Data Sci­en­ti­sts/udviklere til avanceret mo­del­le­ring af ejen­doms­vur­de­rin­ger


Vil du spille en central rolle i implementeringen og videreudviklingen af verdens mest model- og datadrevne ejendomsvurderingssystem? Vil du være med til Vurderingsstyrelsens oprustning af sit økonomisk-analytiske og kvantitative modelfaglige miljø? Er du stærk til statistiske analyser og til at arbejde med store mængder data? Så kan du være én af de data scientist/udviklere, vi søger.

Danmark er på vej til at få verdens mest model- og datadrevne ejendomsvurderingssystem, så danskerne kan få mere retvisende og ensartede ejendomsvurderinger. Danmark har ca. 1,7 mio. ejerboliger og ca. ½ mio. erhvervsejendomme. Langt hovedparten af disse ejendomme vil fremover skulle have en modelbaseret ejendomsvurdering uden yderligere sagsbehandling. Derfor søger vi flere data scientists/udviklere, der kan være med til at sikre kvaliteten af de kvantitative vurderingsmodeller, som er helt afgørende for fremtidens ejendomsvurderinger.

Vurderingsmæssig sammenhæng mellem modeller og processer

Som data scientiest/udvikler i kontoret Modeludvikling og Økonomisk analyse bidrager du til, at første generation af vurderingsmodellerne udvikles færdig og sikrer videreudvikling af de kommende generationer af modellerne. Det kræver bl.a., at erfaringerne fra implementeringen af første generation af modellerne bliver indarbejdet i de kommende generationer. Du får derfor en central rolle i løsningen af tværfaglige opgaver, hvor du sikrer, at der er vurderingsmæssig sammenhæng mellem modellerne og processerne for vurdering af ejendomme i det nye vurderingssystem.

Du bidrager til implementering og videreudvikling af vurderingsmodellerne med statistiske og økonomiske analyser og deltager i test af modellerne. Derudover får du ansvaret for statistiske analyser og kvalitetssikring af de løbende vurderinger, herunder godkendelse af vurderingsmodeller og forslag til forbedringer.

I det daglige arbejde får du et tæt udviklingssamarbejde med kolleger fra vurderings- og dataområdet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen samt den øvrige Vurderingsstyrelse.

Struktureret, en skarp kommunikator og relationel

Du har som minimum en kandidatgrad med solid samfundsøkonomisk, statistisk eller naturvidenskabelig baggrund. Du er analytisk stærk, har en god forståelse for data og har arbejdet med kvantitative og statistiske analyser. Erfaring med data science fra tidligere beskæftigelse er en fordel, men ikke et krav. Erfaring med programmering, modeludvikling og dataanalyse i R, eller tilsvarende software, samt generel viden om ejendomsvurderingsområdet, vil også være en fordel, men ikke et krav. Nyuddannede tages også i betragtning.

For at få succes i jobbet er du herudover:

  • god til at samarbejde og skabe relationer på tværs af fagligheder
  • løsningsorienteret med fokus på at sikre fremdrift og skabe resultater
  • nysgerrig og idérig
  • struktureret på et metodisk højt niveau med fokus på at levere resultater af høj kvalitet
  • en skarp kommunikator i både skrift og tale

Få ansvar og medbestemmelse

Du bliver en del af kontoret Modeludvikling og Økonomisk analyse, hvor vi på nuværende tidspunkt er 10 medarbejdere, der har samfundsøkonomisk eller naturvidenskabelig baggrund.

”Det skal være sjovt at gå på arbejde, og jeg giver ansvar, plads og medbestemmelse” fortæller kontorchefen Søren Hauskov Pilgaard og fortsætter ”Du kan se frem til at arbejde i et dynamisk miljø, hvor vi lægger vægt på et godt sammenhold med plads til humor og en uformel omgangstone, samtidig med, at vi får nye idéer, tager ansvar og har ambitioner om hele tiden at forbedre os.”

Kontakt og ansættelsesvilkår

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via linket ”Søg jobbet her” senest søndag den 14. august 2022. Vi holder løbende samtaler, så send din ansøgning hurtigst muligt.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef for Søren Pilgaard på tlf. 2856 8281.

Der kan indgå personprofilanalyse og logisk test i rekrutteringsprocessen.

Forud for ansættelse indhentes referencer og straffeattest.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC). Afhængig af dine kvalifikationer kan du blive ansat som fuldmægtig, special- eller chefkonsulent. Ansættelse vil være Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Arbejdsstedet er Nybrovej 116, 2800 Kongens Lyngby.

Vurderingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Om Vurderingsstyrelsen

’Vi sikrer, at boligejerne får en mere retvisende og gennemskuelig ejendomsvurdering’

Vurderingsstyrelsen varetager alle forhold om ejendomsvurdering og beskatning af ejendomme. Styrelsens opgave er at udarbejde mere retvisende og gennemskuelige offentlige vurderinger af grunde og ejendomme og sikre korrekt betaling af skatten på baggrund af disse. Fremtidens vurderinger bliver baseret på nye og detaljerede data. Det skal sikre, at borgere og virksomheder kan have tillid til, at de bliver beskattet på et korrekt grundlag. Vores værdier er ansvar, udsyn, faglighed og samarbejde.  

Vi er en arbejdsplads med mange forskellige fagligheder. De er alle i spil i dagligdagen, hvor vi lægger vægt på et godt arbejdsmiljø og en stærk samarbejdskultur, hvor alle trives, tager ansvar og bidrager til den fælles opgave. Vi har et godt kollegaskab med en uformel omgangstone og vi tror på, at en fornuftig balance mellem arbejdsliv og privatliv giver motiverede og tilfredse medarbejdere.

Vurderingsstyrelsen har ca. 900 ansatte og er en arbejdsplads i vækst, og vi har derfor løbende brug for nye, engagerede kolleger.

Læs mere om Vurderingsstyrelsen

Gem job