It-arkitekt til den videre udvikling af MitID


Har du lyst til at bidrage til, at den fremtidige offentlige digitale infrastruktur forbliver sikker og fremtidsparat? Så er dit næste job måske it-arkitekt i Digitaliseringsstyrelsen.

Om stillingen

MitID er Danmarks nye digitale ID. En løsning som udvikles og drives i et unikt samarbejde mellem den offentlige- og finansielle sektor og som rigtig mange danskere allerede anvender. Lige nu er vi på udkig efter vores nye kollega, som kan være med til at videreudvikle og drive en af Danmarks mest samfundskritiske løsninger.

Sammen med kollegaer får du en vigtig rolle i den fortsatte konsolidering og udvikling af MitID, således at MitID nu og fremrettet fremstår som en moderne, sikker og brugervenlig national eID løsning.

Du vil som it-arkitekt i MitID indgå i et fagligt stærkt team og være med til at definere, designe og beskrive de løsninger, som vores leverandør udvikler. Dine arbejdsopgaver kommer blandt andet til at være:

  • Indgå i dialog med vores vigtige interessenter om deres løsningsrelaterede behov, herunder relevante myndigheder samt nøglespillere hos den finansielle sektor, men også private brokere, der spiller en vigtig rolle i MitID infrastrukturen
  • Leverandørstyring i form af opfølgning på tekniske og arkitektoniske krav i løsningen over for leverandøren
  • Foretage tilpasninger og ændringer i løsningen, så vi følger nyeste tendenser
  • Understøtte en stabil drift og høj sikkerhed
  • Udarbejde beslutningsoplæg til ledelsen og direktionen

Du vil derudover fungere som bindeled mellem leverandørens arkitekter og dine kolleager i Digitaliseringsstyrelsen.

Hvis du ikke allerede har erfaring med en lignende stilling, lover vi, at du hurtigt vil få indsigt i arbejdet i en politisk styret organisation og opbygge dine kompetencer til at manøvrere i spændingsfeltet mellem krav, teknik og sikkerhed, samt brugervenlighed. Derudover vil du komme til at arbejde med nutidens teknologier og banebrydende tekniske infrastrukturmæssige løsninger, dels udviklingsmæssigt, og dels i forhold til driften af løsningen.

Om dig

Først og fremmest er du nysgerrig og opsøgende efter viden. Du evner at holde overblikket i en omskiftelig hverdag og har en god evne til at finde vej fra behov til løsning. Vi forestiller os, at du har en it-uddannelse på kandidatniveau og erfaring fra en lignende stilling, eller også er du nyuddannet med mod på en stejl læringskurve.

Derudover lægger vi vægt på, at du: 

  • har en interesse for digitale løsninger og teknologier
  • har fokus på sammenhænge og afhængigheder på tværs af løsninger
  • evner at oversætte teknisk materiale i let og forståeligt sprog til både kollegaer, interessenter og leverandør
  • det er en fordel, men ikke et krav, at du har indsigt i to-faktor autentifikation og relaterede teknologier

Endvidere er det vigtigt, at du er god til at samarbejde på tværs af organisatoriske niveauer med kollegaer med forskellige fagligheder.

Om os

Du bliver en del af vores Kontor for MitID og NemID. Vores vigtigste opgave er at sikre en stabil drift, høj sikkerhed, brugervenlighed og videreudvikling af MitID-løsningen. Du kan derfor forvente at blive udfordret, udviklet og støttet af dine kollegaer og vi går op i at have en uformel og humoristisk omgangstone.

Vi er et tværfagligt kontor på ca. 30 engagerede medarbejdere fra både Digitaliseringsstyrelsen og fra den finansielle sektor, som alle brænder for at drive og udvikle MitID og NemID. Det betyder også at du blandt andet kan forvente at få kollegaer med forskellige profiler, som fx it-arkitekter, projektledere, forretningsanalytikere, systemforvaltere og UX-designere.

Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen

Hvis du er nysgerrig, kan du læse meget mere om os og vores arbejde på http://digst.dk/It-loesninger og MitID.dk.

Ansættelsesvilkår 

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, p.t. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen. Tjenested København.

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Anna Louise Kropp Kehler på telefon: 2256 6977 / mail: akr@digst.dk.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg jobbet her” senest den 28. august 2022.

Vi forventer at afholde første samtaler i uge 36 og anden samtaler i uge 37 og 38. Der vil være en mindre skriftlig caseopgave for de, som går videre til anden samtale. Vi håber at kunne byde vores nye kollega velkommen den 1. november 2022.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Gem job

Digitaliseringsstyrelsen
Publiceret: 10. august 2022

Arbejdssted

Location København