Solution In­fra­struc­ture Architect

Har du erfaring med infrastruktur-arkitektur, og har du et bredt kendskab til IT-teknologi og IT-drift? Vil du være en del af et stærkt team, som arbejder med samfundskritiske kunder? Så skal du læse videre!

Hos KMD i Health & Infrastructure har vi travlt med at understøtte vores kunders forretning med spændende projekter, og derfor søger vi en dygtig Solution Architect, som ønsker at arbejde med komplekse IT-systemer, og som konstant ønsker at forbedre kundernes løsninger og egne kompetencer.

KMD gennemgår i disse år en spændende transformation, hvor vi arbejder målrettet og kontinuerligt med at forbedre os i et tiltagende konkurrencepræget marked. Vi arbejder løbende på at skabe nye digitale genveje, og ser det som vores ansvar at bidrage med innovative løsninger, som understøtter og udvikler Danmarks velfærd og det private erhvervsliv.

Vi er i en spændende udvikling og går forrest i markedet, og kan du se dig selv i den sammenhæng, er du måske vores nye kollega i vores team bestående af 15 kollegaer med forskellige profiler, som alle arbejder målrettet for at levere de bedste leverancer til vores kunder.

Om jobbet

I KMD Health & Infrastructure arbejder vi med IT-infrastruktur og services i samarbejde med underleverandører til KMD´s strategiske business units, hvor vi sammen sikrer stabil drift og udvikling til vores kunder.
Vi arbejder ud fra en SIAM-organisation, hvor processer, værktøjer og kompetente kolleger er i højsædet. Vores leverancemodel gør, at vi kan levere stærke løsninger og har direkte adgang til nye teknologier. Vi er i en spændende udvikling og går forrest i markedet med hybride cloud-løsninger. 

For at styrke vores arkitektgruppe på én af vores store kunder, søger vi en Solution Architect med bred infrastruktur-erfaring. Man vil blive tilknyttet KMD’s lokation i Ballerup eller Aalborg, og der kan forventes rejseaktiviteter på ifbm. kundemøder o.lign. på kundens adresse. 

Arbejdsopgaver og ansvarsområder:

  • Udarbejdelse af løsningsdesign, beskrivelse og implementering af nye løsninger med udgangspunkt i KMD’s standard services fra vores SIAM-organisation – alt dette i samarbejde med den ledende arkitekt på kunden
  • Udarbejdelse af kravspecifikation, estimering og vurdering af nye løsninger baseret på kundens behov
  • Forståelse af kundens forretning, så vi løbende kan bistå med både rådgivning omkring ny teknologi samt optimere eksisterende driftsplatforme
  • Assistere og supplere med teknisk viden ved udarbejdelse af teknologiske roadmaps
  • Sikre løbende opdatering af arkitektur-dokumentation 
  • Sparring/review med kundeteam og projektledere omkring daglige leverancer og nye løsninger i forbindelse med teknologi/infrastruktur med henblik på arkitekturmæssige valg og konsekvenser
  • Bindeled mellem vores kunder og leverandører
  • Sikre at principper, retningslinjer og standarder efterleves.

Om dig

Som person skal du være analytisk stærk og evne at bevare roen i pressede situationer. Du er nysgerrig, stiller undersøgende spørgsmål og har en pragmatisk tilgang til opgaverne. Herudover er det vigtigt, at du formår at formidle din tekniske viden både mundtligt og skriftligt til kollegaer og kunder, der ikke nødvendigvis har samme IT-kendskab. Endelig er du detaljeorienteret, metodisk og i stand til selv at organisere din tid ud fra kundens og de forretningsmæssige prioriteter.

Du er forretningsorienteret og har en relevant videregående IT-faglig baggrund/uddannelse. Du arbejder sikkert som Infrastructure- eller Solution Architect i en større IT/driftsvirksomhed i dag. Du er teamplayer og kan lide at have direkte kontakt med kunder og samarbejdspartnere.

Du skal have et kendskab til Enterprise-miljøer, operationelle discipliner og flere teknologier såsom Cloud, Windows, VMware, Unix/Linux, database, storage, backup og netværk. Vi forventer du har kendskab til ITIL og ser gerne at du er ITIL-certificeret, ligesom det vil være en fordel, hvis du er arkitekt-certificeret. Erfaring med eller kendskab til SIAM vil også være en fordel, men ikke obligatorisk. 

KMD som en arbejdsplads

I KMD mener vi, at god kommunikation og samarbejde er nøglen til succes. Vi ved, at det vi gør en forskel i samfundet, og vi holder vores kunder i fokus, da vi stræber efter at levere meningsfuldt og effektivt arbejde.

KMD er den største danske it-virksomhed, der udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 4,8 mia. kr. og har cirka 2.600 ansatte. KMD er et datterselskab i den globale teknologikoncern NEC Corporation, der globalt beskæftiger mere end 100.000 medarbejdere.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Director, Kim Hung Tran på +45 50 58 96 82 eller sende en mail på KMT@kmd.dk.

Vi opfordrer dig til at sende din ansøgning hurtigst muligt, da vi indkalder til samtaler løbende. Seneste frist for ansøgning er 29. Januar 2023. 


KMD (an NEC company) is committed to provide equal opportunities. Hence, we invite all qualified interested applicants to apply for career opportunities. At KMD all aspects of employment and cooperation including the decision to hire /cooperate with will be based on merit, competence, performance, and business needs without regard to race, colour, religion, sex, sexual orientation, gender identity, national origin, age, disability, or any other status protected under local anti-discrimination legislation.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed som udvikler og leverer software, løsninger og IT-tjenester primært til Danmarks offentlige og finansielle sektor og med et voksende fodaftryk i den private sektor og i Norden.
Vores unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede leverandører i den danske it-branche.

KMD’s løsninger er med til at effektivisere processer og skabe bedre service for kunder hver dag hele året rundt. Vores systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kroner om året, hvilket svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP.

KMD-koncernen har en årlig omsætning på 4,8 mia. kroner og har omkring 2.600 ansatte. KMD's hovedkontor er i Ballerup, men har også kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg. Derudover har KMD også medarbejdere i Polen, og hos samarbejdspartner i Indien.

KMD er ejet af NEC - en global leder inden for integration af banebrydende IT og netværksteknologier, der gavner virksomheder og mennesker over hele verden. NEC beskæftiger mere end 100.000 mennesker globalt. KMD's størrelse betyder, at vi tilbyder en stor variation af faglige udfordringer og et unikt fagligt miljø. Med stor knowhow indenfor komplekse arbejdsområder og kompetente, ambitiøse og ikke mindst innovative medarbejdere står KMD over for en international rejse med NEC. I KMD forsøger vi ikke kun at leve op til vores kunders forventninger, men stræber mod at overstige dem.

I KMD forventningsafstemmer vi med vores medarbejdere gennem målaftaler og løbende dialog. Det bidrager til den gensidige tillid, det kræver for at give vores medarbejdere frihed under ansvar, fleksibilitet og plads til at være dem, de er. KMD er en virksomhed i forandring, hvor tempo, agilitet og ukendte parametre er hverdag.

Gem job

KMD A/S
Publiceret: 13 January 2023

Arbejdssted

Location Ballerup eller Aalborg