Dygtige it-sup­por­te­re – Vær med til at sikre at Uden­rigs­mi­ni­ste­ri­ets it-drift er i ver­dens­klas­se


Udenrigsministeriets it-drift og -service er på vej til Statens It. Det gælder såvel it-drift og –service hos hjemmetjenesten i København som hos Danmarks repræsentationer i udlandet. Til at løfte opgaverne og understøtte ministeriets it-drift søger vi lige nu et antal dygtige specialister, der skal hjælpe til med at indfri målet om at give Udenrigsministeriet it i verdensklasse.

På en fælles jobdag folder Udenrigsministeriet og Statens It opgaverne ud, og du er inviteret. Der bliver også rig lejlighed til at stille spørgsmål og hilse på dine måske kommende kolleger. Det sker den 17. august 2022 kl. 15.00 – 17.00 på Asiatisk Plads. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig inden den 15. august på www.statens-it.dk/jobdag. Vi glæder os til at se dig!

Til at understøtte og supportere bl.a. Udenrigsministeriets it-drift til Statens It søger vi it-supportere til Servicedesk.

Om stillingerne

I Statens It er vores servicedesk et omdrejningspunkt. Den er det første sted, vores brugere kontakter, hvis de har brug for hjælp, og det sidste sted, der lukker efter en travl dag. Udenrigsministeriets medarbejdere arbejder i forskellige tidszoner, og der vil derfor være behov for at kunne supportere brugerne døgnet rundt.

Vi søger it-supportere, der vil yde en førsteklasses support til medarbejderne i Udenrigsministeriet og ansatte i staten i øvrigt. Som it-supporter hos Statens It’s servicedesk bliver du en del af et stærkt hold på 85 dygtige og hjælpsomme kolleger, der er fordelt på fire teams. Dit arbejde vil være fordelt mellem følgende opgaver:

 • It-faglig 1. level support via telefon, kundeportal og chat
 • Registrering af brugerhenvendelser i vores ticket-system ServiceNow
 • Telefonisk og skriftlig kommunikation med brugere
 • Prioritering af opgaver og bestillinger
 • Onsite-support på kundernes lokationer

Om dig

Vi leder efter dig, der har lysten og evnen til at være med til at gøre en forskel for Udenrigsministeriet og vores øvrige brugere ved at levere en professionel og serviceminded it-support. Du har naturligt flair for it, og du trives med at tale i telefon og hjælpe brugerne via fjernsupport.

Vi forventer, at du har erfaring som it-driftsmedarbejder i et overvejende Microsoft-miljø, og at du har gode engelskkundskaber, da flertallet af brugerne i Udenrigsministeriet har et andet modersmål end dansk.

Vi lægger også vægt på, at du er nysgerrig, serviceminded og ambitiøs på egne og vores vegne. Derudover er det en fordel, hvis du lever op til flere af følgende punkter:

 • Går til enhver kundekontakt eller opgave med samme professionalisme og energi
 • Kan lide at arbejde selvstændigt, men sætter samtidig pris på at sparre med dine kolleger
 • Er åben over for en omskiftelig arbejdsdag
 • Kan følge sager til dørs og få dem afsluttet
 • Har blik for at optimere processer
 • Kan arbejde struktureret og omhyggeligt

Om os

Statens It er en åben og dynamisk arbejdsplads i stadig udvikling, Vi arbejder aktivt med din karriere og dine kvalifikationer og understøtter gennem vores kompetencekoncept din faglige udvikling med løbende sparring og uddannelsestilbud. I dagligdagen vil du opleve en uformel omgangstone og et arbejdsmiljø præget af høj aktivitet og faglig sparring.

Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Statens It er en styrelse i Finansministeriets koncern med pt. ca. 550 medarbejdere, som leverer it-services til 19 ministerområder og deres 35.000 brugere. I Statens It arbejder vi med at drive en effektiv it-understøttelse og sikre en høj og ensartet it-service på tværs af staten. Hovedopgaverne omfatter drift, support, udvikling og harmonisering af it i staten.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode. Du vil i forbindelse med ansættelsen blive bedt om dit samtykke til, at Statens It må indhente en offentlig straffeattest via dit cpr-nummer.

Vi søger fuldtidsstillinger på 37 timer, og du vil indgå i en 24/7-vagtplan. For at få dig bedst muligt onboardet vil din arbejdsplads de første måneder være på Statens It’s hovedkontor i Ballerup. Derefter rokerer du til Udenrigsministeriet (Asiatisk Plads) indtil Udenrigsministeriets it-drift samles hos Statens It’s i Ballerup.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Digitaliseringsstyrelsen, Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte konstitueret områdechef Emma Ljungdahl på tlf. 5210 8808 eller teamleder Martin Rasmussen på tlf. 7231 1349.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg jobbet her” senest den 21. august 2022.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Gem job