En­ter­prisearkitekt til arbejdet med IT-arkitek­tur tæt på topledelsen


Vil du arbejde med enterprisearkitektur i en organisation, hvor det er digitalisering, der står øverst på dagsordenen? Så er det dig, vi leder efter.

Kan du gennemskue, hvad vi skal gøre i fremtiden?

Som enterprisearkitekt kommer du helt tæt på forretningen gennem dedikerede partnerskaber og er med til at forbinde teknologiske muligheder med ordninger og ydelsesområder i ATP, hvor vi hvert år er i kontakt med knap halvdelen af alle danskere og står bag udbetalingen af to ud af tre velfærdskroner i Danmark.

Du hjælper med at udarbejde målarkitektur på henholdsvis forretningssystemer (fx boligstøtte og folkepension) og IT-platforme (fx SAP, ServiceNow og egenudviklede).

Du udforsker og forstår teknologien. Du skaber værdi i forretningen, når du fx udvikler arkitekturprincipper og retningslinjer for teknologianvendelse. Du effektiviserer og moderniserer gennem innovation som eksempelvis AI/ML til støtte af sagsbehandling. Og så sætter du dit præg på fællesoffentlige arkitekturstrategier.

Derudover består jobbet af følgende:

Faste leverancer (årshjul):

 • EA-principper (’vejvisere’ eller ’pejlemærker’ for arkitekturmæssige beslutninger)
 • autoritativ systemliste
 • teknologistrategi (identifikation af nye teknologier relevante for ATP)
 • målarkitektur
 • non-funktionelle krav
 • screening og cloud-proces (ansvar for at drive proces for cloud-godkendelser)
 • tværgående arkitekturboard

Rådgivning:

 • anbefalinger til arkitekturboardet
 • vurderinger af alternative teknologier og løsninger
 • arkitektur-review

Innovation og strategisk outlook:

 • nye teknologiske muligheder
 • fællesoffentlig roadmap
 • trend radar (teknologi)
 • målbilleder (teknologi).

Skaber du fælles forståelse?

Du har en relevant uddannelsesbaggrund, erfaring fra en tilsvarende rolle og solidt kendskab til flere tekniske platforme/standardsystemer og forretningsprocesser som udvikling, implementering og drift.

Som person er du nytænkende og strategen, der formår at samarbejde, forstå og udfordre interessenter på alle niveauer. Du faciliterer teknologiafklaringer, gennemskuer komplekse problemstillinger og skaber klarhed i formidling af strategier og roadmaps.

Vil du arbejde med IT-arkitektur til gavn for samfundet?

Du bliver en del af området IT Enterprise Arkitektur, der er inddelt i tre sektioner: En sektion med syv enterprisearkitekter, en sektion med 20 løsningsarkitekter og en nyere sektion med tre systemarkitekter.

Alle sektioner refererer til underdirektør, Brian Dueholm Olesen, der er en del af ledelsen i ATP’s område for IT, data og digitalisering. Et område med ca. 500 specialister samlet på ATP’s hovedkontor i Hillerød.

Du bliver deltager i et tværgående arkitekturboard, som bl.a. inkluderer repræsentanter fra ATP’s koncernledelse. Her bliver dine idéer hørt, og du opbygger et stort netværk i forretningen. Derudover bidrager du som ATP’s repræsentant med at sætte retning for den fællesoffentlige digitale arkitektur og deltager i relevante fora. På den måde bliver du en vigtig del af et af Danmarks stærkeste IT-fællesskaber.

=dig? Så send os dit CV

Du behøver ikke at sende os en lang ansøgning. Vi er mere interesserede i dit CV.

Vi behandler henvendelser løbende og fjerner opslaget, når vi har fundet den rette kandidat.

Du kan læse mere om rekrutteringsforløbet her.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte underdirektør Brian Dueholm Olesen på 2680 0146 eller mail brol@atp.dk.

Gem job