Ser­vi­cear­ki­tekt til Ba­nedan­marks nye sig­nal­løs­ning


Har du mod på at være med til at løfte Banedanmarks driftsorganisation, og kan du sikre kvaliteten i leverancerne fra Banedanmarks leverandører af signalløsninger? Så kan du være den rette til vores stilling som servicearkitekt.

I Banedanmark indfører vi med Signalprogrammet i disse år banebrydende teknologi med potentiale til at revolutionere styringen af togtrafikken, hvilket vil styrke rejseoplevelsen med tog. Programmet er det største og mest gennemgribende af sin art i verden, og er et af de mest avancerede IT-projekter i Danmarkshistorien.

Vi er på udkig efter en servicearkitekt i driftsorganisationen. Du bliver en central spiller i et nyt team af ildsjæle, der professionelt forvalter systemejerskabet af, de tekniske systemer, der knytter sig til den nye signalløsning.

Du må gerne motiveres af en arbejdsplads i udvikling hvor rammerne det næste stykke tid er under opbygning og hvor du kan være med til at sætte dit helt personlige præg.

Dine dedikerede kollegaer har forskellige baggrunde og kompetencer, men de arbejder tæt sammen om at løfte dagligdagens udfordringer - altid med godt humør og gåpåmod, som er kendetegnende for vores kultur.

Modtagelse, drift og udvikling af trafikale systemer

Du vil blive en central spiller, når Banedanmark skal teste, modtage, ibrugtage, drifte og videreudvikle de trafikale signalsystemer. Det betyder i praksis, at du skal være med til at kvalitetssikre de leverancer, som kommer fra leverandørerne, inden de bruges i den kommercielle togdrift. I denne forbindelse er det essentielt, at du kan forstå og handle på de funktionskrav, der er til det signalsystem, Banedanmark har købt.

Dit ansvar vil bl.a. omfatte at:

 • Sikre det fulde billede over servicelandskabet samt have teknisk indsigt på applikationsniveau
 • Have overblik over og sikre interfaces og data flows samt sammenhænge
 • Have fokus på servicens udvikling og sikre kontinuerlig systemoptimering
 • Agere bidragsyder til signalprojekter og ændringsstyring
 • Have indsigt i systemets driftsaftaler
 • Supportere og indgå i ITIL-processerne i sektionen
 • Facilitere samarbejdet mellem interessenter

Opgaver vil bl.a. være at:

 • Bistå i lukning af incidents i samarbejde med teamets Incident manager og vores leverandør
 • Følge op på Problems og root causes samt deltage i task forces, og Major incident møder
 • Bidrage i hændelser som har sikkerhedsmæssig karakter (Jernbane & Cybersecurity)
 • Godkende mindre ændringer (fejlrettelser) i systemet
 • Review og godkendelse af anlægsdokumentation
 • Bidrage til udarbejdelse af workarounds og kendte fejl beskrivelser til vores kunder
 • Monitorerer servicens tilstand
 • Bidrage til Banedanmarks ISO 27001-certificering

Du kommer til at gennemføre dine opgaver i et tæt samarbejde med dine kolleger i Signalsystemet og med dine kolleger i projekterne i Signalprogrammet. Derudover du kommer du til at arbejde tæt sammen med vores interne kunde Trafik, som til dagligt står for planlægningen, afviklingen og opfølgningen på togtrafikken i det meste af Danmark. Du får med andre ord en bred kontaktflade, hvorfor det vigtigt, at du som person er udadvendt, proaktiv og følger op.

Du er proaktiv, sikrer fremdrift, er initiativrig og har gode formidlingsevner

Vi forestiller os, at du har en teknisk uddannelse måske kombineret med en softwaremæssig baggrund. Du kommer fra en transport- eller produktionsvirksomhed, hvor du har været vant til at arbejde med IT-systemer indenfor planlægning afvikling og opfølgning på produktion og drift. Det vil være en stor fordel, hvis du har erfaring med ERTMS, eller anden relevant jernbaneerfaring.

Det vigtigste er dog at du som person har gå på mod, lyst til at lære, er grundig, selvstændig og initiativrig. Du trives godt i en rolle, hvor du skal bringe din tekniske viden i spil og stille krav til kvaliteten af systemet samt dokumentationen heraf.

Der vil være meget samarbejde på tværs af organisationen såvel som med leverandørerne, og du evner derfor at formidle din viden til kolleger og samarbejdspartnere med andre fagligheder end din egen. Når det er nødvendigt, er du vedholdende, men altid på en ordentlig og diplomatisk måde. Dine omgivelser oplever dig som en holdspiller med et godt humør og kvalitet som en drivkraft.

Du vil fysisk blive placeret i Trafiktårn Øst (Carsten Niebuhrs gade) i København sammen med resten af dit team, men fordi det er signalløsningen som dække hele Danmark vil der kunne forekomme rejser til Trafiktårnet i Vest i Fredericia eller andre steder i Danmark.   

Arbejdssprogene i Banedanmark er dansk og engelsk, da vores samarbejdspartnere kommer fra hele Europa, og kommunikationen skal derfor tilpasses, hvorfor det forventes, at du kan kommunikere på disse sprog.

Løn

Du ansættes efter gældende overenskomst, og lønnen fastsættes på baggrund af dine kvalifikationer og erfaringer.

Ansøgning og kontakt

Vil du vide mere, så kontakt Teamleder Michael Larsen. Send os CV og ansøgning hurtigst muligt.

For at søge stillingen klikker du på linket ”Søg jobbet online” og følger instruktionerne.

Ansøgningsfrist:

16-02-2022


Banedanmark er en styrelse under Transportministeriet med over 2.000 medarbejdere. Vores hovedkontor ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele Danmark. Vi har ansvaret for den danske jernbane. Det betyder, at det er os, der styrer togtrafikken og informerer om den på skærme og højttalere på stationerne på fjernbanen.

Vi vedligeholder banen og udfører milliardstore jernbaneprojekter, der til sammen er med til at forme fremtidens bæredygtige jernbane.

Gem job