Do­mæ­ne­ar­ki­tekt til Gælds­sy­ste­mer

Har du en baggrund som it-arkitekt, er du god til at tænke, facilitere og kommunikere arkitektur, og har du lyst til at levere effektive it-løsninger, der skaber værdi for sagsbehandlere og skatteydere? Og vil du være en del af et attraktivt og dynamisk arbejdsmiljø, hvor du spiller en central rolle for finansieringen af vores velfærdssamfund? Så er det dig, vi har brug for til en spændende stilling med store udviklingsmuligheder.

Som domænearkitekt får du mulighed for at arbejde med it-arkitektur i bred forstand, og du får en afgørende rolle med at samle trådene på gældsområdet på tværs af fagsystemer, it-komponenter og datavarehus og opbygge viden omkring det nuværende systemlandskab, den forretning, systemerne understøtter, og den lovgivning, som vores forretning og it er underlagt. Du kan se frem til at være med til at drive en retning for arbejdet med at definere, hvordan fagsystemer, it-komponenter og datavarehus arkitektonisk skal bygges og videreudvikles, og du får ansvaret for at etablere og vedligeholde den architectural runway, der skal understøtte vores teams, tog og projekter.

Gældsdomænet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST) fungerer som teknologipartner for Gældsstyrelsen, med ansvar for at drifte, vedligeholde og videreudvikle de it-systemer, der understøtter inddrivelsen af et tocifret milliardbeløb årligt. Det er derfor kritisk, at systemdriften er stabil og effektiv, og at vi løbende optimerer systemernes understøttelse af sagsbehandlernes arbejde og processer og sikrer, at vi investerer de steder, hvor behov og gevinster er størst.

Arbejdet er varieret, og du vil løbende blive præsenteret for nye udfordringer, som du kan se frem til at finde gode løsninger på, i tæt dialog med dine kollegaer. Dine arbejdsopgaver består bl.a. i at:

  • Drive afklaringsprocesser samt koordinere med andre arkitekter på domænet og med vores centrale EA-funktion
  • Facilitere tværgående arkitekturboardmøder og strategiske afklaringer af teknologivalg og arkitektur og bistå med at oversætte forretningsmæssige og tekniske use cases til arkitektur og løsninger
  • Kommunikere det, der drejer sig om overordnet arkitektur på domænet, herunder sikre løbende involvering af vores ledelse
  • Skabe og vedligeholde domænearkitektur og etablere og vedligeholde en architectural runway
  • Måle og følge udviklingen i teknisk gæld og løbende sikre, at der er tilstrækkeligt fokus på mitigering af teknisk gæld.

Løsningsorienteret domænearkitekt med en evne til at favne stor kompleksitet

Du kan lide at arbejde i en omskiftelig hverdag, hvor du skal agere i krydsfeltet mellem it og forretning og på tværs af flere agile teams, release trains og projekter. Du er struktureret, selvstændig og ansvarsbevidst, og du er en teamplayer, der samarbejder godt med mange forskellige fagligheder. Du er i stand til at hæve dig op over hverdagens forvirrende detaljer og se adskillige måneder og år frem, men du har også et skarpt blik for detaljer, en stærk pragmatisk sans og ikke mindst en bias for action.

Vi forventer desuden, at:

  • Du er nysgerrig og har en veludviklet evne til at opnå bred indsigt i forretning, lovgivning, data og teknologi
  • Du har arbejdet med it-arkitektur og har erfaring med modellering og dokumentation af it-arkitektur
  • Du har en stærk analytisk sans, en proaktiv tilgang til løsningsidéer og er god til at planlægge og sikre, at leverancer leveres til tiden
  • Du har en praktisk og pragmatisk tilgang, kan fastholde fokus også når bølgerne går højt, og er det naturlige faciliterende samlingspunkt for tværgående diskussioner om it-domænearkitektur for hele inddrivelsesområdet
  • Du behersker dansk i skrift og tale, du har erfaring med at facilitere møder og workshops, og du har en skarp pen og er god til at konceptualisere og visualisere arkitektur.

Kendskab til værktøjer som Jira, Confluence og agile udviklingsmetoder samt roller og særligt til SAFe-rammeværket vil være en fordel, men er ikke et krav.

Hvorfor skal du vælge os?

En af dine nye kolleger, Thomas Bisballe, fortæller om rollen:

”I et af verdens mest digitaliserede samfund, hvor Udviklings- og Forenklingsstyrelsen spiller en central rolle, vil du som domænearkitekt være med til at lede udviklingen og skabe større værdi for samfundet end i noget andet job.”

Dynamisk arbejdsmiljø og god work-life-balance

Du bliver en del af kontoret Gældssystemer Erhverv, Test og Pipeline. Arbejdet i kontoret er karakteriseret af en høj faglighed, en åben dialog og stor respekt for hinanden. Du får en leder, der tror på tillidsbaseret ledelse, uddelegering af ansvar samt faglig og personlig udvikling. Du bliver samtidig en del af en organisation, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvor der er rig mulighed for udvikling og vekslende opgaver i et attraktivt arbejdsmiljø.

Kontoret er placeret på Frederiksberg og arbejder sammen med den øvrige it- og dataorganisation på inddrivelsesområdet tæt sammen med Gældsstyrelsen om at sikre optimal it- og dataunderstøttelse af styrelsens arbejde.

Du får et grundigt introduktions- og oplæringsforløb i, hvordan Udviklings- og Forenklingsstyrelsen fungerer. Der er fleksibilitet i hverdagen til at få arbejde og familie til at hænge sammen, og du har mulighed for at gøre en positiv forskel for samfundet.

Ansøgning og ansættelsesvilkår

Søg jobbet allerede i dag ved at sende dit motiverede CV samt eventuelle eksamenspapirer og udtalelser via linket ”Søg jobbet her”. Fristen for at søge jobbet er senest 24. maj 2022.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte arkitekt Thomas Bisballe på tlf. 72 38 53 40 eller kontorchef Mikael Kristiansen på tlf. 40 88 88 23. Stillingen ønskes besat hurtigst muligt.

Der kan i forbindelse med ansættelsessamtalerne blive brugt case og test. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg - tæt på Flintholm Station.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job