It-arkitekt til Ar­ki­tek­tur og Por­te­føl­je, Koncern IT


Vil du være med til at designe og udvikle systemlandskabet for fremtidens laboratorieområde i Danmark og understøtte klinikernes arbejde?

Velkommen til Koncern IT – og bliv en del af arkitektteamet

Koncern IT er Region Sjællands fælles it-organisation, vi leverer sikker og effektiv it og digitale løsninger til regionens virksomhedsområder – ansatte, patienter og borgere. Bliv en del af vores stærke arkitektteam, hvor vi udarbejder strategier, designer systemlandskaber, identificerer nye tekniske løsninger samt rådgiver om forretningsprocesser i Region Sjælland.

Arkitektur og Portefølje består af ni it-arkitekter og et team af forretningskonsulenter, der varetager den daglige kontakt med sygehusene samt en porteføljemanager.

”Hos os er opgaveløsningen præget af dialog og en bred berøringsflade, hvor arkitekterne deltager i systemforvaltningen på en række af regionens kliniske systemer. Vi samarbejder med både interne og eksterne samarbejdspartnere, hvilket kræver en god forståelse for forretningen og dens komplekse it-systemlandskaber”, fortæller teamleder Tor Galberg-Lund.

Vi tilbyder en stilling, der spænder bredt og giver masser af udfordringer lige fra mindre analyseopgaver til store implementeringer, der involverer tusindvis af brugere. Arbejdet er typisk en arkitekturanalyse, der udmunder i en arkitekturbeskrivelse med tilhørende anbefalinger inden for et fastlagt scope.

Vil du drive et stort fællesregionalt projekt om fremtidens laboratorie systemer – ”Labsys”?

Du vil primært blive ansat til projektet fremtidens laboratorie systemer – ”Labsys”. Projektet er et fællesregionalt projekt med deltagelse fra de andre regioner, og vi er i Region Sjælland den projektledende region. I projektet vil det være din rolle og dit ansvar at sikre arkitekturkoordinering på tværs.

Vi søger dig, som er i stand til at udarbejde og holde oplæg for mange mennesker, og det betyder samtidig ansvar for arkitekturmæssig sammenstilling af regionernes as-is og to-be arkitekturlandskaber og målbilleder. Derudover skal der ske facilitering og styring af et fællesregionalt arkitekt fora, drøftelser og beskrivelse af mulige løsningsbeskrivelser med de andre regioner, sparring med Regionernes IT Arkitektur fora (RITA), og udarbejdelse af arkitekturartefakter gennem hele forløbet, der udmunder i en komplet arkitekturbeskrivelse.

Du får primært ansvar for:

 • Udarbejdelse af arkitektoniske løsningsscenarier for understøttelse af udvikling af fremtidens laboratoriesystemer med tilhørende modeller og artefakter, som med tiden bliver en komplet arkitekturbeskrivelse.
 • Udarbejdelse af fællesregionalt målbillede/arkitekturbeskrivelse som du i samarbejde med projektet foreligger til Regionernes IT Arkitekturråd (RITA).
 • Afholdelse af workshops og udarbejdelse af eventuelt materiale hertil.
 • Sikre at løsningsscenarierne overholder regionernes it-standarder og principper og informationssikkerhed.
 • Opfølgning og koordination med projektets øvrige spor og ansvarlig projektleder.
 • At bidrage til planlægning af markedsdialoger og sitevisits med projektets øvrige projektledere.

Der vil være øvrige opgaver i arkitekturfunktionen, for eksempel kan du også få en rolle i at udarbejde delstrategier for digitalisering, udarbejde projektgrundlag for investeringsoplæg mv. Vi vil selvfølgelig klæde dig på til opgaverne, så du også ved, hvad der forventes af dig.

Har du fokus på forretningen og er en skarp kommunikatør?

Vi søger en kollega, der har en relevant videregående uddannelse og kendskab til modellering og teknikker til forretningsmodellering, der understøtter principper, strategier og målsætninger. Vi ser gerne, at du har erfaring med strategiarbejde, arkitekturbeskrivelse og design af it-løsninger.

Du er åben og respektfuld i din adfærd, og du har gode analytiske evner kombineret med evnen til at improvisere og reagere pragmatisk i en hverdag med skiftende krav og behov. Du er kommunikativ skarp og formår at præsentere for mange mennesker i f.eks. offentlige fora eller workshops. Endelig er du serviceminded og god til at til at se muligheder.

Dine faglige kompetencer

 • Erfaren arkitekt og har arbejdet med arkitektur i mange år
 • Forretningsarkitektur, systemarkitektur, referencearkitektur
 • Standardiseringsarbejde gerne på sundhedsområdet
 • Udbud og kravspecifikation
 • Erfaring med arkitekturrammeværker f.eks. TOGAF, OIO EA, ITIL, UML, GAP analyse, Use Cases, Business Cases
 • Erfaring med udarbejdelse af strategier, roadmaps, principper og governance
 • Gerne erfaring med udviklingsarbejde, som f.eks. webudvikling og appudvikling
 • Gerne sundhedsfaglig viden og optimalt på laboratorieområdet.

Har du lyst til at vide mere?

Hvis det lyder som noget for dig, så send gerne din ansøgning og CV senest den 1. december 2022. Vi forventer at afholde samtaler løbende.

Har du spørgsmål til stillingen eller Koncern IT generelt, så er du velkommen til at kontakte teamleder for Arkitektur og Portefølje Tor Galberg-Lund på mobil: +45 24 98 42 99.

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst efter principperne om ny løn. Arbejdstid er normal dagsarbejdstid med flekstidsordning.

Om Koncern IT

Koncern IT er Region Sjællands fælles it-organisation med ca. 430 medarbejdere. Vi leverer digitale løsninger til regionens virksomhedsområder og til regionens sygehuse.

Og vi er med vores supportorganisation placeret på regionens sygehuse tæt på mange af vores 19.000 brugere. Vi har et uformelt og udviklende arbejdsmiljø, og vi holder os ajour med trends og teknologiske fremtidsmuligheder og kombinerer det med løbende kompetenceudvikling.

Vi tilbyder en attraktiv og udviklende stilling, hvor du kan være med til at sætte retning og levere løsninger, som virkelig kan gøre en forskel for mange. Vi kan derfor tilbyde en stilling, hvor der er mulighed for stor personlig og faglig udvikling.

Koncern IT ønsker at være en stærkt serviceorienteret organisation. Vi arbejder efter værdisættet FLER – Forandringsparat, Loyal, Engageret, Respektfuld og forventer, at nye kollegaer konstruktivt vil bidrage til, at vi får FLER gode arbejdsdage.

Vi råder over moderne kontorfaciliteter i tilknytning til vores datacenter i Ringsted, tæt på Ringsted station og motorvejen. Du kan læse mere om Koncern IT på regionens hjemmeside her.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Kontaktperson:

Navn: Tor Galberg-Lund
Stilling: Teamleder
E-mail: tog@regionsjaelland.dk
Mobil: 24984299

Gem job

Region Sjælland
Publiceret: 8. november 2022

Arbejdssted

Location Ringsted