Softwa­re­ud­vik­le­re til Operativt Teknisk Center i PET

Brænder du for at udvikle innovative IT-løsninger som bygger på den nyeste teknologi? Vil du være en del af et større fællesskab, der arbejder for Danmarks sikkerhed? Synes du, at det lyder spændende at arbejde med, hvordan IT-udvikling kan bruges til at understøtte efterretningsoperationer? Vil du være en del af et lille dynamisk udviklingsteam, der sidder helt tæt på operationerne, og hvor dit arbejde vil få stor betydning for Rigets sikkerhed?

Så har vi jobbet til dig!

I Operativt Teknisk Center (OTC) har vi brug for flere skarpe, nytænkende og innovative IT-udviklere, gerne nyuddannede til et veletableret team af udviklere.

Om os

Operativt Teknisk Center er ansvarlig for store dele af PETs tekniske og digitale indhentning og overvågning, og er dermed en del af alle PETs operationer.

Som del af den operative indsats, fokuserer sektionen for Operativ Teknisk Støtte (OTS) på at understøtte PETs indhentningskapaciteter, ved at udvikle og implementere IT-systemer og tekniske løsninger til både sikkerheds- og efterretningsoperationer.

Jobbet

Operativ Teknisk Støtte sektionen (OTS) søger en softwareudvikler som kan indgå i teamet og flytte os yderligere ind i fremtiden, hvor vi skal håndtere og bringe komplekse og forskelligartede datasæt fra vores indhentningskapaciteter i spil til understøttelse af PETs operationer. Dit arbejde vil således få direkte og meget konkret effekt på PETs evne til at modvirke spionage, terror og ekstremisme i Danmark.

Dine primære opgaver vil således være at strukturere, håndtere og visualisere komplekse data fra vores tekniske og digitale indhentning.

Foruden din faglige baggrund skal du brænde for PETs rolle i samfundet. Du skal udvise helhedsforståelse for centerets opgaver, og det forventes du interesserer dig for kolleger både i og udenfor centeret.

Faglige kompetencer

Du har en uddannelse inden for IT, eksempelvis datamatiker eller anden relevant akademisk uddannelse – gerne nyuddannet. Det kan også være, at du har en uddannelse, hvor IT har spillet en stor rolle, eller at du er autodidakt med mindst tre års relevant erhvervserfaring.

Det en fordel såfremt du kan opfylde flere af nedenstående punkter.

Kendskab og/eller erfaring med:

  • Linux
  • Java-applikationer (f.eks. Spring Boot)
  • Databaser (f.eks. PostgreSQL, Elastic)
  • Docker, Kubernetes
  • Webteknologier (F.eks. React)

Det er ikke et krav, at du har kendskab til alle nævnte discipliner, men vi har en forventning om, at du kommer med en vilje til at lære og har et gå-på-mod til at angribe komplekse opgaver, som kræver, at man skal tilegne sig viden på et nyt teknisk felt.

Personlige kompetencer

Som person er du løsningsorienteret, struktureret og proaktiv, og derfor bringer du din idérigdom i spil med nye perspektiver til sektionens fælles opgaveløsning.

Du evner at løse nye opgaver hurtigt, og derfor er du god til at balancere kvalitet med tid til rådighed.

Du er nysgerrig på at forstå den virksomhed, du er en del af, og du tænker helhedsorienteret, når der skal laves nye løsninger.

Du er omstillingsparat, hvilket betyder, at du sikkert og effektivt kan skifte mellem opgaver, når prioriteringer ændrer sig meget hurtigt, hvilket er naturligt i en organisation som PET, hvor operationer og opgaver kan dukke op med kort varsel. Du skal endvidere evne at bruge din gode dømmekraft til at træffe de rette valg, når vilkårene omkring dig ændres.

Du er sikkerhedsbevist, ligesom du begår dig sikkert og opmærksomt i den digitale verden. Det ruster dig til et arbejde, som ofte vil være særdeles sensitivt af karakter.

Vi tilbyder

Vi kan tilbyde et job i en helt unik enhed med stor mulighed for at præge IT-udviklingen sammen med gode faglige og personlige udviklingsmuligheder. Vi har et uformelt arbejdsmiljø, hvor tillid, samarbejde og professionalisme er væsentlige værdier.

Vi tilbyder dig en række spændende udviklingsopgaver på en dynamisk arbejdsplads med en operativ virkelighed, som du kommer helt tæt på, og hvor det ofte går stærkt. Du kommer til at arbejde med dygtige og professionelle kolleger med et højt fagligt niveau og meget stort engagement.

Vi tilbyder en fleksibel arbejdstid, hvor du primært vil skulle arbejde i dagtimerne, men det forventes, at du generelt er kontaktbar og fleksibel, da PET og OTC aldrig holder lukket.

Arbejdet foregår som udgangspunkt fysisk i PETs hovedkvarter i Søborg.

Endelig tilbyder vi et fællesskab med mange forskellige fagligheder, som hver dag arbejder for at sikre Danmarks sikkerhed og frihed.

Ansættelsesforhold

Har du en akademisk baggrund, bliver du ansat på overenskomstvilkår i henhold til de til enhver tid gældende aftaler mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Har du en anden uddannelsesmæssig baggrund, bliver du ansat på overenskomstvilkår i henhold til den til enhver tid gældende organisationsaftale for kontorfunktionærer i staten mellem Finansministeriet og HK/STAT samt OAO-S-fællesoverenskomst.
Alternativt bliver du ansat på anden relevant overenskomst.

Det er en forudsætning for ansættelse i Politiets Efterretningstjeneste, at du kan sikkerhedsgodkendes.

Et ansættelsesforhold i PET behandles med fortrolighed. Det forventes, at ansøgere behandler ansøgnings- og eventuel ansættelsesproces med den højeste grad af diskretion. Ved eventuel ansættelse vil yderligere vejledning omkring fortrolighed blive givet.

Kontakt

Du kan læse endnu mere om stillingen i den uddybende stillings- og kapabilitetsbeskrivelse: her.

Du kan finde mere information om PET på vores hjemmeside www.pet.dk og politiet generelt på www.jobipolitiet.dk.

Når du søger en stilling hos politiet, opretter du samtidig en profil i vores rekrutteringssystem. Søger du flere stillinger, skal du lægge en ansøgning og et cv ind i systemet pr. ansøgt stilling. Vi anbefaler, at du navngiver dine dokumenter, så det fremgår, hvilken stilling du søger.

Hvis din ansøgning udtages må du forvente at skulle gennemgå en praktisk test.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion og etniske tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Stillingen ønskes besat pr. 1. marts 2023, eller hurtigst muligt.

Ansøgningsfrist: 20. december 2022.


Politiets Efterretningstjeneste har som mission at identificere, forebygge, efterforske og modvirke trusler mod friheden, demokratiet og sikkerheden i det danske samfund. Det gælder såvel trusler i Danmark som trusler, der er rettet mod Danmark eller mod danskere og danske interesser i udlandet.

Politiets Efterretningstjeneste har som vision at være en analytisk baseret efterretnings- og sikkerhedstjeneste med en høj grad af beredskabs- og operationsparathed

Gem job

Politiets Efterretningstjeneste
Publiceret: 8. december 2022

Arbejdssted

Location Søborg