Vil du være med til at forbinde naturens kræfter med tek­no­lo­gi­ens styrker?


Er du initiativrig og en kvalitetsbevidst systemudvikler? Har du stærke kompetencer inden for Java-udvikling, Linux-miljøer og shell-scripts? Brænder du for at arbejde med it, der sikrer menneskeliv og materielle værdier? Så vil jobbet som systemudvikler hos DMI være noget for dig!

Om jobbet

Vi søger en systemudvikler til DMI’s Dataenhed, som skal arbejde med vedligehold, konfiguration og udvikling af det system, der leverer data til meteorologernes beslutningsværktøj, til grafikken på dmi.dk. DMIs grafiske motor hedder NinJo og er et løbende, internationalt udviklingssamarbejde. NinJo præsenterer de meteorologiske data interaktivt til meteorologerne og er deres vigtigste beslutningsværktøj til at lave varsler og vejrudsigter. NinJo leverer også grafiske produkter til eksterne kunder og grafik og data til en række websider, fx dmi.dk – en af Danmarks mest besøgte hjemmesider – og DMIs app. En stor del af alt DMIs data flyder igennem NinJo, og med flere data og behov for nye produkter, har vi brug for en ekstra kollega.

Dit nye job

Du bliver en del af et team på tre personer, som arbejder med opsætning af de grafiske produkter, med konfigurationen og vedligeholdelsen af vores NinJo-servere og med udviklingen datadistributionen til Ninjo-serverne.

Du kommer bl.a. til at arbejde med følgende opgaver:

 • Opsætning og konfiguration af NinJo-serverne
 • Udvikling af datadistributionen til og fra NinJo-servere
 • Udvikling af programmer, der leverer data og grafiske produkter til kunder og websider
 • Test og dokumentation af løsninger.

Hvem er du?

Du er dygtig og kvalitetsbevidst systemudvikler. Du er kommunikerende og åben omkring dit arbejde og tager ansvar for, at teamet er med i processen. Du er god til at forstå teamets behov og på baggrund af disse identificere initiativer og arbejdsopgaver. Du tager, ligesom dine kollegaer, ansvar for det samlede produkt og byder ind med din ekspertise og gode energi i det tværfaglige arbejde. Du har en naturlig lyst og nysgerrighed til at holde dig opdateret med de nyeste teknologier og tilegne dig praktisk viden om dem. Endelig lægger vi stor vægt på robuste og effektive løsninger, da vores løsninger skal virke alle døgnets timer.  

Vi forventer, at du:

 • Har en relevant uddannelse, fx datalog, ingeniør, cand.it. eller datamatiker
 • Kan begå dig i Linux-miljøer og shell-scripts
 • Har erfaring med udvikling i Java
 • Har erfaring med test og dokumentation.

Det er et plus, hvis du har erfaring med:

 • Eclipse Java development tool
 • Ansible til automatisering
 • Apache Kafka til datastreaming
 • Udvikling af tidskritiske løsninger til distribution af store datamængder
 • Udvikling til 24/7-drift
 • Kendskab til agil udvikling og CI/CD
 • Atlassian Jira og Confluence

DMI som it-arbejdsplads

DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder, til de vildeste it-løsninger, inkl. en supercomputer placeret på Island. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over; fx med klimaforskelle – der forandrer verden fra dag til dag – er det vigtigt, at teknologien følger med.

DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende it- og infrastrukturarbejdspladser. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Vi er ca. 70 engagerede it-medarbejdere, som konstant udvikler nye løsninger, driver og vedligeholder ældre it-systemer samtidig med, at vi er præget af videnskab og forskning. Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg. Stillingerne er fastansættelse på 37 timer pr. arbejdsuge og til besættelse snarest muligt. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger kan fås hos leder af Data-enheden, Alex Andresen på tlf. 2399 7766 eller mail aan@dmi.dk.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV, og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest d. 14. august 2022. Vi forventer at afholde første samtale d. 18. august og anden samtale d. 22. august. En eventuel 2. samtale vil tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg jobbet her", og følge instruktionerne.

Gem job

Danmarks Meteorologiske Institut
Publiceret: 14. juli 2022

Arbejdssted

Location København