Pro­jekt­le­der til Motor- og ESDH-systemer


Vil du være med til som projektleder at videreudvikle og vedligeholde systemer med stor betydning for finansieringen af den offentlige sektor? Brænder du for at sikre og udbygge optimal it-understøttelse og automatisering af centrale forretningsprocesser sammen med kompetente og engagerede kollegaer? Så er du måske den projektleder vi søger til Motor- og ESDH-systemer i Skatteministeriets koncern.

Sikker videreudvikling, modernisering og vedligeholdelse

Du bliver en del af kontoret Motorsystemer og ESDH i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST), som har ansvar for drift og videreudvikling af outsourcede it-systemer, herunder Motorsystemer og ESDH-systemer (Workzone og F2). F2 er internt driftet. Kontorets formål er at sikre stabil drift samt at udføre vedligehold og videreudvikling af it-systemerne.

Du kommer til at blive forankret i et erfarent Motor team, og du vil arbejde med projekter på tværes af Motor- og ESDH-systemerne i hele kontoret. Projekterne vil være små og mellemstore projekter inden for videreudvikling, modernisering, drift og testkoordination. Projekterne kan være inden for videreudvikling og forbedring af systemerne, implementering af lovgivning og forretningsunderstøttelse, periodeskift og arkivering, sikkerhed, modernisering, opgraderinger og testkoordination. Du vil arbejde sammen med vores leverandører, som er Netcompany, KMD, cBrain og andre samt styrelser, departementet og interessenter i UFST, som er systemejere, procesejere samt projekter og programmer.

Motorsystemet (Motorregistret) understøtter registrering- og afgiftsberegning af køretøjer i Danmark og indeholder således informationer om mere end 4 mio. indregistrerede køretøjer. Systemet udveksler informationer med en række eksterne systemer og aktører herunder fx forsikringsselskaber, myndigheder, private aktører m.v. ESDH-systemet Workzone understøtter hele skatteforvaltningen, og er Skats primære ESDH-system og samtidig Danmarks største ESDH implementering. I ESDH-teamet arbejder 10 systemejere, som ud over Workzone også arbejder med F2.

Du skal sammen med de øvrige medarbejdere i kontoret og via projektimplementeringer sikre, at videreudvikling, vedligeholdelse og drift af løsningen udføres med høj kvalitet. Du skal ligeledes være med til at facilitere og sikre, at der via konfiguration og automatisering vedvarende optimeres på systemernes understøttelse af forretningsprocesserne.

Leverandørstyring og samarbejde

I rollen som projektleder har du fokus på et godt samarbejde med de systemrelaterede forretningsområder. Du får desuden et tæt samarbejde med en række eksterne samarbejdspartnere da drift, support, vedligeholdelse og videreudvikling for Motorsystemet og ESDH-systemerne er outsourcet til eksterne leverandører.

Du skal arbejde på at opnå et forsat godt leverandørsamarbejde og sikre kontraktoverholdelsen fra start til slut. Det er dig, der sikrer, at leverandøren implementerer de forretningsmæssige behov korrekt i systemerne med omtanke for funktionalitet, teknologi og økonomi. Det er også dig, der til forretningsområdet foreslår nye tekniske og konfigurationsmæssige forbedringer af systemet, som vil skabe effektiviseringer og/eller kvalitetsforbedringer.

Dine opgaver vil hovedsageligt ligge inden for følgende områder:

 • Være projektleder på mindre og mellemstore projekter
 • Koordinering mellem interessenter i forbindelse med ændringshåndtering
 • Sikre forbedringer af digitale løsninger
 • Sikre at projektimplementering sker med størst mulig økonomisk effektivitet, herunder kvalitetssikring og vurdering af leverandørernes estimater og tilbud
 • Kravspecificering baseret på forretningskrav i samarbejde med de forretningsansvarlige

Struktureret og proaktiv

Som person agerer du som regel proaktivt, du er serviceminded og er positiv og professionel i tilgangen til dit arbejde. Du arbejder struktureret med dine opgaver og er god til at bevare overblikket.

Det ligger dig naturligt at være initiativrig, energisk og løsningsorienteret, og du har gode kommunikations- og samarbejdsevner. Du kan begå dig sammen med kolleger med forskellige opgaver og baggrunde og fungerer godt i et team, hvor opgaver løses i fællesskab.

Du har en uddannelsesmæssig baggrund indenfor it og økonomi, administrativ it eller er generalist med flere års erfaring fra it-branchen. 

Dine faglige kvalifikationer omfatter:

 • Erfaring med at være projektleder på mindre og mellemstore IT-projekter gerne inden applikationsvidereudvikling, drift og vedligeholdelse
 • Erfaring med testkoordination
 • Erfaring med styregrupperapportering
 • Det er ikke et krav men en fordel, at du har erfaring med Jira, er certiceret inden for projektledelse, f.eks. Prince 2, Scrum, Safe eller lignende
 • Erfaring med kravspecificering, test, drift, og vedligehold
 • Erfaring med styring af leverandører ved outsourced it-drift
 • Erfaring med at arbejde i et komplekst set-up, hvor du skal samarbejde med mange interessenter og med flere leverandører er en fordel

Din nye arbejdsplads

Du bliver en del af et kontor, som består af 20 engagerede medarbejdere med forskellige baggrunde. Vi har et uhøjtideligt fællesskab og vægter samarbejde og arbejdsglæde højt. Der er også et tæt samarbejde på tværs af kontorerne, hvor du især samarbejder med andre systemejere, procesejere, platformsejere og det relaterede forretningsområde. Du vil indgå i et grundigt introduktions- og oplæringsforløb for hurtigt at kunne arbejde selvstændigt med opgaverne. Arbejdstidsmæssigt skal du forvente at kunne holde en 37 timers arbejdsuge med de udsving, som der kan være i forbindelse med projekter.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle udtalelser via linket ”Søg jobbet her” senest 26. maj 2022. Samtaler afholdes løbende.

Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Kontorchef i ESDH og Motor Erik Helms på 29 23 56 20 enten via telefon eller sms.

Samtaler kan eventuelt blive holdt via MS Teams.

Der vil indgå en logisk analyse og en personanalyse i ansættelsesforløbet.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Arbejdsstedet vil være Osvald Helmuths vej 4, 2000 Frederiksberg C.

Dette er et genopslag.

Skatteministeriets koncern opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen  

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

 Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk

Gem job