Bliv softwa­re­in­ge­ni­ør i Ba­nedan­mark


Vær med til noget stort! Sæt dit personlige aftryk på fremtidens grønne og digitale jernbane.

Som softwareingeniør i Banedanmark er du med til at rykke jernbanen ind i fremtiden.

Danmark er det første land i verden, som digitaliserer hele banenettet med nye signalsystemer, der vil give flere tog til tiden, bedre trafikinformation og mulighed for flere tog på skinnerne.

I Banedanmark kommer du med helt frem i førerhuset på et af Danmarks største digitaliseringsprojekter.

På den måde bliver du en nøgleperson i arbejdet med at gøre den danske jernbane klar til digital trafikstyring, klimavenlige el-tog og moderne højhastigbaner. Det er et stort digital skridt for Danmark. Vil du være med?

Arbejdsområder

Som softwareingeniør vil du være involveret i at løse mindre udviklingsopgaver, stå for teknisk projektdrift af egenudviklede løsninger og deltage som teknisk design og udviklingsspecialist i sektionens øvrige projekter. Ligeledes vil du være involveret i at sikre en god overdragelse til vores driftsafdeling ift. teknisk drift af programmets løsninger.

Det vil være en fordel at have en bredspektret forståelse for forskellige teknologier, så du kan gå i dialog med de centrale interessenter omkring best practice for drift og optimering af programmets løsninger.

Dine primære opgaver bliver at:

  • udvikle komponenter og funktionaliteter i vores egenudviklede systemer både selvstændigt og som en del af et team.
  • samarbejde med Banedanmarks IT-driftsorganisation og bistå med etablering af nødvendig IT-infrastruktur på netværks- og serverniveau.
  • følge programmets systemer hele vejen til fuld drift hos interne og eksterne driftsleverandører.
  • bidrage til sektionens tekniske projekter inden for databaseadministration, kommunikation, design og udvikling.
  • produktionsmodne egenudviklede systemer i samarbejde med Banedanmarks driftsorganisation.

Uddannelse og erfaring inden for softwareudvikling

Du har erfaring som design - og softwareudvikler og har en interesse for IT-infrastruktur. Erfaring med databaser vil være vigtigt i rollen samt erfaring med bl.a. Python og .Net.

Det vil være en fordel, men ikke et krav, hvis du har kendskab eller erfaring med teknologier som SOAP og REST services samt Linux og Windows servere.

Du har kendskab til at kunne overdrage IT-løsninger til driftsafdelinger og efterfølgende opfølgning og optimering.

Som bindeled mellem mange forskellige mennesker, skal du selvfølgelig også kunne lide at række ud og få ting til at ske, og du skal kunne gøre det med forståelse og respekt for dine samarbejdspartnere. Derudover rummer dit CV:

  • Uddannelse som ingeniør, softwareudvikler eller lign. uddannelse.
  • Erfaring med at koordinere og drive tekniske projekter.
  • Motivation for en stejl læringskurve på jernbaneområdet – hvis du ikke allerede har erfaring.

Da vi arbejder i et internationalt miljø, begår du dig nemt og forståeligt på dansk og engelsk – mundtligt såvel som skriftligt.

Dit nye team

Du bliver en del af divisionen Signalsystemer, hvor du skal være med til at sikre udrulningen af IT-understøttelsen af det største infrastrukturprojekt i Danmark - med gode tekniske færdigheder til at udføre opgaver inden for teknisk design og softwareudvikling, IT-infrastruktur, databaseadministration, release management og operationel support.

Du vil indgå i et team bestående af enterprise-arkitekter, design og systemudviklere, databaseadministratorer, tekniske projektledere og testspecialister – et miljø med høj faglighed og gode muligheder for at sparre med meget dygtige kolleger.

Da vi lægger stor vægt på en god work-life balance, vil der være mulighed for at aftale hjemmearbejdsdage.

Din nye arbejdsplads er Banedanmarks topmoderne hovedkontor tæt på Dybbølsbro Station og Fisketorvet. Her kan du se frem til at blive del af et meget velfungerende team, hvor arbejdsglæde går hånd i hånd med lysten til at sparre, hjælpe og dele viden.

Løn og ansættelsesvilkår

Som akademiker ansættes du efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC.  

For HK er ansættelsen omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område og Organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/SAMDATA, Danmark samt protokollat for kontorfunktionærer ansat ved Banedanmark.  

Som udgangspunkt er stillingen placeret i løngruppe 4. Den endelige lønindplacering beror på en vurdering af de individuelle kompetencer og kvalifikationer. Udover basislønnen kommer pension og eventuelle lokale tillæg. 

Kontakt og ansøgning

Send venligst din ansøgning med CV via ansøgningsknappen "Ansøg" nederst på siden.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte teamleder Katja Charlotte Overvad tlf. +45 2022 7631.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Banedanmark opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Ansøgningsfrist: 06-12-2022.


Vær med til noget stort i Banedanmark

I Banedanmark skaber vi forudsætningen for, at hundredtusindvis af danskere hver dag kan tage toget, og transport af mange tusind tons gods.

Lige nu bygger vi en helt ny attraktiv, grøn jernbane, mens vi holder den gamle kørende. Vi sætter strøm til banen, så der kan køre klimavenlige tog. Vi indsætter nye, digitale signalsystemer og bygger en højhastighedsbane til Europa. Og vi styrer togtrafikken og informerer om den på stationernes skærme og højtalere på fjernbanen.

Banedanmark er en styrelse under Transportministeriet med mere end 2.500 medarbejdere. Hovedkontoret ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele landet.

Vil du også være med til noget stort?

Gem job