IT-pro­jekt­le­de­re


Brænder du for at arbejde med IT-projekter, der sikrer menneskeliv og materielle værdier samt understøtter den grønne omstilling i samfundet? Så vil jobbet som IT-projektleder hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) være noget for dig!

Om jobbet

Du vil være involveret i mange forskelligartede projekter. Projekter kan være alt fra mindre opgaver, der kan løses på en uge til projekter af flere måneders varighed.

Du kommer til at være med til at sikre succesfuld implementering af opgaver på tværs af DMI’s to IT-afdelinger. Et af de første store projekter du vil blive involveret i inden for det første år bliver, at hjælpe os med at flytte vores mange forretningssystemer til et nyt netværks- og serversetup, herunder at sikre opbygningen af hele den tekniske infrastruktur i forbindelse med DMI’s flytning til ny lokation i 2023. Derudover forventes du at medvirke til at sikre en succesfuld implementering af UWC-W samarbejdet mellem fire lande om en ny supercomputer i Island.

Du vil blive en del af DMI’s IT-sekretariat, der består af en sekretær, to studentermedhjælpere og to AC-fuldmægtige. IT-sekretariatet har til opgave at servicere DMI’s to IT-afdelinger IT og Observationer og Data og Digitalisering med diverse økonomi- og koordineringsopgaver. I det daglige vil du indgå i tæt samarbejde med medarbejdere og ledere fra begge afdelinger som består af blandt andre systemadministratorer, netværksspecialister, operatører, IT-arkitekter, fuldmægtige m.fl.

Du vil endvidere opleve at blive involveret i opgaver på tværs af hele huset – i første omgang særligt i forbindelse med flytningen til ny lokation.

Dine primære arbejdsopgaver vil være, at:

 • Udarbejde projektplaner og understøtte planlægningen af arbejdet
 • Koordinere projekter og være bindeled mellem IT og forretning/systemejer
 • Identificere og håndtere risici og afhængigheder
 • Udarbejde dokumentation, notater o.l.
 • Fjerne forhindringer for arbejdet
 • Kommunikere om arbejdet.

Om dig

Du er en kreativ og kvalitetsbevidst projektleder med stærk interesse og forståelse for IT. Du er god til formidling af teknisk indhold til målgrupper med forskellige tekniske forudsætninger. Du er kommunikerende og åben omkring dit arbejde og tager ansvar for processen. Du har fokus på fremdrift og kvalitet i leverancer – også gennem lange projekter og byder ind med din ekspertise og gode energi i det tværfaglige arbejde.

Vi forventer, at du:

 • har min. 3 års erfaring med IT-projektledelse
 • er samarbejdsorienteret og god til at skabe relationer til kollegaer med mange forskellige fagligheder
 • arbejder struktureret, selvstændigt og ansvarsbevidst
 • har fokus på risici og afhængigheder og proaktivt minimerer og håndterer disse
 • har kendskab til projektstyringsværktøjer
 • har kendskab til agil og traditionel projektstyring.

Du skal kunne arbejde både selvstændigt og som holdspiller, og du skal kunne begå dig på dansk og engelsk.

Det er desuden en fordel, hvis du har erfaring med forretningskritiske og komplekse IT-systemer i et 24/7 driftssetup.

Vi tilbyder

DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende IT- og infrastrukturarbejdspladser. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Der arbejder mange fagligheder på DMI, herunder bl.a. udviklere, netværksspecialister, meteorologer, klimatologer, klimaforskere og AC-generalister. Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

DMI ligger på nuværende tidspunkt et vindstød fra Ryparken station, men står over for at flytte ca. 400 m. ned af vejen i løbet af 2023.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til afdelingschef for IT og observationer, Morten Hald Nielsen (mha@dmi.dk), tlf: 2031 5036.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning og CV, så vi har det senest d. 30. november 2022. Vi forventer, at afholde første samtale i uge 48-49. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Ansøg", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Gem job

Danmarks Meteorologiske Institut
Publiceret: 7. november 2022

Arbejdssted

Location København