Tester til stort di­gi­ta­li­se­rings­pro­gram


Vil du sætte dit fingeraftryk på et af de største offentlige digitaliseringsprojekter lige nu? Har du interesse og flair for at teste og testautomatisere? Så er du måske vores nye kollega, der skal være med til at bygge et system fra bunden, der digitaliserer domstolenes største sagsområder.

I de kommende år gennemfører vi en omfattende digital modernisering på to af domstolenes største sagsområder – straffe- og skiftesagerne. Vi udvikler nye løsninger, der understøtter fuld digital sagsbehandling. De nye løsninger skal lette arbejdet for både dommere, sagsbehandlere og domstolenes brugere samt skabe en fremtidssikret og stabil systemunderstøttelse.

Der er planlagt seks større releases frem mod 2026, hvor de nye løsninger skal være færdigudviklede.

For at kunne gennemføre denne omfattende og komplekse digitale modernisering har vi etableret en ny programorganisation i Domstolsstyrelsen. Til programmet søger vi en teknisk dygtig og kvalitetsbevidst tester, der vil bidrage til at skabe succes med de kommende års store digitaliseringsprojekt.

En spændende stilling i et moderne digitaliseringsprogram

Du vil blive en del af et agilt udviklingsteam bestående af andre tekniske testere samt udviklere. Du vil sammen med resten af teamet testautomatisere vores user stories. Du skal dertil være med til at automatisere både frontend og backend tests. De automatiserede tests afvikles som en del af byggepipeline på lige fod med de automatiserede unit- og komponenttests.

I samarbejde med vores testmanager vil du skulle bidrage til tværgående testaktiviteter, og du skal i tæt samarbejde med resten af full stack teamet gennemføre tekniske tests, herunder opsætning af automatiske test.

Dine væsentligste opgaver bliver at:

  • analysere testbehovet
  • designe testcases
  • implementere og vedligeholde automatiserede tests
  • bidrage til refinement af user stories i samarbejde med forretningsspecialister og udviklere
  • medvirke i alle scrum og SAFe ritualer, som programmet benytter
  • medvirke til procesforbedringer på testområdet

Test om du er vores nye kollega

Du har formentlig nogle års erfaring med test og har måske prøvet kræfter med kodning. Du kan også være nyuddannet udvikler med interesse for testfagligheden. Vi forestiller os, at du har en baggrund som kandidat eller bachelor i datalogi, er datamatiker eller har lignende relevant uddannelse, men det er ikke afgørende, hvis dine erfaringer og kvalifikationer er i orden.

Vi følger ISTQB-standarden, så vi ser gerne, at du er certificeret på minimum foundation niveau. Hvis du ikke har en ISTQB-certificering, sørger vi for at sende dig på kursus. Det er en fordel, men ikke et krav, at du har erfaring med agile processer som fx SCRUM.

Medmindre du er nyuddannet, ser vi gerne, at du har:

  • erfaring med testværktøjer til automatiseret test (fx Selenium, Spock og Geb)
  • anvendt test management værktøjer (fx Azure DevOps, Jira, Confluence og TestRail)
  • kendskab til test af webservices og erfaring med test af webapplikationer
  • kendskab til Microsoft teknologier, databaser og SQL

Det er en fordel, hvis du har kendskab til JAVA, da vi bruger dette kodesprog, og testautomatisering er kodenær og implementeres i Groovy/Java.

Vi lægger vægt på, at du har overblik, er nysgerrig, struktureret og løsningsorienteret. Du er arbejdsom og tålmodig, også når det er tidskrævende og besværligt.

Du har lyst til og mod på at tage ansvar for, at vores testflows bliver forberedt og gennemført efter planen.

Du vil indgå i et full stack team med mange fagligheder, så det er vigtigt, at du er en teamplayer.

Løn og ansættelsesvilkår

Har du en akademisk baggrund, vil du blive ansat i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Finansministeriet og en række AC-organisationer. Der vil eventuelt kunne forhandles et pensionsgivende kvalifikationstillæg afhængig af erfaring og kompetencer.

Er du ikke omfattet af AC-overenskomsten, bliver du ansat på overenskomstvilkår i henhold til organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere i staten mellem Finansministeriet og HK/Stat samt OAO-S-fællesoverenskomsten.

Der er tale om en fuldtidsstilling.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte enhedschef Martin Buur på tlf. 53 63 01 05.

Se også vores film om arbejdet som it-specialist hos os her.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen, Danmarks Domstole og vores vision, værdier og mål her.

Ansøgning og samtaler

Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen ”Søg jobbet her” på siden.

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer m.v.

Send din ansøgning snarest muligt og senest den 17. maj 2022.

Vi forventer at holde 1. samtaler i uge 22. 2. samtaler forventes afholdt med udvalgte kandidater i uge 23.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job