Test­ma­na­ger til stort di­gi­ta­li­se­rings­pro­gram


Vil du sætte dit fingeraftryk på et af de største offentlige digitaliseringsprojekter lige nu? Har du lyst til at få en stor grad af ansvar for at bygge et system fra bunden, der skal bruges af tusindvis af mennesker over hele Danmark? Og vil du samtidig arbejde agilt med de nyeste teknologier såsom containerteknologi og AUT-pipelines i tæt kontakt med brugerne? Så har vi jobbet til dig.

Domstolsstyrelsen er en del af Danmarks Domstole. Vores opgave er at udvikle, administrere og understøtte arbejdet ved domstolene. Vi arbejder derfor også for ret og retfærdighed.

I de kommende år gennemfører vi en omfattende digital modernisering på to af domstolenes største sagsområder – straffe- og skiftesagerne. Vi udvikler en ny løsning, der understøtter fuld digital sagsbehandling. Den nye løsning skal lette arbejdet for både dommere, sagsbehandlere og domstolenes brugere samt skabe en fremtidssikret og stabil systemunderstøttelse.

Vi søger en engageret og kvalitetsbevidst testmanager med stærke testfaglige kompetencer til dette store og komplekse digitaliseringsprojekt.

Du får en nøglerolle i kvalitetssikringen af et komplekst digitaliseringsprogram

Som vores nye testmanager skal du i samarbejde med vores udviklingsteams planlægge og gennemføre tests på Domstolsstyrelsens straffe- og skifteprogram.

Dine væsentligste opgaver bliver:

 • at udarbejde teststrategi for de enkelte releases på basis af den overordnede teststrategi
 • at lave testplaner, planlægge test, rapportere og følge op på testaktiviteter i projekter
 • at bistå med at etablere og vedligeholde det nødvendige testsetup, herunder miljøer, testdata og værktøjer til de forskellige typer tests
 • at evaluere og rapportere på testresultaterne fra de automatiserede testcases
 • at planlægge og afvikle brugertest
 • at koordinere og sparre med programchefen, samt med leverandører og andre interessenter omkring test
 • sammen med dine kollegaer i programmet at udarbejde og implementere en automatiseringsstrategi

Projektet gennemføres sammen med en række indlånte forretningsspecialister fra retterne, brugere fra retterne og en række eksterne interessenter.

Vi tilbyder

 • En spændende og afvekslende hverdag, hvor du løbende vil blive udfordret på nye opgaver
 • Sparring med dygtige kolleger og chefer
 • En uformel og udviklingsorienteret arbejdsplads, der lægger vægt på høj faglig standard, professionalisme og ikke mindst arbejdsglæde

Test om du er vores nye kollega

Du har flere års erfaring med test. Du kan enten have nogle års erfaring fra rollen som testmanager, eller du kan være erfaren testkoordinator med lyst til at blive testmanager. Vi forestiller os, at du har en baggrund som kandidat eller bachelor i datalogi, er datamatiker eller har lignende relevant uddannelse, men det er ikke afgørende, hvis dine erfaringer og kvalifikationer er i orden.

Stillingen kræver en god forståelse for IT-understøttelse af forretningsbehov. Du er dygtig til at planlægge gode testforløb. Du har erfaring med eller lyst til at udvikle, implementere og strukturere processer omkring test. Vi forventer, at du har erfaring med testmanagementværktøjer som fx Testrail, Team Foundation Server (TFS), Azure DevOps eller HP Quality Center©.

Det er en fordel men ikke et krav, at du har:

 • erfaring med at oprette og vedligeholde testcases og scripts til automatiseret test i Leapwork
 • erfaring med testværktøjer til automatiseret test (fx Selenium, Leapwork)
 • kendskab til databaser og SQL
 • kendskab til test af webservices og erfaring med test af webapplikationer
 • erfaring med agile udviklingsmetoder

Endelig er det afgørende, at du er en teamplayer med gode skriftlige og mundtlige kommunikationsevner på dansk.

Løn og ansættelsesvilkår

Har du en akademisk baggrund, vil du afhængig af erfaringer og kvalifikationer blive ansat som specialkonsulent eller fuldmægtig i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Finansministeriet og en række AC-organisationer. Der vil eventuelt kunne forhandles et pensionsgivende kvalifikationstillæg afhængig af erfaring og kompetencer.

Er du ikke omfattet af AC-overenskomsten, bliver du ansat på overenskomstvilkår i henhold til organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere i staten mellem Finansministeriet og HK/Stat samt OAO-S-fællesoverenskomsten.

Stillingen er tidsbegrænset med en forventet varighed til juli 2026.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Mere om os og stillingen

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte enhedschef Jasper Uldal på tlf. 30503356.

Se også vores film om arbejdet som it-specialist hos os her.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen, Danmarks Domstole og vores vision, værdier og mål på www.domstol.dk. Her kan du også læse Danmarks Domstoles Digitaliseringsstrategi 2019-2022.

Ansøgning og samtaler

Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen 'Søg jobbet her' i stillingsopslaget.

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer (med karakterer) m.v.  

Vi skal have modtaget din ansøgning i vores rekrutteringssystem senest tirsdag d. 17. maj 2022.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold mv.

Gem job