For­ret­nings­o­ri­en­te­ret da­ta­a­na­ly­ti­ker


Motiveres du af at behandle og udstille store datamængder? Formår du at oversætte fagfolks behov for simple og effektive løsninger? Så bliv en del af vores team, hvor vi sammen arbejder for at understøtte Skattestyrelsens fagområder med BI-værktøjer, der skaber stor værdi i den strategiske styring.

Dine nye kollegaer og arbejdsopgaver 

Du vil indgå i et datateam på 4 medarbejdere med forskellige kompetencer. Vores hovedopgave er at understøtte Skattestyrelsens strategiske styring med at udvikle dynamiske BI-værktøjer, som imødekommer brugernes behov for selv at kunne sammensætte opgørelser. Store mængder af data og omfanget af ønsker fra forretningen stiller krav til, at vi får afgrænset og dokumenteret vores løsninger, ligesom vi internt i teamet er ved at professionalisere vores udviklingsmiljø. Det betyder konkret, at vi er ved at gå fra et SAS/Excel-baseret udviklingsmiljø til et, der er baseret på Microsoft SQL Server/DevOps/PowerBI.

Du vil få ansvar for specifikke dataområder - både for udvikling og dialog med skattefaglige eksperter omkring anvendelse og datakvalitet. Derudover vil du alt efter interesse og kompetencer få andre opgaver. Det kan fx være udarbejdelse af PowerBI-visninger, facilitere tværgående dataanalytikernetværk, overordnet opgavestyring i teamet eller skrivning af notater til ledelsen omkring vores arbejde.

”Vi oplever stor efterspørgsel efter de databaserede løsninger, vi leverer, hvilket giver rige muligheder for udfordrende og spændende arbejdsopgaver for os alle sammen. Heldigvis er vi også gode til at hjælpe hinanden og løfte i flok, når der er brug for det,” fortæller Carsten Voigt-Larsen, kollega i teamet.

Analytisk og kommunikativ stærk profil

Vi leder efter en kandidat, der arbejder systematisk, analytisk og med blik for væsentlige detaljer. Du har gennem din baggrund fået erfaring med databehandling. Det kan være som nyuddannet eller gennem tidligere jobs. Vi forventer, at du har kendskab til SQL-programmering og har en god dataforståelse. Derudover vil det være en fordel, hvis du har arbejdet med front-end-værktøjer, gerne PowerBI. Det vigtigste er, at du er motiveret for at styrke dine kompetencer på dataområdet. Så vil du hos os blive klædt på til at udfylde din rolle.

For at få succes i jobbet evner du at kommunikere – både på skrift og tale – om komplekse dataproblemstillinger på et sprog, som forretningen forstår. Du er er i stand til at forstå forretningens behov, og du kan hurtigt identificere alternative løsninger på konkrete problemstillinger.

Fleksible arbejdsvilkår og et stærkt, socialt sammenhold

Du bliver en del af et data- og analyseteam, som er ét af tre teams i kontoret Undersøgelser og Vidensformidling. Vores arbejde bidrager til at understøtte styrelsens fagområder og at udarbejde beslutningsoplæg til direktionen. Vi er 20 medarbejdere med meget forskellige baggrunde og personligheder, hvilket bidrager til en sjov og dynamisk arbejdskultur, hvor vi har et stærkt, socialt sammenhold. Til vores årlige sommerarrangement spiller vi både petanque og dyster på musikquiz - også her er der stor mangfoldighed.  

Vi tilbyder en mulighed for at tilrettelægge arbejdstiden fleksibelt for at imødekomme en god balance mellem privat- og arbejdsliv.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Send din ansøgning inkl. CV og dokumentation for uddannelse via linket ”Søg jobbet her” senest tirsdag den 16. august 2022. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Theis Høvring på telefon 72 37 28 83.

Vi indkalder til og afholder samtaler løbende i ansøgningsperioden.

Der vil indgå en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten, overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Ansættelse vil være i Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Tiltrædelse snarest muligt.

Din fysiske arbejdsplads er Copenhagen Towers, Hannemanns Allé 25, 2300 København S.

Skattestyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Om Skattestyrelsen

’Vi sikrer, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter til tiden’.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre finansieringen af det, vi er fælles om.

Uanset, hvilken jobfunktion du skal varetage i Skattestyrelsen, kommer du til at arbejde med at sikre finansieringen af velfærdssamfundet og meget af det, der skaber sammenhængskraft i Danmark; skoler, hospitaler, veje og meget mere. Vores organisation er fyldt med specialister, der arbejder sammen på tværs af mange forskellige fagligheder og geografisk placering, så du bliver en del af et mangfoldigt fællesskab, hvor vi løser komplekse og krævende opgaver. Som ny vil du opleve, at læringskurven er stejl, og at du opbygger kompetencer, der vil følge dig i din videre karriere.

Læs mere om Skattestyrelsen

Gem job