It-pro­jektleder


Rigsadvokaten leder anklagemyndigheden strafferetligt, administrativt og udviklingsmæssigt. Her arbejder vi for retfærdig og vores kerneopgave er at retsforfølge strafbare forhold og bidrage til, at Danmark er et af verdens førende retssamfund.

Rigsadvokaten har til huse på Frederiksholms Kanal med udsigt til Christiansborgs Ridebane – her vil du møde:

 • Et fantastisk hus med en helt unik sjæl, skæve vinduer samt en god og særlig kultur
 • 150 dedikerede kolleger som bl.a. bistår resten af landets dygtige anklagere og administrative medarbejdere
 • Et komplekst og udfordrende it-landskab med sagsgange, der omfatter samarbejde med politiet og domstolene m.fl.

Rigsadvokaten er på udkig efter en It-projektleder, med et stort overblik og evnen til at styre tværorganisatoriske og komplekse projekter, der skal understøtte vores kerneforretning. Vi arbejder for retfærdighed, hvorfor du som projektleder hos Rigsadvokaten bliver en del af en dedikeret arbejdsplads, hvor samfundet kan regne med, at vi tilstræber den højest mulige kvalitet i vores arbejde.

Vi er en It-sektion, der har ambitioner om en stærkere forretningsunderstøttelse og mere sammenhæng på tværs af it-systemer. Da straffesagskæden går på tværs af Justitsministeriets område, hvor politiet og domstolene er de nærmeste samarbejdspartnere, er der ofte tale om et tværgående samarbejde med stor kompleksitet og mange interessenter. Vi har behov for en dygtig kollega, der kan bidrage aktivt og som har lyst til at bidrage med den fortsatte digitalisering af anklagemyndigheden.

Opgaverne er mange som it-projektleder hos Rigsadvokaten, og din portefølje af projekter vil bl.a. kunne indeholde:

 • Anskaffelse, teknisk og organisatorisk implementering af nyt ESDH-system
 • Opgradering af fx BI løsning
 • Fortsat udvikling, optimering og digitalisring af straffesagskæden herunder it-understøttelse

Du skal blandt andet:

 • Planlægge på flere niveauer, samt udarbejde og fremlægge rapportering
 • Skabe overblik og struktur over opgaverne i dine projekter og hjælpe med at tydeliggøre udfordringer og beslutninger
 • Være operationel og klar til at løse mange forskelligartede, projektrelaterede opgaver
 • Være en yderst central person i vores projekter og blandt andet være ansvarlig for projektmøder, workshops, demoer, testforløb og styregruppemøder
 • Koordinere bemanding og deadlines med de øvrige projekter samt ledere i organisationen
 • Holde flere projekter i gang på samme tid

Dig

Vores nye it-projektleder skal have et højt fagligt niveau. Vi forestiller os blandt andet, at du har en videregående uddannelse, og at du har betydelig erfaring med it-projektledelse fra privat og/eller offentlig virksomhed.

Vi forestiller os desuden, at du kan sætte hak ved det meste af følgende:

 • Minimum 5 års erfaring som projektleder, gerne med både tekniske og organisatoriske projekter
 • En certificeret projektlederuddannelse, som fx Prince2 eller IPMA
 • En teknisk baggrund eller god teknisk forståelse
 • God forretningsmæssig forståelse

Du skal indgå aktivt i dialog med flere fagprofessioner og kunne tænke på tværs for at fremme løsningen af anklagemyndighedens kerneopgaver. Du skal være pragmatisk, men skal også kunne udvise gennemslagskraft og resultatfokus, når situationen kræver det. Du skal være nysgerrig, engageret og god til at samarbejde både med kolleger i politiet og anklagemyndigheden og med eksterne parter, ligesom du skal bidrage til et godt arbejdsmiljø.

Det er vigtigt at:

 • Du brænder for projektledelse og formår at skabe engagement og positiv energi i dine omgivelser
 • Du har et stærkt drive og en energi, der kan flytte folk og projekter
 • Du er hurtigt opfattende, omstillingsparat og forstår at lytte til andre og kan samle dem omkring jeres mål
 • Du føler dig godt tilpas i en brugervendt rolle og kan gå proaktivt ind i dialog og forhandlinger med leverandører
 • Du kan holde mange bolde i luften uden at tabe dem på jorden
 • Du forstår at prioritere opgaverne både for dig selv, men i høj grad også for dine projekter
 • Du har et skarpt blik for overdragelse til drift og den organisatoriske implementering som er afgørende for at levere værdi

Os

Anklagemyndighedens opgave er sammen med politiet at strafforfølge forbrydelser. Anklagemyndigheden består af rigsadvokaturen, 3 statsadvokaturer og anklagemyndigheden i landets 12 politikredse, National enhed for Særlig Kriminalitet samt Færøerne og Grønland.

It-sektionen hos Rigsadvokaten har til opgave at udvikle it-understøttelse og forvalte it-systemerne. Vi er to ledere og ti kolleger i sektionen med et stærkt og uhøjtideligt socialt fællesskab. Vi tilbyder et udviklende job på en dynamisk arbejdsplads, der har alsidige og udfordrende opgaver og fokus på høj faglighed, kvalitet og service. Du vil kunne sparre med og søge inspiration hos dygtige og engagerede kolleger og ledere, og du vil komme til at arbejde tæt sammen med forretningen om it-udviklingen i anklagemyndigheden. Du vil i høj grad få ansvar for egne opgaver, og der vil være gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer.

Vilkår

Ansættelse sker på overenskomstvilkår i henhold til gældende overenskomst på området.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem hele din ansættelse.

Søger du?

Send din ansøgning vedlagt oplysninger om uddannelse, eksamenspapirer og joberfaring via dette link https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=164595&DepartmentId=6139&MediaId=5 eller via "Ansøg"-knappen nederst.

Ansøgningsfristen er den 30. januar 2023.

Samtaler afholdes løbende

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til chef for It forretning og projekter Mette Vennekilde på tlf. 30328471 eller chef for It service og drift Allan Hansen på tlf. 30327290.

Du kan læse mere om anklagemyndigheden på vores hjemmeside www.anklagemyndigheden.dk

Alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.


Vi arbejder for retfærdighed

Anklagemyndigheden arbejder hver dag med at skabe retssikkerhed og sikre, at straffesager altid bliver behandlet på en retfærdig måde. Anklagemyndigheden bidrager til, at Danmark er et af verdens førende retssamfund. Med en karriere hos os bliver du del af en attraktiv arbejdsplads med mere end tusind dedikerede kollegaer. Vi er et stærkt fællesskab med fokus på hele tiden at udvikle kvaliteten af vores arbejde. Vi rekrutterer de dygtigste og mest dedikerede jurister, kontorfunktionærer, politifolk og andre specialister. Vi er fordelt over hele Danmark, men er én samlet organisation – grundfæstet i dybe værdier med høje idealer om objektivitet, uafhængighed og integritet.

Gem job

Rigsadvokaten
Publiceret: 13 January 2023

Arbejdssted

Location København