Senior ERP Business Con­sul­tant


Scandlines er på en spændende rejse, ikke mindst på ERP-området og derfor søger Bloom nu en Senior ERP Business Consultant (SEBC) som skal have fokus på IT & processer.

Du kommer til at referere til PMO & Applications Manager, der er en del af Group IT med i alt 30 personer. Som sparringspartner mellem IT og forretning kommer du til at indgå i ERP teamet, som i dag består af 2 Business Central udviklere og en finansiel forretningskonsulent.

Scandlines overgik januar 2022 fra SAP til Navision, Business Central (version 14). ERP-teamets hovedfokus er, at arbejde på en harmonisering, stabilisering og løbende forbedring af alle elementer af systemet og i forretningen. Scandlines er en spændende virksomhed med et kompleks ERP set-up med 7 selskaber DE/DK, valuta, transport, billetsalg, e-commerce, EDI, butiksdrift herunder POS. Der er mange work arounds og derfor skal du have fokus på at standardisere, hvor det er muligt og giver mening ud fra best practice. Målet er på sigt at kunne migrere løsningen til cloud.

Dine arbejdsopgaver

Som SEBC, vil du få en central rolle, hvor du leverer kvalificeret sparring til leverandører, IT og forretningen. I tæt samarbejde med forretningen sikrer du at systemer og processer forenkler arbejdet og minimerer fejl.

Derudover kommer din dagligdag til at bestå af:

  • Sikre god praksis for behovsafdækning, kravspecifikationer og POC
  • Repræsentere IT og være sparringspartner mellem IT og forretning, samt yde nødvendig support
  • Støtte forretningens Business Leads og super users med rådgivning om best ERP practice
  • Gennemføre møder med forretningen for at indsamle og tilpasse input
  • Koordinere og planlægge ERP-leverancer på tværs af koncernens IT- og forretningsfunktioner

Desuden er ServiceNow implementeret og du skal være med til at løfte det til next level, ligeledes skal deployment processen optimeres. Derfor skal du være solidt forankret i det IT-tekniske og bliver således ansvarlig for at videreudvikle og vedligeholde de tilhørende ERP-processer.

Succeskriterier

  • Bidrage til at omsætte krav fra forretningen til holdbare løsninger med fokus på standardisering
  • Arbejde konstruktivt med at finde gode løsningsmuligheder i samarbejde med forretningen, kollegaer og ikke mindst sammen med eksternt konsulenthus
  • Kunne gennemskue konsekvenserne ved store som små ERP-problemer, finde en løsning samt eksekvere
  • Som sparringspartner dokumentere og sikre excellent kommunikation samt rådgivning for forretningen, sikre effektive beslutningsprocesser og udarbejde beslutningsgrundlag

Kvalifikationer

Vi leder efter en senior profil der har arbejdet på med ERP-projekter i minimum 5-10 år. Vi forestiller os at du eksempelvis sidder i et konsulenthus i dag og nu ønsker at tage større ejerskab for en stor kompliceret ERP-løsning. Alternativt sidder du i en lignende rolle i dag og ønsker at komme ind i en virksomhed hvor dit arbejde og dine resultater vil gøre en mærkbar forskel.

ERP-erfaring er et must for at udfylde rollen, men til gengæld er det mindre vigtigt, hvilken ERP-løsning du har arbejdet med – så længe du med din know-how, best practice erfaring m.m., kan bidrage til at løfte forretningen op på et højere niveau.

Din dagligdag

Stillingen tager sit udgangspunkt i Scandlines hovedkontor på Havneholmen i en skøn kontorbygning, ved Fisketorvet og ud til vandet.

Der kan forekomme lidt rejseaktivitet til afdelingerne i Tyskland og Rødby.

Bor du tættere på afdelingen i Rødby, vil der desuden være mulighed for at have en del af sin dagligdag her; Scandlines tilbyder en stilling med store frihedsgrader til at planlægge dagligdagen, og du får høj grad af indflydelse på de strategiske beslutninger og retning systemerne og processerne skal udvikle sig hen imod.

SCANDLINES

Scandlines er et moderne og innovativt rederi med en grøn vision for fremtiden. De har en stolt kultur baseret på et stærkt dansk-tysk samarbejde og en maritim historie, som rækker tilbage til 1872.

I 1998 fusionerede de to rederipartnere, danske Scandlines A/S og tyske DFO, til selskabet Scandlines AG. Ejerne var det danske Transport- og Energiministerium og Deutsche Bahn. I 2007 blev Scandlines privatiseret.

Scandlines er ejet af et konsortium bestående af de tre infrastrukturfonde, First Sentiers Investors, 3i og Federated Hermes.
Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens. Seks af deres syv færger er hybridfærger, og to er desuden udstyret med et innovativt rotorsejl – og det bidrager til at gøre deres færger grønnere.

Deres kerneforretning består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Fokus i alle deres aktiviteter – uanset om det er om bord på vores færger eller i vores BorderShops – er at give deres kunder en god oplevelse.

Med over 38.000 afgange fordelt på syv færger transporterede Scandlines i 2021 over 3,6 millioner passagerer, 950.000 personbiler og næsten 720.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

I Scandlines beskæftiger de godt 1600 medarbejdere med mange forskellige fagligheder. De er ambitiøse og deres arbejde kendetegnes ved høj kvalitet og ansvarlighed. Samtidig er deres samarbejde præget af stort engagement, humor og fælles leverancer på tværs af fagligheder og teams.

Se yderligere information: www.scandlines.dk.

Gem job

Bloom søger for Scandlines
Publiceret: 29. oktober 2022

Arbejdssted

Location København eller Rødby