Solution Architect

Vil du være en del af Danmarks største IT-udviklingshus? Vil du være en del af en virksomhed, hvor der er højt til loftet, og hvor du får mulighed for at udvikle dig både fagligt og personligt? Vil du arbejde agilt og være med til at sætte nye standarder for fremtidens IT-løsninger?

Hvis du vil være med til at sætte dit fingeraftryk på softwareløsninger til energisektoren, og hvis du tænder på en kompleks IT-løsning med store datamængder, som afsæt for den grønne omstilling, så er du måske den, vi søger.

KMD er Danmarks største IT-udviklingshus, og er den virksomhed, der investerer mest i at udvikle digitale løsninger, der kommer danskerne til gavn. Vi har nogle af branchens dygtigste medarbejdere, som dagligt udfordrer og gør hinanden bedre. Til vores forretningsenhed KMD Sustainability Solutions, der leverer forretningskritiske softwareløsninger til energisektoren, søger vi en Solution Architect med overblik og gode kommunikative evner, som bl.a. kan indtage en central rolle i design og udvikling af KMD EnergyKey.

Lidt om jobbet

Som Solution Architect kommer du til at hjælpe med afklaring, design og specifikationer af API’er i et større igangværende kundeprojekt. Du vil skulle deltage i kundemøder og workshops med fokus på afklaring & specifikation af forretningsbehov som efterfølgende skal omsættes til realiserbare løsningsspecifikationer.

Som Solution Architect vil du skulle:

 • Kunne omsætte kundens krav og ønsker til gennemtænkte og realiserbare løsningsdesign
 • Formidle - mundtligt og skriftligt - løsningsdesign til interne og eksterne interessenter
 • Udarbejde dataflow og content diagrammer over hvordan de enkelte systemer kommunikerer og udveksler data i en samlet løsning
 • Specificere og gennemføre integrations/end to end test 
 • Kunne planlægge og drive egne opgaver og mindre projekter selvstændigt
 • Bliver en aktiv spiller i design og udvikling af KMD EnergyKey og teknologivalg
 • Medvirke til at skabe og sikre fremdrift i leverancerne via rettidig koordinering
 • Sparre med øvrige arkitekter, produktejere, forretningsspecialister og kunder

Som Solution Architect vil du blive en del af et faglig stærkt leveranceteam som har ansvaret for levering af kunde- og udviklingsprojekter. Teamet er bindeleddet mellem kunderne/forretningen og vores udviklingsteams og skal sikre at den tekniske implementering understøtter forretningens krav til KMD EnergyKey og at det derigennem er værdiskabende for vores kunder.

Der vil ligeledes være en del samarbejde med flere af KMDs andre forretningsområder, vores samarbejdspartnere og kundernes øvrige leverandører hvor der skal etableres integrationer imellem disse og KMD EnergyKey.

Du vil deltage i den løbende sparring med forretningsspecialister, tekniske produktejere, øvrige arkitekter vedr. løsningens samlede design i forhold til igangværende projekter og roadmap.

Om dig

Det er en fordel hvis du har erfaring eller kendskab til; 

 • Java, minimum læse og forstå Java kode
 • API design og specifikation
 • Jamal og Swagger
 • Udarbejdelse af designspecifikationer, content og dataflow diagrammer etc.
 • Eventstorming eller tilsvarende arbejdsmetoder
 • Teknisk dokumentation
 • End to end integrationstest
 • Taler flydende engelsk såvel mundtligt som skriftligt
 • Er involverende og samarbejdende
 • Er humoristisk og omgængelig

Erfaring fra energisektoren er en fordel.

Om Teamet

Som Solution Architect vil man blive en del af et team bestående af løsningsarkitekter, tekniske produktejere og udviklere. Teamet har høj faglighed og mange års domæne-erfaring på både den tekniske og forretningsmæssige side. Teamet har medarbejdere placeret i Odense, Ballerup og Århus.

Teamet har et godt og tæt samarbejde med de øvrige forretningsteams og der er mange muligheder for at udvikle sig gøre en forskel. I det daglige arbejde er der stor frihed til at planlægge egne opgaver og tæt sparring og samarbejde med kollegaer.  

Dit daglige arbejdssted vil blive vores kontor i Odense eller Ballerup. Arbejdet forgår primært fra kontoret med mulighed for at arbejde hjemmefra når det passer ind. Typisk kommer de øvrige kollager 3-5 dage på kontoret om ugen.

KMD som arbejdsplads

KMD er en førende leverandør af forretningskritisk software, løsninger og it-tjenester primært til Danmarks offentlige sektor, men med et voksende fodaftryk i den private sektor både i hjemlandet og i Sverige og Norge. Siden 2018 har KMD været ejet af den japanske NEC Corporation. KMD A/S har en årlig omsætning på ca. 5 mia. kr. og ca. 3200 ansatte.

I KMD mener vi, at god kommunikation er nøglen. Vores pragmatiske ledere tror på flade strukturer, og de stoler på deres medarbejdere til at gøre deres job. Vi arbejder hårdt på at udvikle eller implementere innovative løsninger, der gør en forskel for danske borgere. Vi lærer af vores kunder og hinanden.

Vi omfavner fleksibiliteten og mulighederne i arbejde på distancen, men ønsker samtidig en balance, der underbygger kollegaskab, innovation og trivsel.

Vil du høre mere?

Sidste ansøgningsfrist er d. 31/3-2023, men vi holder samtaler løbende og ansætter, når vi har fundet den rette kandidat – så hold dig ikke tilbage, hvis du mener, at det er dig!

Vil du vide mere, så er du velkommen til at kontakte Head of Delivery Brian Skjold Elnegaard på telefon +4525727970.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed som udvikler og leverer software, løsninger og IT-tjenester primært til Danmarks offentlige og finansielle sektor og med et voksende fodaftryk i den private sektor og i Norden.
Vores unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede leverandører i den danske it-branche.

KMD’s løsninger er med til at effektivisere processer og skabe bedre service for kunder hver dag hele året rundt. Vores systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kroner om året, hvilket svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP.

KMD-koncernen har en årlig omsætning på 4,8 mia. kroner og har omkring 2.600 ansatte. KMD's hovedkontor er i Ballerup, men har også kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg. Derudover har KMD også medarbejdere i Polen, og hos samarbejdspartner i Indien.

KMD er ejet af NEC - en global leder inden for integration af banebrydende IT og netværksteknologier, der gavner virksomheder og mennesker over hele verden. NEC beskæftiger mere end 100.000 mennesker globalt. KMD's størrelse betyder, at vi tilbyder en stor variation af faglige udfordringer og et unikt fagligt miljø. Med stor knowhow indenfor komplekse arbejdsområder og kompetente, ambitiøse og ikke mindst innovative medarbejdere står KMD over for en international rejse med NEC. I KMD forsøger vi ikke kun at leve op til vores kunders forventninger, men stræber mod at overstige dem.

I KMD forventningsafstemmer vi med vores medarbejdere gennem målaftaler og løbende dialog. Det bidrager til den gensidige tillid, det kræver for at give vores medarbejdere frihed under ansvar, fleksibilitet og plads til at være dem, de er. KMD er en virksomhed i forandring, hvor tempo, agilitet og ukendte parametre er hverdag.

Gem job