Da­ta­tek­ni­ke­re­le­ver med speciale i pro­gram­me­ring

Motiveres du af tanken om at udvikle og effektivisere politiets processer og systemer? Du har nu muligheden for at blive elev og måske på sigt blive hjernen bag de tekniske løsninger på en lang række spændende it-udviklingsprojekter? Vil du være være med til at gøre en forskel?

Som datateknikerelev i Rigspolitiet bliver du en del af en organisation, som spiller en vigtig rolle i samfundet. Vi tilbyder dig en alsidig og udviklende uddannelse inden for it. Til gengæld forventer vi, at du tager ansvar for dit arbejde, læring og udvikling, og derved mulighed for få indflydelse på din hverdag.

Du bliver den eneste datateknikerelev med speciale i programmering, men du er tilknyttet et elevhold med forskellige it-faglige uddannelsesretninger, som jævnligt mødes omkring forskellige aktiviteter i forbindelse med uddannelsen.

Uddannelsen er opbygget i to hovedfaser. I den første fase uddanner du dig som it-supporter, som er bygget op omkring ét år i Kundeservice og ét år i en af Rigspolitiets Onsite support afdelinger, som er placeret ude i en af politikredsene. Herefter påbegyndes fase to og din specialisering i programmering, hvor du er tilknyttet udviklingsafdelingen i de efterfølgende tre år.

Du er i hele elevperioden tilknyttet Koncern IT, som er placeret på Landlystvej i Hvidovre.

Hvad laver du som datateknikerelev?

Dit elevophold er præget af mange forskellige typer af programmeringsopgaver, idet afdelingen arbejder med udvikling, vedligeholdelse og implementering af egenudviklede løsninger til nye it-projekter. Du kommer i dit elevophold til at snuse til en bred vifte af teknologier, men primært er vi specialiseret inden for følgende områder:

  • Mobile app’s til (Android og iOS),
  • Windows native applikationer (C#)
  • Web applikationer og webservices (C#, ASP.NET, HTML5, JavaScript)
  • Integrationer (Oracle WebLogic, Oracle ESB og SOA Suite)
  • Robotic Proces Automationer (UIPath)

Vi arbejder agilt i små scrum teams, altid i tæt samarbejde med politiuddannet personale så vi kan levere de bedst mulige produkter. Samarbejde, videndeling samt professionalisme er de centrale temaer for vores daglige arbejde. Et stærkt fællesskab og stor rummelighed er det, der sikrer vi kommer i mål.

Kommunikation, service og teknisk viden

Du har afsluttet og bestået Grundforløbet på en data- og kommunikationsuddannelse, samt niveauerne dansk E, engelsk D og matematik D på en teknisk skole og har kørekort til kategori B.

Det er vigtigt at du oplyser hvis du er i gang med en nuværende skolepraktik.

Vi forventer, at du har en grundlæggende forståelse for programmering og har lysten til at udvikle.

Du har teknisk flair og grundlæggende netværks, software og hardware indsigt, og du har lyst til at afprøve teori i praksis og i forbindelse med konkret opgaveløsning. Du bidrager med ny frisk viden, en ambitiøs tilgang til dine udvikling og evner til omstille dig i en omskiftelig hverdag. Herudover har du lysten til at arbejde med tekniske løsninger og få indsigt i netværksteknologi, sikkerhed og supportarbejde i en stor offentlig virksomhed.

Som person er du god til at samarbejde og omgås mange forskellige mennesker. Du er udadvendt og serviceminded, udviser initiativ, har mod på nye og spændende arbejdsopgaver og er villig til at lære. Derudover skal du kunne arbejde selvstændigt, når arbejdsopgaverne kræver det.

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring fra et fritidsjob, frivilligt arbejde, elevrådsarbejde mv. eller it-relateret erhvervserfaring.

Ved ansøgningen som it-support elev til Rigspolitiet må du beskrive, hvorfor det er Rigspolitiet, som tiltaler dig som uddannelsessted.

Ansættelsesforhold

Tiltrædelse den 1. september 2022.

Der indgås aftale om en 2-årig uddannelsesstilling med en 37 timers arbejdsuge, hvor der kan forekomme skiftende arbejdstider i form af eftermiddagsvagter og weekendvagter.

Udover den praktiske uddannelse er der i alt ca. 29 ugers skolegang inkl. den afsluttende svendeprøve. Du vil have mulighed for at have indflydelse på, hvor du tager den teoretiske del af uddannelsen.

Ansættelsen vil ske på overenskomstmæssige vilkår, i henhold til organisationsaftalen for håndværkere i staten af 4. juni 2019.
Arbejdsstedet er Rigspolitiet med adresse primært på Landlystvej 34, 2650 Hvidovre.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem hele din ansættelse.

Kontakt

Oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til sektionsleder for softwareudvikling Peter Griefenstein tlf. 2269 7763.

Når du søger en stilling i politiet, opretter du samtidig en profil i vores rekrutteringssystem. Hvis du søger flere jobs i politiet, skal du lægge en ansøgning og et CV ind i systemet pr. ansøgt job. Du skal derfor ikke slette tidligere dokumenter, hvis du søger endnu et job. Det er først, hvis du har fået afslag på en søgt stilling, at du kan slette dokumenterne knyttet dertil. Vi anbefaler, at du navngiver dine dokumenter, så det fremgår, hvilket job du søger. Foruden ansøgning og CV, bedes du uploade dit eksamensbevis. Du skal uploade alle dokumenter i pdf-format.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 27.

Ansøgningsfrist: 26. juni 2022.

Gem job

Rigspolitiet
Publiceret: 9. juni 2022

Arbejdssted

Location Hvidovre