Oracle Database Ad­mi­ni­stra­tor til Statens It


Er du en erfaren og teknisk stærk DBA på Oracle, og er du en analytisk og dygtig holdspiller, der kan yde professionel service til kunder, leverandører og kolleger? Så har du mulighed for at spille en central rolle i driften af nogle af Danmarks mest spændende og samfundskritiske løsninger. Vi søger en DBA med stærke kompetencer inden for Oracle Database og gerne kendskab til OS på både Linux og Windows.

Om stillingen

Som DBA på Oracle vil du indgå i Team Kundeapplikationer og Databaser, som har det systemadministrative ansvar for Statens It’s kunders systemer.

Du bliver tilknyttet vores Oracle-DBA-gruppe på to erfarne medarbejdere, som glæder sig til at sparre og samarbejde med dig. Samtidig vil du have et tæt samarbejde med resten af huset, hvorfor du skal være klar til at have mange bolde i luften.

Du vil således sammen med 17 dedikerede kolleger i Team Kundeapplikationer og Databaser, bl.a. skulle varetage ansvaret for:

 • Daglig monitorering og drift af vores Oracle Databaser på Windows og Linux, samt vores Oracle Exadata Cloud@Customer (ExaCC)
 • Varetage driftsopgaver og 2. level support af databaserne
 • Etablering af databaser baseret på Linux, Windows og ExaCC
 • Indgå i projekter ifm. analyse, implementering, sparring, migrering og opgradering
 • Sikre effektiv håndtering af driftsforstyrrelser og produktionsstop i dagligdagen og generelt medvirke til opretholdelse af sikker og stabil drift gennem proaktiv overvågning og forbedringstiltag.

Om dig

Den ideelle kandidat vil i vores optik have:

 • solidt kendskab til opsætning, tuning og drift af Linux og Windows baseret infrastruktur og databaser
 • indgående kendskab til Oracle Databaser og evnen til at sætte sig ind i andre Oracle produkter eller værktøjer
 • overordnet erfaring med fysisk og virtuel infrastruktur såsom netværk, backup og virtualisering
 • en relevant uddannelse inden for it - gerne med dokumenteret erfaring
 • kendskab til ExaCC, Zero Data Loss Recovery Appliance (ZDLRA), Enterprise Manager (OEM) og Oracle Key Vault (OKV).

En anden fordel kunne være kendskab til PostgreSQL eller MS SQL.

Ovenstående punkter er kun en opskrift, der kan og gerne må udfordres. Kompetencerne i teamet er brede, og er dine også det, er det kun et plus. Vi foretrækker folk med dyb indsigt i få områder og bred indsigt i mange områder. Du må derfor gerne have mod på at arbejde med lidt forskelligt, uagtet at dine kernekompetencer ligger inden for ét område. 

Statens It har stor fokus på at yde den bedst mulige service til kunderne. Det er derfor vigtigt, at du som person er:

 • serviceminded
 • ansvarlig med en veludviklet analytisk og humoristisk sans
 • i stand til at holde hovedet koldt og gøre en ekstra indsats i akutte situationer
 • en holdspiller med gode samarbejdsevner, der bidrager til trivsel og et godt arbejdsmiljø
 • stædig når det gælder om at få et teknisk problem løst - men kompromissøgende i din dialog og samarbejde med kolleger og kunder.

En anden vej ind hos Statens It

Er du f.eks. nyuddannet datamatiker, it-Ingeniør eller lignende, og har du stor interesse i arbejdet med databaser mm., så tøv ikke med at søge, da vi naturligvis også løbende tilknytter nyuddannede.

Om os

Du bliver mødt af et fagligt velfunderet team med god humor. I det hele taget tilbyder SIT en åben, uformel og dynamisk organisation, der er præget af et meget højt fagligt niveau og en uformel, fleksibel arbejdsform med dygtige og kompetente kolleger. Du vil få mulighed for at opnå unik erfaring og være med til at præge udviklingen på it-området på tværs af statens mange institutioner i et af Danmarks sikreste og mest komplekse it-miljøer.

Ansættelsesforhold

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan opnå en sikkerhedsgodkendelse via PET til graden HEMMELIG.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Moderniseringsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens It og Statens Administration.

Vil du vide mere?

Så er du velkommen til at kontakte din potentielt kommende kollega Jørgen Steen Jensen på tlf.: 20 13 53 43 / mail: Jorgen.Steen.Jensen@statens-it.dk eller teamleder Lars Jørgensen på tlf.: 72 31 09 68 / mail: Lars.Jorgensen@statens-it.dk.

Ansøgning

Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg jobbet her” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest mandag den 16. maj 2022.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.


Specialiseret it-drift i staten

Statens It er sat i verden for at levere bedre, billigere og mere sikker it-drift og service til den danske stat. Med fokus på tilgængelighed, stabilitet, effektivitet og informationssikkerhed servicerer Statens It's mange forskellige ministerier og deres brugere.  Vi er en organisation i hastig vækst, men er også en fleksibel og dynamisk arbejdsplads, der kender værdien af alle vores medarbejdere.

Gem job

Statens IT
Publiceret: 29. april 2022

Arbejdssted

Location Ballerup