Solutions Architect med for­ret­nings­for­stå­el­se og kom­mu­ni­ka­tions­ev­ner


SDC søger en løsningsarkitekt til udvikling af fremtidens finansielle løsninger på Pensionsområdet.

Brænder du for at konvertere forretningskrav fra banker/kunder til brugbare løsninger? Og har du lyst til at være en del af et team og en virksomhed, der er dedikeret til at være på forkant med udviklingen, og som sætter en ære i, at deres systemer har Best-in-Class funktionalitet, design og optimering?

På vegne af SDC, der er full-service leverandør af IT-services for en lang række pengeinstitutter i Norden, søger vi nu en Solutions Architect, der skal planlægge og eksekvere de tekniske roadmaps indenfor gældende arkitekturprincipper.

Du bliver en del af Advisor & Sales Banking (ASB). Samtidig indgår du som en del af det samlede arkitekt-team på tværs af SDC. Du vil referere direkte til Team Lead for Pensions teamet i området Advisory & Sales Banking, men med arkitekturfaglig reference til SDC’s Domain Architect.

Dine arbejdsopgaver vil være i tæt samarbejde med kunder, projekter og udviklere, og dit primære fokus vil være, at omsætte kundernes krav til den rette forretningsmæssige løsningsarkitektur. Din tyngde vil således ligge på den forretningsmæssige forståelse snarere end den IT-detaljerede forståelse.

Vi søger dermed dig, der har lyst til at indgå i projekter, hvor du tager ansvaret for den samlede løsning og skaber overblik fra start til slut.

Konkret leder vi efter dig, der kan:

  • Planlægge og eksekvere tekniske roadmaps
  • Definere og vedligeholde arkitekturprincipper
  • Deltage i projekter, herunder udarbejde arkitektur- og designdokumenter
  • Samarbejde tæt med Business Developers, udviklere og andre arkitekter
  • Rådgive og aktivt involvere sig i, hvordan nye forretningsmæssige ideer kan indpasses i den nuværende systemarkitektur og/eller sikre, at arkitekturen kan understøtte ideen
  • Kommunikere løsningsarkitektur på en måde så forretningen kan forstå det

Kan du lave løsningsarkitektur?

Vi forestiller os, at du tidligere har udarbejdet løsningsarkitektur og gerne indenfor den finansielle sektor. Det kan også være, at du i dag sidder som udvikler, men går rundt med en arkitekt inde i maven.

En anden indgang til stillingen kunne også være en finansuddannelse med en IT-overbygning.

Vigtigst er det, at du gnidningsfrit formår at indgå i mange forskellige samarbejdsrelationer, samt at du besidder den nødvendige forretningsmæssige forståelse, der gør dig i stand til at skitsere de rette forretningsmæssige IT-løsninger.

Din teknologiske værktøjskasse indeholder helt sikkert én eller flere af følgende teknologier: Java, C# og/eller .NET, dog uden at du er ”teknologi-religiøs”. Har du herudover cloud-erfaring (Azure) samt indsigt i cyber-security, er dette absolut et plus.

Du har gerne praktisk erfaring med large-scale system-landskaber og trives med både at bevæge dig på ”helikopterniveau” og i rollen som rådgiver på konkrete projekter.

Som person er du analytisk, undersøgende og velovervejet, og du har evnen og lysten til klart at formidle komplekse løsninger til folk på alle niveauer – lige fra udviklere til kunder.

Endelig formulerer du dig ubesværet på dansk/skandinavisk og engelsk i både skrift og tale.

Gode kolleger, gode vilkår og fleksible rammer

Vi byder på fleksibilitet i arbejdet, work-life balance, og sørger desuden for en attraktiv lønpakke, firmatelefon, pensionsordning, massageordning, fitnesscenter i bygningen samt lækker kantine og en medarbejderklub, hvor vi arrangerer vinsmagninger og meget mere. Og så bliver du en del af en moderne IT-virksomhed med mere end 700 medarbejdere og snart 60 år på bagen.

Vil du med ombord?

Er du blevet nysgerrig på, at høre mere om stillingen og SDC, er du velkommen til at kontakte team leder Vicki Palm Krener på telefon +45 20514770 eller på mail VPK@sdc.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig. En motiveret ansøgning er velkommen, men dit CV kan også stå alene. Vi skal nok få snakket om din motivation for jobbet, hvis du bliver kaldt til en samtale.


SDC blev etableret tilbage i 1963 som foreningen Sparekassernes Datacentraler. Men idégrundlaget er det samme som dengang: At tilbyde lavere omkostninger for det enkelte pengeinstitut gennem fælles stordrift. SDC’s kunder består i dag af 114 pengeinstitutter i 5 forskellige nordiske lande. Med hovedkontor i hjertet af Ballerup samt et kontor i Warszawa, tæller SDC i dag mere end 700 medarbejdere.

Du kan læse mere om virksomheden på: www.sdc.dk.

Gem job