Data-jonglør til me­te­o­r­o­lo­gi­ske data


DMI søger DevOps med interesse for data og netværkskommunikation til DMI’s Dataenhed.

Er du kvalitetsbevidst data-jonglør? Har du stærke kompetencer inden for kodning, afsendelse og modtagelse af data, Linux-miljøer og netværkskommunikation? Brænder du for at arbejde med IT, der sikrer menneskeliv og understøtter den grønne omstilling? Så er du måske vores nye kollega!

Om jobbet

Vi søger en medarbejder til vores Dataenhed, hvor du bliver en del af et team på 5 personer, som har fokus på modtagelse, dekodning, lagring, kodning og videresendelse af data. Data spænder meget vidt og bliver brugt af DMI’s prognosemodeler, meteorologer, klimatologer, forskere samt eksterne kunder.

Dine opgaver vil bl.a. kunne bestå af:

 • Opsætning og konfiguration af dataflows i vores messages-switching system
 • Kortlægning og modernisering af eksisterende dataflows
 • Fejlsøgning samt håndtering af driftssager
 • Samarbejde med både internationale og nationale partnere
 • Håndtering af meteorologiske data
 • Koordinering med interne og eksterne kunder
 • Test og dokumentation af løsninger
 • Samarbejde og koordinering med andre på DMI

Om dig

Du er dygtig og kvalitetsbevidst samt forstår betydningen af, at data er korrekte. Du er kommunikerende og åben omkring dit arbejde og tager ansvar for, at teamet er med i processen. Du er god til at forstå teamets behov og på baggrund af disse identificerer initiativer og arbejdsopgaver. Du tager, ligesom dine kollegaer ansvar for det samlede produkt og byder ind med din ekspertise og gode energi i det tværfaglige arbejde. Du har en naturlig lyst og nysgerrighed til at holde dig opdateret med de nyeste teknologier og tilegne dig praktisk viden om dem. 

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • Har erfaring med datahåndtering
 • Kan begå dig i Linux-miljøer
 • Har erfaring med test og dokumentation
 • SQL- og NoSQL-databaser
 • Erfaringer med WEB-teknologier, herunder HTTP, JSON/XML, og web services
 • Kendskab til shell-scripts, Java og Python
 • Kendskab til Linux-systemadministration og netværkskommunikation
 • Kendskab til meteorologiske data og flymeteorologi

Din afdeling og enhed

Du bliver en del af enheden Data, som består af 15 udviklere, der alle arbejder med data. Vi er præget af masser af gåpåmod og udvikler hele tiden nye løsninger samtidig med, at vi er omgivet af videnskab og forskning. Det er vigtigt, at vores løsninger er robuste og effektive, da de skal virke alle døgnets timer. Vi lægger stor vægt på at støtte og hjælpe hinanden, samt at der er plads til at fejle. Der er også en god balance mellem arbejde og fritid – og vi glemmer selvfølgelig ikke at have det sjovt.

Om DMI

DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder, til de vildeste IT-løsninger, inkl. en supercomputer placeret på Island. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over; fx med klimaforskelle – der forandrer verden fra dag til dag – hvor det er vigtigt, at teknologien følger med.

DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende IT- og infrastrukturarbejdspladser. Vi har langt det meste af vores IT ”in house”. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Vi er en familievenlig arbejdsplads med ca. 80 engagerede IT-medarbejdere, som konstant udvikler nye løsninger, driver og vedligeholder ældre IT-systemer samtidig med, at vi er præget af videnskab og forskning. Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg. Stillingerne er fastansættelse på 37 timer pr. arbejdsuge og til besættelse snarest muligt. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger kan fås hos leder af Data-enheden, Alex Andresen på tlf. 2399 7766 eller mail aan@dmi.dk.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV, og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest den 24. oktober 2022. Vi forventer at afholde samtaler i uge 44. En eventuel 2. samtale vil kunne tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Ansøg" og følge instruktionerne.

Gem job

Danmarks Meteorologiske Institut
Publiceret: 3. oktober 2022

Arbejdssted

Location København