It-supporter elever til Statens It


Vil du være elev på en dynamisk arbejdsplads, hvor du kan afprøve din it-viden i praksis og lære mere? Statens It søger flere it-supporter elever, som vil være en del af en dynamisk og professionel it-virksomhed.

I Statens It sætter vi it-support og it-service i første række. Du skal derfor have lyst og evner til at gøre en forskel for ca. 36.500 ansatte i staten ved at levere en professionel, kompetent og serviceminded it-support.

Du skal kunne varetage mange forskellige opgaver og samtidig bevare overblikket og den venlige tone.

Om at være it-supporter elev hos Statens It

Som it-supporter elev hos os vil du under din uddannelse komme rundt i organisationen, hvor du bliver en del af flere af vores fagligt specialiserede teams. Dermed får du mulighed for både at afprøve din nuværende viden inden for it-området, udvikle dig og lære mere om blandt andet:

 • It-support og service til Statens It’s kunder og slutbrugere via telefon og ude hos kunderne
 • Brugeradministration
 • Serverdrift
 • Netværksdrift
 • Registrering, kategorisering, visitering og løsning af sager
 • It-Service management processer.

Om dig

Du skal have gennemført grundforløbet på it-supporter-uddannelsen, inden du begynder i Statens It, og du skal:

 • synes, det er sjovt og udfordrende at arbejde med it
 • have en bred interesse inden for it og være indstillet på nye teknologier og udfordringer
 • være imødekommende, engageret og god til at tilegne dig ny viden
 • være serviceminded, ansvarsbevidst og have lyst til at hjælpe andre mennesker
 • være selvstændig, initiativrig og en aktiv medspiller i teamet
 • være en stabil arbejdskraft og kunne begå dig på en arbejdsplads.

Om os

Statens It er en styrelse i Finansministeriet og er statens interne it-drift center. Vi arbejder med at drive en effektiv it-understøttelse og sikre en høj og ensartet it-service på tværs af staten.

Vi er en organisation i hastig vækst, men også en fleksibel og dynamisk arbejdsplads, der kender værdien af alle medarbejdere.

Vi er en stor arbejdsplads, der varetager en bred vifte af opgaver, og vi har medarbejdere med meget forskellige baggrunde. Det giver et godt rum for den enkelte medarbejder til at specialisere sig inden for sit felt.

Vi sidder i storrumskontorer, så vi kan drage nytte af hinandens viden i de forskellige teams. Det betyder også, at der altid er en kollega klar med hjælp – og du vil i mange situationer lære via sidemandsoplæring.

Vi har en meget aktiv personaleforening, der blandt andet arrangerer aften- og weekendarrangementer - ligesom der er både filmklub og 3D-printerklub. Der er også fitnessrum, yogarum og et øvelokale til vores husband.

Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode. Du vil i forbindelse med ansættelsen blive bedt om dit samtykke til, at Statens It må indhente en offentlig straffeattest via dit cpr-nummer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, p.t. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Janni Erikstrup Larsen på telefon 7231 1439.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Ansøg” senest den 12. februar 2023.

Vi forventer at holde samtaler i uge 7 og uge 8, og vi håber at kunne byde vores nye kollegaer velkommen den 1. april eller 1. maj 2023.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Gem job