UX-writer til Unik Bolig i Vejle eller Aalborg


Vil du stå i spidsen for vores sproglige retning på tværs af vores produkter i Unik Bolig? Sætter du brugerens oplevelse i centrum og ved at ord har en afgørende betydning for brugerens oplevelse? Går du i dybden med teksten og stopper ikke før du har fundet de helt rigtige udtryk? Så har vi jobbet til dig!

Din rolle

Vi leder efter en detaljeorienteret, struktureret og idérig UX-writer til vores UI/UX team i enten Vejle eller Aalborg. Du skal være drevet af at have brugeren i centrum og du vil blive frontpersonen, når det drejer sig om at finde de rigtige ord og formulere teksterne i vores brugergrænseflader, så vi sikrer markedets bedste brugeroplevelse på tværs af produktet. Dine gode samarbejdsevner vil blive alfa og omega, for du vil være i tæt dialog med blandt andre designere, udviklere, forretningsspecialister, marketingfolk og kunder. Din primære samarbejdspartner vil være vores dygtige Product Owners og du får ansvaret for vores sproglige retning.

Dine primære opgaver vil være:

 • ensretning af vores brugergrænsefladesprog på tværs af vores produkter
 • oversættelse af tekster fra engelsk til dansk
 • sikre ensretning af vores sprogbrug på engelsk
 • opbygning af dansk og engelsk ordbog indenfor vores forretningsområde
 • løbende optimering af tekster og budskaber for at sikre den gode brugeroplevelse
 • udarbejde og opretholde guidelines for virksomhedens ”tone of voice”

Joblokationen vil være kontoret i Vejle eller Aalborg, alt efter hvad der passer dig bedst. Du skal forvente mellem 2-4 rejsedage om måneden mellem de to lokationer.

Hvorfor passer du til jobbet?

Du elsker at skrive og finde budskaber, som giver mening for brugerne. Derfor er du også vant til at sætte dig grundigt ind i brugernes behov samt komplekse forretningsområder for at kunne skrive de bedste tekster.

Du ved, at ord har lige så stor betydning for brugernes oplevelse af et digitalt produkt som det æstetiske udtryk. Derfor sætter du en ære i at levere dine budskaber i et fejlfrit og flydende sprog. Dine evner til at strukturere og holde overblikket tager du med ind i tekst arbejdet for at sikre en høj kvalitet af dit arbejde.

Derudover forestiller vi os, at du:

 • har erfaring med oversættelse af tekster primært engelsk/dansk.
 • Har erfaring med programmet Phrase eller lignende
 • er god til dansk og engelsk grammatik og kan formulere dig præcis
 • har en vis teknisk forståelse
 • eventuelt har en baggrund inden for journalistik, kommunikation eller oplevelsesdesign

Derudover vil et kendskab til boligbranchen og arbejde i en softwarevirksomhed være en fordel.

Vi opfordrer dig til i din ansøgning at medsende teksteksempler fra tidligere projekter.

Teamet og lederen

Teamet består lige nu af 4 UI/UX designere i Vejle, 2 UI/UX designere i Aalborg og én UI designer i Ukraine. Vi er et nyoprettet team fordelt på tre lokationer med en energisk og sjov dagligdag og et rigtig godt samarbejde på tværs. Vi mødes flere gange ugentligt med de fleste møder på engelsk, og det giver energi til smilebåndet, når der sniger sig danglish ind i ny og næ.

En anbefaling fra en kommende kollega

Pernille er UI/UX designer og har været en del af Unik siden 2017, og hun er rigtig glad for at være en del af det nye UI/UX team: ”Vi har stor indflydelse på både processen og resultatet, og jeg er med til at definere opgaverne og er i tæt dialog med udviklere og Product Owners i hele udviklingsprocessen. Det er en kæmpe motivation for mig, at have indflydelse og kunne gøre en forskel og være brugernes ambassadør i en kompleks virkelighed. Samtidig så er Unik interesseret i at man udvikler sig selv, så der er rig mulighed for faglig og personlig udvikling gennem kurser og workshops. Selvom UI/UX teamet er forholdsvis nyoprettet og fordelt på tre lokationer, så har vi allerede et ret godt sammenhold. Alle er søde og kompetente, og vi har virkelig en god dialog og sparring med hinanden.”  Mød et par andre medarbejdere her.

Hvorfor er Unik blandt en af Danmarks bedste arbejdspladser?

Fordi vi har et fantastisk fællesskab, og vi har dygtige og kompetente ledere, som er gode til at opfylde deres medarbejderes behov fagligt og personligt. Vi har fokus på work-life balance med fleksible arbejdstider, mulighed for hjemmearbejde. Og så forestil dig at møde ind til morgenmad på kontoret, kaffe og frisk frugt ad libitum, is i sommerperioden og en lækker kantine med vores eget køkkenpersonale året rundt.

Vi skaber unikke brancheløsninger til mennesker

Unik blev etableret i Vejle i 1986 af Jens Find, som skabte Unik Bolig til ejendomsadministratoren og senere Unik Advosys til advokatbranchen. Efter 10 års samarbejde fusionerede Unik og Logicmedia i maj 2021 for i højere grad at sammensmelte kompetencer og produkter til fremtidens brancheløsning for ejendomsadministratoren.

I dag står der mere end 220 kompetente og passionerede mennesker bag vores brancheløsninger. De er fordelt på vores kontorer i Vejle, København, og Aalborg står sammen i en agil og flad organisationsstruktur, som giver plads til input, samarbejde og udvikling i hele organisationen.

Great Place to Work har kåret Unik, som en af Danmarks bedste arbejdspladser og IT-arbejdspladser siden 2015. Det er, fordi vores medarbejdere har et unikt fællesskab med gode kolleger og en tillidsfuld ledelse.

Læs mere om Unik som virksomhed her.

Gem job

Unik System Design A/S
Publiceret: 2. november 2022

Arbejdssted

Location Vejle eller Aalborg