Da­ta­ma­na­ger til TEAM LASERSCAN (LiDAR/Mobile mapping)


Vil du være med til at sætte dit personlige præg på digitaliseringen i Banedanmark, og være med til at udarbejde nye måder at fordele- og distribuere data i Banedanmark?

Banedanmark skal i fremtiden kunne arbejde mere digitalt. Vi er i en rivende udvikling med nye spændende projekter, hvor vi digitaliserer tegninger og danner 3D punktskyer via LiDAR scanninger og andre nye teknologier. Alle disse teknologier er i fortsat rivende udvikling. For at kunne lagre, administrere og distribuere data dynamisk og effektivt, søger TEAM LASERSCAN en visionær og dygtig datamanager.

Banedanmark anvender systemerne SAP og ArcGIS til data og grafisk dokumentation. Vi ser et stort potentiale i, at få SAP, GIS, 3D-modeller og 3D-Punktsky data til at hænge bedre sammen som grunddata, f.eks. vha. automatiske opdateringer, fælles databaser og distribution via webservices. Du vil få en essentiel rolle i forhold til at forme, fastlægge og strukturer vores processerne, mm.

Etablering af en ny datastruktur til tværfaglig integration og formidling af 3D punktsky og afledte datatyper i Banedanmark

Din primære opgave vil være at opbygge og vedligeholde vores datastruktur, og sikre integration med Banedanmarks andre nuværende og fremtidige grænseflader for GIS, CAD, SAP og BIM. Derfor vil det være en fordel, hvis du allerede har erfaring med udvekslingsformater, datamanipulation, formatering og transformationer.

Du vil få en alsidig hverdag med et bredt ansvar for:

  • Håndtering og kvalitetskontrol af LiDAR 3D punktsky data og relaterede digitale produkter.
  • Datamanipulation i programmet FME (Safe software) og rummelige databaser.
  • At opbygge den grundlæggende filstruktur og drive vores datastak og rummelige databaser.
  • At Håndtere filformater til GIS, CAD, BIM og VDC.
  • At samarbejde bredt med vores andre interne datamanagers- og eksperter i ”Data og dokumentation”.
  • At udarbejde den teoretisk formidling og dokumentation efter Banedanmarks standarder og normer.
  • M.m.

Din kontaktflade vil blive bred og teknisk. En stor del af jobbet vil også være at agere koordinator og kontrollant, mht. vores datatilgang fra leverandører i samarbejde med Banedanmarks byggeledere og Data Stewarts. Det gælder både for driften som helhed, og for mindre selvstændige projekter.

Dine kvalifikationer og baggrund

For at trives i stillingen, er det vigtigt at du kan arbejder selvstændigt og struktureret, og at du sætter en ære i at sikre kvaliteten og validiteten af vores data. Teamet er nyetableret og du bliver derfor en vigtig spiller i opbygningen af det.

Du har flair for at betjene forskellige andre IT-systemer, såsom ArcGIS, MicroStation, SharePoint, Microsoft Office pakken og evt. ProArc og ProjectWise (Tegningsarkiver).

Vigtigst af alt, er at du har lysten og evne til at udvikle dig selv, Teamet og Banedanmark.

Din uddannelsesmæssige baggrund kan være Datamatiker, AC’er, Ingeniør, Bygningskonstruktør, Landinspektør, Kort- og landmålingstekniker, Geograf eller lignende. Vi ser gerne at du har noget erfaring indenfor feltet, og mht. implementeringen af lignende projekter. Yderligere må du gerne være løsningsorienteret, struktureret og have blik for detaljen.

Dit nye team

Du bliver en del af TEAM LASERSCAN i sektionen Data & Dokumentation, i Divisionen infrastruktur. Teamet kommer til at bestå af en mindre gruppe specialister under en Teamleder og Sektionschef. Missionen er at føre Banedanmarks projekt for LiDAR togscanning fra projekt til driftsstadiet. Visionen er at udvikle produktet tværfagligt i Banedanmark. Vi afsøger sammen med organisationen nye områder, hvor vi kan benytte data fra punktskyen og finder metoder til at forbedre præcisionen af alle vores data.

Din arbejdsplads vil blive på Godsbanevej 2, 4100 i Ringsted.

Løn

Som akademiker ansættes du i henhold til AC-overenskomsten. lønnen fastsættes på baggrund af dine erfaringer og kvalifikationer. 

Har du en anden baggrund, vil ansættelsen være omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område og Organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/STAT, Danmark. Stillingen er som udgangspunkt placeret i løngruppe 3.3. Hertil kommer pension. Der er mulighed for at forhandle tillæg. 

For både AC og HK gælder det, at den endelige løn fastsættes på baggrund af dine erfaringer og kvalifikationer samt at der tilkommer pension i henhold til overenskomsten.

Kontakt og ansøgning

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Teamleder Gregers Barner Rasmussen (GBRM@bane.dk), eller Sektionschef Bjarne Lund Thorsø Nielsen (BLTN@bane.dk).

Vi glæder os til at høre fra dig.


Vær med til noget stort i Banedanmark

I Banedanmark skaber vi forudsætningen for, at hundredtusindvis af danskere hver dag kan tage toget, og transport af mange tusind tons gods.

Lige nu bygger vi en helt ny attraktiv, grøn jernbane, mens vi holder den gamle kørende. Vi sætter strøm til banen, så der kan køre klimavenlige tog. Vi indsætter nye, digitale signalsystemer og bygger en højhastighedsbane til Europa. Og vi styrer togtrafikken og informerer om den på stationernes skærme og højtalere på fjernbanen.

Banedanmark er en styrelse under Transportministeriet med mere end 2.500 medarbejdere. Hovedkontoret ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele landet.

Vil du også være med til noget stort?

Gem job