It-pro­jekt­le­der til it-se­kre­ta­ri­at på Statens Serum Institut

Har du erfaring med projektledelse af store og komplekse it-projekter gerne i sundhedsvæsenet? Har du flair for at få tingene til at ske sammen med mange interessenter? Trives du med afvekslende og udfordrende opgaver og har du lyst til at arbejde med digitalisering i en sundhedsfaglig og -politisk hverdag? Så er du måske vores nye kollega i it-sekretariatet på Statens Serum Institut.

Om it-sekretariatet på Statens Serum Institut

Statens Serum Institut (SSI) er en stor og kompleks organisation, centralt placeret i det danske sundhedsvæsen, med mange højt prioriterede it- og digitaliseringsinitiativer. Du bliver en del af it-sekretariatet, som består af ni medarbejdere. Vores primære opgave er at understøtte hele SSI med it, primært gennem leverandøraftaler, og i samarbejde med SSI’s øvrige enheder at identificere, prioritere og gennemføre it projekter. Vi medvirker ligeledes til at sikre, at lovkrav og direktiver overholdes, så it-løsningerne er i compliance. SSI benytter Statens IT som primær driftsleverandør og sekretariatet har en central rolle som bindeled over mod Statens IT og SSI’s forskellige enheder og øvrige leverandører.

Din hverdag hos os

Din første opgave bliver at lede SSI’s SAP re-implementeringsprojekt, som har til formål at re-implementere den eksisterende SAP-løsning med en ny og tidssvarende løsning. Udbud forventes igangsat i den nærmeste fremtid og selve projektet forventes at løbe i ca. 24 måneder fra udbudstidspunktet.

Som it-projektleder vil du, med fundament i din it-projektledererfaring og dine it-kundskaber, blive ansvarlig for at lede it-projekter og for koordinering af digitaliserings-initiativer. Nogle af opgaverne vil være hurtige og enkle. Andre vil være længerevarende, komplekse og med mange og it-kyndige interessenter og betydelig politisk bevågenhed. Din rolle bliver både at sikre gennemførelse af de enkelte initiativer, og at sikre sammenhæng mellem forretningsbehov, de tekniske løsninger og de overordnede strategiske prioriteringer. Du kommer til at samarbejde med kolleger fra andre dele af SSI, med Sundhedsdatastyrelsen og andre interessenter.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Du kan enten have en videregående uddannelse med fokus på it eller en erhvervsfaglig it-uddannelse. Det vigtigste er, at du har et solidt it-faglig fundament, som er opnået via din joberfaring.

Derudover vil det være en fordel at du har:

 • erfaring som it-projektleder af komplekse projekter med mange interessenter
 • erfaring med cloud-løsninger
 • erfaring med agile metoder
 • erfaring med håndtering af flere interessenter
 • indsigt i informationssikkerhed
 • kendskab til sundhedsvæsenet og gerne arbejdet med sundhedsdata
 • kendskab til statens it-projektmodel og Prince2
 • erfaring fra politisk styret organisation
 • kendskab til SAP

Vi efterspørger en udadvendt profil, der kan manøvrere blandt flere interessenter, hvor tekniske begreber er en del af hverdagen, og hvor der er en forventning om, at du arbejder struktureret og tænker løsningsorienteret. Samtidig får du brug for din gennemslagskraft og dine veludviklede kommunikations- og samarbejdsevner ift. interne og eksterne interessenter.

Vi tilbyder

Vi tilbyder spændende og udviklende opgaver på en arbejdsplads, der er internationalt højt anerkendt for at løse væsentlige nationale og globale sundhedsopgaver. Du vil få mange forskelligartede kollegaer og et miljø præget af høj og innovativ faglighed på en række områder.

Du vil få muligheden for at være en central aktør i den videre opbygning af et kompetent it-sekretariat.

Vi er en fleksibel og familievenlig arbejdsplads med gns. 37 timers arbejdsuge inkl. frokostpause. Vi er centralt beliggende i København med nem adgang til offentlig transport.

Om ansættelsen

Afhængigt af din uddannelsesmæssige baggrund bliver du ansat efter:

 • gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikernes Centralorganisation eller
 • gældende fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer (OAO-S fællesoverenskomst) og den til enhver tid gældende organisationsaftale mellem Skatteministeriet og HK/Stat for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK).

Kontakt os gerne 

Få mere at vide om stillingen ved at ringe til sektionsleder Rasmus Winther-Pedersen på tlf. 4032 5336.

Er du interesseret?

Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Samtaler vil blive afholdt løbende.

Statens Serum Institut har røgfri arbejdstid og en røgfri campus.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.

Gem job