Vi søger en dygtig og ambitiøs di­gi­ta­li­se­rings­kon­su­lent, som også kan varetage rollen som DPO (da­ta­be­skyt­tel­ses­rå­d­gi­ver)

 • Brænder du for digitalisering og for at skabe resultater i en offentlig organisation?
 • Er du god til projektledelse og arbejde tværgående med mange interessenter?
 • Kan du oversætte regler fra databeskyttelsesforordningen, så selv det yderste led i organisationen kan forstå det?
 • Er du en teamplayer, der kan bevare et godt overblik i en travl hverdag?

Så er her chancen for at søge en spændende stilling i Svendborg Kommune, hvor du får lov at arbejde både med vores digitalisering og varetage rollen som DPO.

Som digitaliseringskonsulent vil du have en central rolle i at fremme digitalisering i alle dele af organisationen, herunder fremme bedre udnyttelse af de teknologiske muligheder, leverance af nye services til gavn for både borgere og medarbejdere, samt optimering af arbejdsgange. Kort og godt skal du være med til at udvikle fremtidens velfærd i Svendborg Kommune.

Som en vigtig del af stillingen, er rollen som databeskyttelsesrådgiver (DPO). I denne rolle skal du sikre, at organisationen forstår de regler, der skal efterleves i forhold til GDPR, rådgive hvordan dette bedst gøres, samt hvad der skal ske, når der er sket databrud. DPO’en fungerer også som bindeleddet mellem Svendborg Kommune og Datatilsynet. DPO’en samarbejder tæt med kommunens ISO27001 ansvarlige og IT-sikkerhedsansvarlige.

Svendborg Kommune er på databeskyttelsesområdet meget decentral organiseret og DPO-funktionen omfatter derfor i høj grad central påvirkning og rådgivning af de decentrale enheders varetagelse af området. Fordelingen mellem de to funktioner i denne stilling vil derfor have hovedvægten på digitaliseringskonsulent.

Du vil blive en del af IT, Data & Digitalisering (IDD), som indgår i Staben, der refererer til kommunaldirektøren. IDD består af 28 medarbejdere, organiseret i 4 teams, der alle refererer til afdelingsleder Lisbet Bogh Sønderby. Du vil som digitaliseringskonsulent indgå i et team med 4 andre dedikerede digitaliseringskonsulenter.

Dine vigtigste opgaver

 • Styrkelse, effektivisering og forbedring af arbejdsprocesser og kompetencer via formidling af digitale arbejdsgange, systemer og teknologi.
 • Projektledelse af både tværgående og decentrale digitaliseringsprojekter – samt udførende medlem i forskellige projektgrupper.
 • Varetagelse af DPO-funktionen - herunder formidling af databeskyttelsesforordningen til organisationen, rådgivning til organisationen ved databrud, sparring ved indkøb af nye systemer og implementering af nye arbejdsgang samt rapportering til direktionen om status i kommunen på databeskyttelse.

Din profil

Du skal have indsigt i, og interesse for, digitale strategier og -ydelser og forståelse for hvorledes de spiller sammen med teknologi og arbejdsgange. Dine spidskompetencer placerer sig derfor i feltet mellem teknologi, forretningsforståelse og projektledelse – med særlig flair for den tekniske forståelse. Derudover skal du også have indsigt i databeskyttelsesforordningen og hvordan det indvirker på hverdagen ude i kommunens fagområder.

Det er vigtigt, at du formår at arbejde selvstændigt og prioritere og strukturere egne opgaver i en travl hverdag, men samtidig skal du kunne begå dig i et lille team, hvor godt humør og gensidig sparring er en vigtig del af arbejdsdagen.

Vi forestiller os at du har

 • En relevant videregående uddannelse
 • Erfaring med digitalisering i en offentlig kontekst
 • Teknisk indsigt
 • Projektlederuddannelse- og erfaring
 • Grundlæggende kendskab til databeskyttelsesforordningen.

Vi tilbyder

En spændende og alsidig stilling i en stor værdibaseret organisation, der hylder stor faglighed og helhed i opgaveløsningen.

 • Alsidighed i opgaverne og mulighed for at være med til at præge stillingen
 • En funktion indenfor et område i konstant udvikling
 • Et team med engagerede, kompetente kolleger hvor godt kollegaskab er en vigtig del af hverdagen
 • En bred samarbejdsflade på tværs af hele Svendborg Kommune
 • Et miljø, hvor læring og kompetenceudvikling er i højsæde, og trivsel og godt arbejdsmiljø tages seriøst
 • Fleksible arbejdstider med frihed under ansvar

Formalia

Stillingen som digitaliseringskonsulent er en fast stilling på fuld tid, med tiltrædelse hurtigst muligt.

Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst og mulighed for forhandling af individuel kvalifikationsløn.

Tjenestestedet er Rådhuset i Svendborg, Ramsherred 5, DK-5700 Svendborg.

Ansøgningsfrist den 8. september 2022 og samtaler afholdes den 20. september 2022.

Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Afdelingsleder af IDD, Lisbet Bogh Sønderby på tlf. 5154 5800 eller Teamkoordinator i digitaliseringsteamet, Louise Fejerskov på tlf. 4158 4391.


Velkommen til Svendborg - Øhavets hovedstad!

Svendborg har en suveræn beliggenhed midt i den skønneste natur, på kanten af det Sydfynske Øhav og med en mini-metropol, der byder på det hele. Vi tøver ikke, når vi med stolthed kalder Svendborg for Fyns kulturhovedstad. Vi har en charmerende bymidte og livlig handelsby med teatre og museer, rigt foreningsliv, samt folkeskoler i top og med særligt fokus på bevægelse og sport. Svendborg er placeret midt i landet med en halv time til Odense og under to timer til København og Århus. Svendborg er med sine godt 59.000 indbyggere Fyns andenstørste kommune.

Gem job

Svendborg Kommune
Publiceret: 9. august 2022

Arbejdssted

Location Svendborg