Iderig og alsidig it-konsulent til Statens It

Er du en analytisk holdspiller og multikunstner på mange teknologier, der kan yde professionel service til kunder, leverandører og kolleger? Kan du lide at arbejde med driftsopgaver, projekter og opgaver i feltet mellem kundeforventninger, brugerbehov og leverandørønsker? Så stillingen som it-konsulent i Statens It måske noget for dig.

Om stillingen

Som it konsulent vil du indgå i team Facility & Driftsstøtte, som har det overordnede ansvar for monitorering og datacentre, samt en håndfuld specialtilpassede systemer.

Teamet består lige nu af ni medarbejdere, hvor to er placeret i Århus, som arbejder med en lang række teknologier og services, og som glæder sig til at sparre og samarbejde med dig.

Dit arbejde vil bl.a. indeholde følgende:

 • Projektarbejde ved implementering, opgradering eller vedligehold af systemer
 • Varetage driftsopgaver og 2. level support af applikationernes driftsmiljøer
 • Sikre effektiv håndtering af driftsforstyrrelser og produktionsstop i dagligdagen
 • Medvirke til opretholdelse af sikker og stabil drift gennem proaktiv overvågning
 • Udvikling af services.

Om dig

Din uddannelse og dine tidligere job er ikke afgørende. Det vigtigste er, at du har en blanding af et dybdegående, bredt kendskab og erfaring med nedenstående teknologier, metoder mm.:

 • Drift af Linux, Windows og Black Box systemer
 • Linux samt open source baserede applikationer og teknologier, eks Ubuntu, TOTP, Ansible, PostgreSQL, Git, http etc.
 • Windows generelt og teknologier, eks.  AD, LDAP
 • Scripting i fx Python, Powershell, SQL m.fl.
 • Installation af applikationer, releases og patches til applikationer i drift.

Men ovenstående er kun en opskrift, der både kan og må udfordres. Kompetencerne i teamet er brede, og er dine også det, er det kun et plus. Du må derfor gerne have mod på at arbejde med mange forskellige teknologier og være nysgerrig på at lære nye.

Statens It har stor fokus på at yde den bedst mulige service til kunderne. Det er derfor vigtigt, at du som person er:

 • serviceminded og nyder at give kunder, kolleger og leverandører en god service
 • ansvarlig med en veludviklet analytisk sans
 • i stand til at holde hovedet koldt og gøre en ekstra indsats i akutte situationer
 • en holdspiller med gode samarbejdsevner
 • vedholdende når det gælder om at få et teknisk problem løst
 • åben, ligetil og bidrager til trivsel og et godt arbejdsmiljø.

En anden vej ind hos Statens It

Er du f.eks. nyuddannet datamatiker, it-Ingeniør eller lignende, og har du stor interesse i arbejdet med mange teknologier mm., så tøv ikke med at søge, da vi naturligvis også løbende ansætter nyuddannede.

Om os

Du bliver mødt af et fagligt velfunderet team med godt humør. I det hele taget tilbyder Statens It en åben, uformel og dynamisk organisation, som er præget af et meget højt fagligt niveau og med en uformel og fleksibel arbejdsform med dygtige og kompetente kolleger.

Du vil få mulighed for at opnå unik erfaring og være med til at præge udviklingen på it-området på tværs af statens mange institutioner i et af Danmarks sikreste og mest komplekse it-miljøer.

Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes til niveauet HEMMELIGT og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode. Du vil i forbindelse med ansættelsen blive bedt om dit samtykke til, at Statens It må indhente en offentlig straffeattest via dit cpr-nummer.

Arbejdsstedet vil være på vores kontor i Århus

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Vil du vide mere?

Så er du velkommen til at kontakte din potentielt kommende kollega Jan Skytte på tlf. 72 31 12 56, eller teamleder Daniel Vangkilde på tlf. 72 31 13 38.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg jobbet online” senest den 15. juli 2022. Vi holder løbende samtaler, så send gerne din ansøgning hurtigst muligt.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Specialiseret it-drift i staten

Statens It er sat i verden for at levere bedre, billigere og mere sikker it-drift og service til den danske stat. Med fokus på tilgængelighed, stabilitet, effektivitet og informationssikkerhed servicerer Statens It's mange forskellige ministerier og deres brugere.  Vi er en organisation i hastig vækst, men er også en fleksibel og dynamisk arbejdsplads, der kender værdien af alle vores medarbejdere.

Gem job

Statens IT
Publiceret: 28 June 2022

Arbejdssted

Location Aarhus