BI-konsulent til Business In­tel­li­gen­ce-enhed på Kø­ben­havns Uni­ver­si­tet


Kunne du tænke dig at arbejde med hele BI-udviklingsprocessen – fra analyse og design til udvikling og drift – og samtidig være en del af et hold? Har du en god forståelse for data og/eller modellering, og foretrækker du at arbejde inden for et snævert teknisk felt, men et bredt forretningsmæssigt område? Så har vi måske jobbet til dig!

KU BI på Københavns Universitet (KU) søger lige nu en BI-konsulent, som evner at sætte sig ind i forskellige forretningsområder og omsætte forretningens behov til oplysende og brugervenlige rapporter baseret på fornuftigt modellerede datamarter.

På KU sigter vi mod at blive ét samlet universitet. Vi ser BI som en af hjørnestenene i det arbejde, da det er med til at sikre ensartet og begrebsafklaret data og rapportering, som understøtter ledelsens beslutninger – centralt samt på fakulteter og institutter.

Din rolle

Som BI-konsulent bliver du en del af den centrale BI-enhed på KU. Her skal du hjælpe de faglige områder med at udvikle fælles BI-løsninger til gavn for hele universitetet.

Du vil komme til at:

 • arbejde med at afklare forretningens behov
 • arbejde med begrebsafklaring og -modellering i tæt samarbejde med de fagligt ansvarlige
 • udvikle datamodeller med særligt fokus på det konceptuelle og det logiske niveau i samarbejde med enhedens udviklere  
 • bygge bro mellem forretningen og ETL-udviklerne
 • udvikle brugervenlige datakilder, med afsæt i begrebs- og datamodellerne, der gør det let for andre at bruge data
 • udvikle egne rapporter og dashboards i KU’s datavisualiseringsværktøj, Tableau
 • bidrage til udviklingen af standardrapporter og dashboards i Tableau
 • fungere som second line support på udvalgte områder.

Dine kvalifikationer

Vi forventer, at du:

 • har erfaring med at arbejde med begrebsmodellering og udvikling af datamodeller eller erfaring med at arbejde med struktureret modellering i anden henseende
 • har erfaring med eller gode forudsætninger for at udvikle rapporter og dashboards – gerne i Tableau
 • har en struktureret tilgang til din opgaveløsning
 • har lyst til at lære nye relevante værktøjer at kende, hvis du ikke allerede kender de værktøjer, vi bruger på KU
 • kan kommunikere med mange fagligheder og indgå aktivt i dialogen fra analyse til design og løsning
 • bliver motiveret af at samarbejde med mange forskellige mennesker i en stor og kompleks organisation
 • trives i et job, hvor succes opnås igennem godt samarbejde på tværs af universitetet og forstår vigtigheden af gode og tillidsfulde relationer.

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med SQL (gerne dataanalyser), Tableau eller lignende værktøjer.

Din baggrund er ikke afgørende, så længe du har en god forståelse for data, er interesseret i at arbejde med BI og har appetit på at lære det, som kræves, for at kunne varetage dine opgaver. Vi opfordrer både folk med erfaring fra tidligere jobs og nyuddannede til at søge stillingen.

Om os

KU BI udvikler BI-løsninger til hele KU. I enheden arbejder vi tæt sammen og sparrer dagligt med hinanden om enhedens opgaveløsning. Vi er dybt afhængige af et godt samarbejde med data- og begrebsejerne i universitetets forskellige afdelinger, og vi søger at balancere flere interessenters behov, når vi udvikler nye BI-løsninger.

Vi er en social afdeling, som hygger os i hinandens selskab, og vi tager løbende initiativ til diverse sociale arrangementer i og uden for den normale arbejdstid.

Vi tilbyder:

 • et attraktivt job i et spændende miljø, hvor du har mulighed for at sætte dit eget præg på dine arbejdsopgaver
 • engagerede kolleger, som vægter faglig sparring og samarbejde højt, og som har en uhøjtidelig, åben og respektfuld omgangstone
 • en tillidsbaseret og fleksibel arbejdsplads med mulighed for hjemmearbejde
 • kompetenceudvikling inden for området gennem deltagelse i relevante kurser og netværk
 • mulighed for sociale aktiviteter uden for arbejdstiden gennem fællesadministrationens personaleforening og andre personalegoder.

Vi holder til i KU’s historiske bygninger i Krystalgade centralt i København.  

Løn og ansættelsesvilkår

Den ugentlige arbejdstid er 37 timer. Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikere i Staten med indplacering som fuldmægtig eller specialkonsulent eller mellem Skatteministeriet og PROSA med indplacering i Løngruppe 2 eller 3. Indplacering er afhængig af erfaring om kompetencer, med mulighed for forhandling af tillæg på baggrund af kvalifikationer.

Ansøgningsfrist

Vi skal modtage din ansøgning bligat CV m.m. elektronisk via "Ansøg" nederst i opslaget senest den 12. februar 2023 med forventet tiltrædelse den 1. april 2023 eller snarest muligt.

Samtaler vil blive afholdt løbende eller umiddelbart efter ansøgningsfristens udløb. 

Yderligere oplysninger  

Hvis du vil vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte sektionsleder Bettina K. Winstén på tlf. 40 27 59 17.

Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. 

Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.

Gem job

Københavns Universitet
Publiceret: 27. januar 2023

Arbejdssted

Location København