Ambitiøs og sam­ar­bejds­o­ri­en­te­ret løs­nings­ar­ki­tekt til stort di­gi­ta­li­se­rings­pro­gram


Vil du sætte dit aftryk på et af de største offentlige digitaliseringsprojekter lige nu? Vil du være med til at omsætte forretningsmæssige ambitioner til konkrete løsninger? Og vil du arbejde med de nyeste teknologier i et agilt udviklingssetup? Så er du måske vores nye løsningsarkitekt.

Straffesager og skiftesager ved domstolene berører rigtigt mange mennesker og har stor betydning for vores samfund. Byretterne behandlede i 2021 over 196.000 straffesager og mere end 70.000 skiftesager. I dag behandles sagerne i ældre systemer, som skal moderniseres.

Du bliver en del af Straffe- og skifteprogrammet i Domstolsstyrelsen, som har til formål at udvikle fremtidens it-systemer til straffe- og skiftesagerne. Vi bygger systemerne fra bunden, og brugerfokus er omdrejningspunktet for alt, hvad vi laver. Systemerne vil skabe mere gennemsigtighed, større brugervenlighed og hurtigere sagsbehandling for titusindvis af brugere i hele landet.

Om stillingen

Du bliver en del af Arkitekturteamet i Straffe- og skifteprogrammets DevOps-enhed. Enheden består desuden af agile tværgående teams inden for application management, sikkerhed, test og tools. 

I samarbejde med programmets erfarne løsningsarkitekter får du ansvaret for, at forretningens krav bliver omsat til den bedst mulige tekniske løsningsbeskrivelse. Da programmet har slutbrugeren i centrum, skal du være med til at sikre, at løsningen understøtter arbejdsgangene ved domstolene – både for interne og eksterne brugere. 

Som løsningsarkitekt indgår du både i analysearbejdet og i designarbejdet, herunder i det tekniske specifikationsarbejde. Du arbejder tæt sammen med det øvrige arkitekturteam, lead-udviklere og Product Owners, og sammen har I ansvaret for systemets mål og løsningsarkitektur, den tekniske kvalitet og opbygning af systemet. Du er derfor med til at lægge fundamentet for løsningen tidligt i implementeringsfasen.

Du er ligeledes med til at definere løsningens sikkerhedsarkitektur i samarbejde med programmets sikkerhedsspecialister og sikre, at løsningen lever op til informationssikkerhedskravene.

I Straffe- og skifteprogrammet arbejder vi ud fra de agile principper og med nogle af de nyeste teknologier og metoder såsom: 

 • Kodesproget JAVA (nyeste version) 
 • OpenAPI Spec til "interface first"-tilgang 
 • Microservices i Java med Spring Boot 
 • Frontend som en SPA i Vue.js med TypeScript 
 • End-to-end regressionstests med Spock og Geb 
 • Kubernetes til containerorkestrering 
 • Infrastructure as code, herunder GIT-OPS

Hos os får du

 • en spændende og afvekslende hverdag, hvor du løbende vil blive udfordret på nye opgaver
 • sparring og samarbejde med engagerede specialister inden for DevOps, interaktionsdesign, kommunikation, IT-udvikling, løsningsarkitektur, jura og forretningsområderne
 • rig mulighed for at udvikle din faglighed
 • en organisation med sociale aktiviteter, herunder fx torsdagsbar og fælles morgenmad.

Om dig

Vi forestiller os, at du har en videregående akademisk uddannelse i softwareteknologi, datalogi, informationsteknologi eller lignende, og at du har nogle års erfaring som fx it-arkitekt, udvikler eller systemspecialist. Derudover ser vi gerne, at du har erfaring med dele af den teknologi-stack, vi anvender i udviklingen af Straffe- og Skifteprogrammet, og at du har kendskab til de agile processer.

Vi søger både senior og junior profiler, da stillingens indhold vil kunne tilpasses efter dine erfaringer og kvalifikationer.

Som person forstiller vi os, at du er:

 • samarbejdsorienteret og trives i et stærkt fagligt fællesskab
 • har stærke analytiske evner og kan arbejde struktureret
 •  god til at danne et overblik over et komplekst system samtidig med, at du har øje for detaljerne i krav, teknologier og arkitekturen
 • faglig nysgerrig og følger aktivt med i den teknologiske udvikling
 • motiveres af at sikre den bedst mulige indfrielse af krav til løsninger.

Endelig er det vigtigt, at du dels er dygtig til at kommunikere på klart og tydeligt dansk både skriftligt og mundtligt omkring tekniske problemstillinger, også over for andre faggrupper. Dels kan deltage aktivt i diskussioner omkring løsningens arkitektur.

Løn- og ansættelsesvilkår

Har du en akademisk baggrund, vil du afhængig af erfaringer blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Skatteministeriet og en række AC-organisationer. Der vil eventuelt kunne forhandles et pensionsgivende kvalifikationstillæg afhængig af erfaring og kompetencer.

Er du ikke omfattet af AC-overenskomsten, bliver du ansat på overenskomstvilkår i henhold til organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere i staten mellem Skatteministeriet og HK/Stat samt OAO-S-fællesoverenskomsten.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes til ”Hemmeligt” og opretholde din sikkerhedsgodkendelse under hele din ansættelse. Du kan læse mere om sikkerhedsundersøgelser her.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Mere om stillingen

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Enhedschef for DevOps Jasper Uldal på tlf. 3050 3356.

Se også vores film om arbejdet som it-specialist her.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen, Danmarks Domstole og vores vision, værdier og mål på www.domstol.dk. Her kan du også se vores programorganisering samt læse Danmarks Domstoles digitaliseringsstrategi.

Ansøgning

Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen ”Ansøg”.

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer m.v.

Vi læser ansøgninger løbende, så send din ansøgning snarest muligt og senest den 23. februar 2023. Vi forventer at holde indledende samtaler i uge 9.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset alder, køn, race, etnisk tilhørsforhold m.v.

Gem job