Oracle Database Ad­min­is­trat­or til Statens It


Er du en erfaren og teknisk stærk DBA på Oracle, og er du en analytisk og dygtig holdspiller, der kan yde professionel service til kunder, leverandører og kolleger?

Så har du mulighed for at spille en central rolle i driften af nogle af Danmarks mest spændende og samfundskritiske løsninger. Vi søger en DBA med stærke kompetencer inden for Oracle Database og gerne kendskab til OS på både Linux og Windows.

Om stillingen

Som DBA på Oracle vil du indgå i Team Database, som har det systemadministrative ansvar for Statens It’s kunders systemer.

Du bliver tilknyttet vores Oracle-DBA-gruppe på to erfarne medarbejdere, som glæder sig til at sparre og samarbejde med dig. Samtidig vil du have et tæt samarbejde med resten af huset, hvorfor du skal være klar til at have mange bolde i luften.

Du vil således sammen med 8 dedikerede kolleger i Team Database, bl.a. skulle varetage ansvaret for:

 • Daglig monitorering og drift af vores Oracle Databaser på Windows og Linux, samt vores Oracle Exadata Cloud@Customer (ExaCC)
 • Varetage driftsopgaver og 2.level support af databaserne
 • Etablering af databaser baseret på Linux, Windows og ExaCC
 • Indgå i projekter ifm. analyse, implementering, sparring, migrering og opgradering
 • Sikre effektiv håndtering af driftsforstyrrelser og produktionsstop i dagligdagen og generelt medvirke til opretholdelse af sikker og stabil drift gennem proaktiv overvågning og forbedringstiltag

Om dig

Den ideelle kandidat vil i vores optik have:

 • solidt kendskab til opsætning, tuning og drift af Linux og Windows-baseret infrastruktur og databaser
 • indgående kendskab til Oracle Databaser og evnen til at sætte sig ind i andre Oracle produkter eller værktøjer
 • overordnet erfaring med fysisk og virtuel infrastruktur såsom netværk, backup og virtualisering
 • en relevant uddannelse inden for it - gerne med dokumenteret erfaring
 • kendskab til ExaCC, Zero Data Loss Recovery Appliance (ZDLRA), Enterprise Manager (OEM) og Oracle Key Vault (OKV)

Ovenstående punkter er kun en opskrift, der kan og gerne må udfordres. Kompetencerne i teamet er brede, og er dine også det, er det kun et plus. Vi foretrækker folk med dyb indsigt i få områder og bred indsigt i mange områder. Du må derfor gerne have mod på at arbejde med lidt forskelligt, uagtet at dine kernekompetencer ligger inden for ét område. Statens It har stor fokus på at yde den bedst mulige service til kunderne.

Vi lægger derfor vægt på, at vores kommende kollega:

 • er god til at samarbejde og skabe relationer med andre
 • har analytiske evner, og kan gennemskue til tider svære problemer
 • drives af at optimere og forbedre
 • er pragmatisk, løsningsorienteret, nysgerrig og opsøgende
 • er proaktiv - og kan se både muligheder og problemer
 • har overblik, er struktureret og kan prioritere.

Herudover ser vi gerne, at du er serviceminded og fleksibel samt lægger vægt på at være en hjælp for dine kollegaer.

En anden vej ind hos Statens It

Er du f.eks. nyuddannet datamatiker, it-Ingeniør eller lignende, og har du stor interesse i arbejdet med databaser m.m., så tøv ikke med at søge, da vi naturligvis også løbende tilknytter nyuddannede.

Om os

Du bliver mødt af et fagligt velfunderet team med god humor. I det hele taget tilbyder SIT en åben, uformel og dynamisk organisation, der er præget af et meget højt fagligt niveau og en uformel, fleksibel arbejdsform med dygtige og kompetente kolleger. Du vil få mulighed for at opnå unik erfaring og være med til at præge udviklingen på it-området på tværs af statens mange institutioner i et af Danmarks sikreste og mest komplekse it-miljøer.

Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Ansættelsesforhold

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan opnå en sikkerhedsgodkendelse via PET til graden HEMMELIG.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, p.t. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Vil du vide mere?

Så er du velkommen til at kontakte din potentielt kommende kollega Jørgen Steen Jensen på tlf.: 2013 5343 / mail: Jorgen.Steen.Jensen@statens-it.dk eller teamleder Khanh Larsen på tlf.: 7231 1291 / mail: khanh.lan.tran.larsen@statens-it.dk.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Ansøg” senest den 31. januar.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Gem job

Statens IT
Publiceret: 17 January 2023

Arbejdssted

Location Ballerup