Backup-me­d­ar­bej­der til team Backup, Print og Storage


Vil du være én af vores nøgleprofiler, der varetager driften af backup hos Statens It’s kunder på mere end 46.000 jobs i døgnet i et separat datacenter udelukkende til backup. Så læs endelig videre.

I vores hovedsæde i Ballerup skaber Statens It fundamentet for den videre digitalisering af staten. Vi er en attraktiv it-arbejdsplads for dem, der gerne vil arbejde med en stor og kompleks it-installation med muligheder for specialisering og bred faglig udvikling. Statens It driver it-omkostninger ned ved at samle driften af mange ministeriers it, og vi høster stordriftsfordele ved at sammenlægge og standardisere systemer. Vi har således ansvaret for at drive en effektiv it-understøttelse og sikre en høj og ensartet it-service på tværs af staten. Hovedopgaverne omfatter drift, support, udvikling og harmonisering af it i staten.

Om stillingen

Du vil blive en del af et team, der har blandede opgaver såsom backup og restore, opsætning af print og administration af storage. Du vil udelukkende skulle udføre opgaver for backup-gruppen. Du indgår i en lille tæt gruppe af fem medarbejdere, hvor vi tilsammen sikrer fundamentet for udførelse af backup og restore af data, som Statens It forvalter for sine kunder.

Backup gruppen har ansvaret for de to systemer, som Statens It har valgt er standard for at tage backup af Statens It's kunders data. Det er to førende producenter af backup software, som kan håndtere Enterprise backup i stor stil.

Dine opgaver vil omfatte:

 • Administration og vedligehold af backup job og restore af data når behovet opstår for vores kunder
 • Administration og vedligehold af backup job på vores DB-platform
 • Implementering og opsætning af backup udstyr i vores datacenter
 • Management og løbende sikkerhedsopdatering af alle systemer
 • Arbejde med forskelige OS-platforme som skal understøtte backup.

Om dig

Vi forventer, at du kan sætte kryds ved flere af nedenstående punkter:

 • Erfaring fra lignende stilling
 • Har arbejdet med Enterprise backup
 • Teamplayer med gode samarbejdsevner
 • Vant til at arbejde efter ITIL som rammeværktøj
 • Sætter en ære i at udarbejde brugbar dokumentation og videns dele med dine kolleger
 • Er serviceminded, udadvendt, struktureret, ansvarlig og kommunikerende
 • Kan bevare roen i kritiske situationer
 • Tænker proaktivt og løsningsorienteret.

Derudover skal du besidde gode evner til at arbejde selvstændigt og samtidig kunne arbejde tæt med dine kollegaer.

Det vil være et stærkt plus i forhold til vores valg af ny medarbejder, at du har kendskab til et eller flere af følgende områder:

 • Viden om restore af store DB-systemer

I forhold til at kunne tage backup og restore:

 • Kendskab til administration af forskellige OS-platforme, også dem der ikke er mest gængse
 • Kendskab til database-admin for at kunne tage backup

En del af arbejdet består i at kunne rådgive kunderne i Statens it til valg af den rigtige backup til deres data.

Du har en god forståelse af opgaverne i dit team og kan indgå i dialogen om løsning og prioritering af opgaverne i dagligdagen.

Hvad kan vi tilbyde dig?

Som vores nye kollega får du et godt arbejdsmiljø, der er præget af en uformel tone, godt kollegaskab og et højt fagligt ambitionsniveau. Vi har et stort og systematisk fokus på vores samlede, såvel som den enkeltes, faglige udvikling og performance. I stillingen vil du yderligere have mulighed for at være med til at præge udviklingen på backup-området på tværs af statens mange institutioner.

Løn- og ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode. Du vil i forbindelse med ansættelsen blive bedt om dit samtykke til, at Statens It må indhente en offentlig straffeattest via dit cpr-nummer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, p.t. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Mladen Cipek Jørgensen på tlf. 72 31 10 13.

Ansøgning

Hvis stillingen har din interesse, så send din ansøgning via Statens rekrutteringssystem senest den 2. juni 2022.

Vi behandler ansøgningerne og indkalder kandidater til samtale løbende, så send meget gerne din ansøgning allerede i dag.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Dette er et genopslag.

Gem job

Statens IT
Publiceret: 19. maj 2022

Arbejdssted

Location Ballerup