Da­ta­tek­ni­ke­re­lev med speciale i it-in­fra­struk­tur


Har du gennemført it-supporter forløbet på teknisk skole og er klar til at specialisere dig i infrastruktur? Kunne du tænke dig at blive elev på en dynamisk arbejdsplads, hvor du kan afprøve din it-viden i praksis og samtidigt udvikle dig og lære mere? 

Vi søger flere datateknikerelever, som vil være en del af en dynamisk og professionel it-virksomhed, som sætter it-support og it-service i første række. Måske det er dig, vi leder efter?

Om at være datateknikerelev hos Statens It

Som datateknikerelev hos os kommer du til at varetage mange forskellige opgaver inden for infrastruktur- og applikationsområdet. Som en del af din uddannelse bliver du en del af flere forskellige teams inden for de to fagområder, og du får dermed stor mulighed for både at afprøve din nuværende viden inden for it-området og for at udvikle dig og lære mere om arbejdet med infrastruktur- og applikationsområdet.

Som datateknikerelev vil du bl.a. komme til at arbejde med 2. level support inden for: 

 • Netværksdrift (LAN/Core)
 • Loadbalancering
 • Firewall og IPS drift
 • Storagedrift
 • Serverdrift (både fysisk og virtuel)
 • Fagapplikationsdrift
 • Desktopmanagement
 • Backupdrift

Om dig

Vi forventer, at du har gennemført it-supporter forløbet på teknisk skole og ønsker at specialisere dig inden for infrastruktur, inden du begynder hos os i Statens It.

Derudover ser vi gerne, at du:

 • synes det er sjovt og udfordrende at arbejde med it
 • har en bred interesse inden for it og er indstillet på nye teknologier og udfordringer
 • er imødekommende, engageret og er god til at tilegne dig ny viden
 • er serviceminded, ansvarsbevidst og har lyst til at hjælpe andre mennesker
 • er selvstændig og initiativrig, og samtidigt er en aktiv medspiller i teamet
 • er en stabil arbejdskraft og kan begå dig på en arbejdsplads.

Hvad kan vi tilbyde dig?

Som datateknikerelev i Statens It vil du få en travl hverdag i et inspirerende miljø, hvor ikke to dage er ens. Du vil få en læreplads i en it-virksomhed, hvor du sammen med dygtige og kompetente kolleger leverer professionel it-support efter principperne i ITIL.

Du vil altså få rig mulighed for at afprøve din it-viden i praksis og kunne lære meget mere af dine erfarne kolleger. Fra din arbejdsplads i Ballerup vil du, som en del af Statens It, være med til at sikre, at ca. 40.000 ansatte i staten får den bedst mulige it-support og service.

Om os

I Statens It leverer vi basal it-drift og services til Statslige ministerier, styrelser og selvejende uddannelsesinstitutioner. Vi leverer løsningerne i et organisatorisk setup, hvor mennesker, processer, metoder og teknologier er i højsædet.

Vores leverancemodel gør, at vi kan levere stærke løsninger til vores kunder, der er baseret på både kommercielle og Open Source teknologier. Vi er lige nu i en spændende udviklingsfase, hvor vi bl.a. skal designe og implementere næste generation af vores Datacentre, herunder Core Netværk og Netværkssikkerhed.

Statens It er en styrelse under Finansministeriet. Vi har hovedkontor i Ballerup i Storkøbenhavn og satellitkontorer i både Aarhus og Sønderborg.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes som datateknikerlæring efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Organisationsaftale mellem offentlige Ansattes Organisationer – Det statslige Område og (OAO-s fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Håndværkere og teknikere.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode. Du vil i forbindelse med ansættelsen blive bedt om dit samtykke til, at Statens It må indhente en offentlig straffeattest via dit cpr-nummer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, p.t. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Anders Enoch Engberg på telefon: 72 31 10 94 eller e-mail: anders.engberg@statens-it.dk.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg jobbet her” senest den 7. juni 2022

Vi forventer at holde samtaler i uge 24 og 25 og håber at kunne byde vores nye kollega velkommen senest den 1. september 2022. Vi er dog parate til, at vente lidt længere på den helt rigtige kandidat.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Gem job

Statens IT
Publiceret: 19. maj 2022

Arbejdssted

Location Ballerup