du har gerne erfaring fra en lignende stilling i en større organisation i offentligt eller privat regi. Du trives med kompleksitet, både teknisk og organisatorisk. Du har deltaget i udviklingen af tekniske projekter og har en god it-forståelse og stor interesse for at arbejde sammen med it-leverandører og arbejde med tekniske-, lovmæssige- og forretningsmæssige krav.

Du forstår at skabe tillid hos både kollegaer og andre samarbejdspartnere samtidig med, at du stiller krav for altid at opnå det bedst mulige resultat. Du får en stor kontaktflade, og du skal derfor kunne arbejde selvstændigt på alle niveauer. Derudover har du både øje for detaljen og kan samtidig bevare overblikket.

Du får her mulighed for at indgå i nogle af Danmarks største it-projekter, og det stiller krav til dine samarbejds- og kommunikationsevner, din strukturforståelse og din evne til at arbejde med forandringer i en stor organisation.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning inkl. CV og dokumentation for uddannelse senest d. 06.02.2022 via linket ”søg stillingen”. Vil du høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Ann Jensen på tlf. 72 37 37 83. Der kan indgå personanalyse og logisk test i rekrutteringsprocessen.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Ansættelsesområdet er skatteministeriet med tilhørende institutioner. Der vil forud for ansættelse blive indhentet straffeattest.

Dit arbejdssted er Nybrovej 110, 2800 Kongens Lyngby.

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen  

’I samarbejde med Skatteministeriets øvrige styrelser udvikler vi en fremtidsparat og sikker digital forvaltning’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen har til opgave at forenkle og udvikle it-løsninger og forretningsprocesser. Samtidig har styrelsen ansvar for at sikre stabil drift og vedligeholdelse af Skatteforvaltningens eksisterende it-systemer. Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk

Gem job