Ap­pli­ca­tion Architect til IT


To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, administreres af ATP, og på den måde står vi bag nogle af landets vigtigste digitale systemer. Det forpligter. Og det stiller høje krav til udvikling, vedligehold og support af vores grunddataapplikationer. Det er her, at du kommer du ind i billedet.

Vil du arbejde med de data, det hele handler om?

I ATP’s IT-afdeling er vi på udkig efter en ny kollega. En Application Architect til sektionen UDK Data & Service Integration, hvor vi bl.a. har ansvaret for grunddata på tværs af systemerne i ATP’s Udbetaling Danmark (UDK).

I jobbet som Application Architect indgår du i teamet, som vi kalder ’Beriget grunddata’. Det er her, vi lægger de datamæssige grundsten, der er nødvendige, når ATP skal levere korrekt administration og solid sagsbehandling.

I samarbejde med teamet og forretningen bliver det din primære opgave at afdække behov og udarbejde designs og løsninger, der understøttes af arkitekturprincipper og eksisterende applikationsdesign.

Konkret bliver det dig, der i samarbejde med teamet:

 • er systemansvarlig for det tekniske systemlandskab, som udvikler, vedligeholder og supporterer vores grunddataapplikationer (der primært er baseret på person-, virksomheds-, og ejendomsdata)
 • bidrager til arbejdet med en intern portal til ATP’s kunderådgivere
 • bidrager til en opgave, hvor vi skal skifte leverandør på CPR-data.

Er du interesseret i at forstå forretningens udfordringer?

Du har solide faglige færdigheder, en relevant uddannelsesbaggrund inden for IT eller dokumenteret erfaring fra en tilsvarende stilling.

Du har tjek på kravene til rollen som arkitekt. Fx ved du, hvad det kræver at få nye regler og ændringer implementeret i et eksisterende systemlandskab.

Som Application Architect interesserer du dig naturligvis for det tekniske. Men også for det forretningsmæssige i form af de krav og udfordringer, som kollegerne i forretningen præsenterer dig for. Du kan lave krav om til løsninger, og så er det en fordel, hvis du evt. er bekendt med:

 • Java-udvikling
 • modellerings-/designværktøjer
 • relationelle databaser (fx DB2 og SQL)
 • Batch-applikationer og webløsninger
 • Digitaliseringsstyrelsens grunddataprogram.

Som person er du god til at tage initiativ og finder frem til løsninger ved at undersøge fordele og ulemper ved forskellige muligheder.

Vil du være en del af finanssektorens mest attraktive IT-arbejdsplads?

Du bliver en del af ATP’s IT-organisation, hvor du får ca. 300 dygtige kolleger, der fokuserer på at levere de bedste løsninger til ATP’s forretning.

Til daglig indgår du en sektion bestående af tre teams:

 • ’Beriget grunddata’ (det team, som du bliver en del af)
 • ’Weblogin’, hvor vi har ansvaret for sikkerhed
 • ’Service Integration’, hvor vi agerer bindeled mellem systemleverandører og ATP’s forretning.  

Samlet set er vi 23 medarbejdere i form af en studentermedhjælper, en ekstern konsulent, analytikere, udviklere, Application Architects, Service Integrators, Applications Managers og en udviklingselev. 

Vi ser frem til at få dig med på holdet og til at byde dig velkommen på en arbejdsplads, der i 2019, 2020 og 2021 har vundet titlen som finanssektorens mest attraktive arbejdsplads i Version2’s IT Company Rank.

Vi tilbyder et arbejdsliv i balance. Det kræver fleksibilitet med plads til den enkelte. Og det har vi. Vi ser fleksibilitet som en gensidig interesse, hvor vi sammen har fokus på trivsel, opgaveløsning og kundernes behov.

=dig? Så send os dit CV

Du behøver ikke at sende os en lang ansøgning. Vi er mere interesserede i dit CV, som du skal sende til os hurtigst muligt.

Vi behandler henvendelser løbende, håber på opstart i august og fjerner opslaget her, når vi har fundet den rette kandidat.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sektionschef Helle Brøndsholm på tlf. 2480 9453 eller mail hbr@atp.dk.

Gem job