Mi­cro­sta­tion-konsulent


Vær med til at levere markedets bedste IT-løsning til ledningsregistrering sammen med os!

Vi søger en Microstation-konsulent til vores kontor i Viby J (Aarhus). Det er dog ikke så vigtigt, hvor du bor, hvis du har de rette kompetencer.

Du brænder for at bruge dine evner til at levere IT-løsninger til ledningsregistrering, så brugerne får god understøttelse af deres arbejdsgange.

Din rolle bliver sammen med fagligt dygtige kollegaer at sikre vedligeholdelse og support af Graf-suiten (produktsuite til ledningsregistrering) samt at designe kravene til fremtidens ledningsregistreringsløsninger for spildevand, vand og fjernvarme baseret på Bentley Microstation-platformen. I rollen som konsulent får du mulighed for at tale direkte med brugerne om krav og ønsker til produktsuiten og at omsætte dette til egentlige forbedringer af løsningen.

Du får adgang til internationale faglige netværk og vi arbejder sammen på tværs af fagligheder og geografiske skel for at løse opgaverne bedst muligt.

Dit team

Du bliver en del af vores Informatik-afdeling som består af 26 kollegaer, der arbejder tæt sammen med kunder om udviklingen af softwareprodukter til behandling og registrering af ledningsdata, vandløb og GIS. Vi arbejder både med softwareudvikling, drift, hosting, vedligeholdelse, support, IT-projektledelse og leverer konsulentydelser. Informatik leverer flere IT-løsninger både til forsyninger, rådgivere og kommuner.

Afdelingens medarbejdere er fordelt på kontoret i Viby J, hovedkontoret i Høje Taastrup samt kontoret i Bukarest, Rumænien. Der arbejdes både selvstændigt, i mindre teams og i større leveranceprojekter med flere deltagere. Vi har en meget alsidig hverdag med stort behov for sparring og vidensdeling internt som eksternt. Vi har meget fleksible arbejdsforhold, hvorfor meget koordinering foregår online via Teams og andre tilsvarende delingstjenester.

Du kan se mere om, hvad vi arbejder med inden for på https://www.wsp.com/da-DK/hubs/informatik.

Dine opgaver

I WSP vil vi gerne give dig opgaver, der er med til at udvikle dig personligt og fagligt, men du er ikke alene om dem. Vi arbejder sammen og hjælper og støtter hinanden. I denne rolle inkluderer det bl.a. en grundig indføring i Graf-suiten funktionelt som strategisk med sidemandsoplæring fra erfarne konsulenter, der arbejder med produktsuiten.

De primære opgaver er:

 • Konsulentydelser, herunder implementering, dataklargøring, opsætninger, scripting og konfigurationer i Microstation og Graf-suitens produkter
 • Kommunikation med forsyningsvirksomheder og rådgivere, herunder besvarelse og løsning af henvendelser igennem Hotline (support-funktionen), tilbudsudarbejdelse samt undervisning af brugere i Microstation og Graf-suiten
 • Aktiv involvering i produktudvikling, herunder specifikation af krav og ønsker samt udarbejdelse af udviklingsplan og fejlrettelser i tæt dialog med udviklere
 • Lokalisere og deltage i relevant efteruddannelse indenfor Bentley, danske datamodeller for forsyningsbranchen, WSP’s IT-løsninger, m.m.   

Dine færdigheder og kompetencer

Kompetenceudvikling bliver en naturlig del af hverdagen igennem sparring med kollegerne og erfaringsindsamling fra opgaveløsninger.

Vi forestiller os, at du vil passe rigtig godt til jobbet, hvis du kan nikke genkendende til følgende:

 • Bentley Microstation på brugerniveau med god erfaring inden for konfigurering og opsætning
 • Har erfaring med udførelse af opgaver indenfor forsyningsbranchen, herunder ledningsregistrering
 • Har erfaring eller kender til et eller flere af domænerne spildevand, vand, fjernvarme eller el
 • Du er af natur teknisk interesseret og har enten kendskab til eller er database interesseret
 • Du har det godt i spændingsfeltet imellem kunder og produkt og har det fint med kundedialog og er serviceminded i forhold til at yde assistance og support

Det vil være en bonus (men ikke et krav), hvis du desuden har erfaring med nedenstående:

 • SQL til Microsoft SQL Server og/eller Microsoft Access
 • WSP’s Graf-suite
 • Datamodellerne DANDAS og/eller DANVA
 • MultiGraf-makroer (scripting til grafik og database, relevant erfaring kunne være Python eller tilsvarende)
 • Bentley ProjectWise
 • GIS-værktøjer

 Har du evner og lyst indenfor softwareudvikling, så har vi også lavet et jobopslag til dette, da vi desuden har behov for at styre dette område også. Stillingsannoncen findes på https://wsp.career.emply.com/da/ledige-stillinger.

Whats in it for you

Vi går op i at understøtte individuelle behov, og vi accepterer og anerkender hinandens forskelligheder og styrker.

Selvom vi går op i vores arbejde, ved vi også, at det ikke er alt. Det er vigtigt, at der er plads til andre aktiviteter og interesser og til familie, venner og til dig selv. Derfor er vi også fleksible i forhold til hjemmearbejde og arbejdstider.

Dit arbejdsliv har også en social dimension, og vi prioriterer et godt arbejdsmiljø. Derudover har vi også medarbejderforeninger der står for sociale arrangementer, en god kantine med to go aftensmad, massageordning, pensionsordning, sundhedsforsikring mv.

Det betyder meget for os, at du er glad, når du går på arbejde, og vi efterstræber en venlig og inkluderende kultur med respekt for hinanden, vi sætter pris på mangfoldighed og arbejder aktivt med ligestilling.

Vi har store ambitioner for fremtiden og savner kollegaer der kan og vil være med på rejsen - det bliver spændende.

Sådan ansøger du

Send os en motiveret ansøgning med CV og relevante dokumenter. Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Thomas Rokkjær på +45 3095 0774 eller via mail på thomas.rokkjaer@wsp.com.

Ansøgningsfrist: 5. december 2022.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning snarest, da vi løbende afholder samtaler


Om WSP

Danmark er med sine ca. 500 medarbejdere en del af den globale rådgivervirksomhed WSP med mere end 60.000 medarbejdere i hele verden. Vi er eksperter i bl.a. miljø, klimatilpasning, byggeri og infrastruktur med en stærk lokal forankring kombineret med et internationalt udsyn og indblik. Det betyder, at vi kan trække på et bredt felt af internationale eksperter og bruger det til at levere bæredygtige løsninger som styrker lokalsamfundet og vores fælles fremtid.

Gem job